Invazia de stafii. Cum se falsifica biografii la CNSAS prin furt calificat. Istorie si frauda. Preambul final la Afacerea Catrinel Plesu – Informatoare DIE, acoperita XYE, directoare ICR. DOCUMENTE

“Documentul este semnat cu semnătura olografă a lui Aristide Ionescu iar în colţul din dreapta sus are ştampila oficială a penitenciarului Gherla cu semnătura directorului închisorii Tiberiu Lazăr. Argumentul suprem prin care autorul articolului din „Caţavencu” susţine falsitatea documentului este oferit de chiar fostul deţinut politic Aristide Ionescu, care, solicitând CNSAS accesul la documentul în cauză, a constatat că acesta nu exista în arhivă!

Şi totuşi… documentul incriminat a fost cercetat, în baza actelor de acreditare, de subsemnata, în toamna anului 2007[1], la arhiva Popeşti-Leordeni, alături de un volum mare de documente (fondurile penale menţionate anterior) privind grupul de rezistenţă din munţii Arnotei, în cadrul temei de cercetare a I.N.S.T. şi a planului aprobat de Consiliul Ştiinţific al Institutului pe 2007.

Acest document, împreună cu alte sute, în baza cererii adresată către CNSAS, au fost cercetate, xerocopiate şi legalizate cu ştampila roşie a CNSAS, de la arhiva Popeşti Leordeni, având menţionată şi data xerocopierii, 9 octombrie 2007[2].

Suntem obligaţi să recunoaştem că ne aflăm în faţa unei modalităţi de fraudare a cercetării în domeniul istoriei. Nu ne putem îndoi de clasicitatea acestei metode: acţionarea asupra fondului arhivistic prin sustragerea de documente, având ca scop fie şi „cosmetizarea” unor biografii.

I.N.S.T. a fost victima acestui tip de distorsiune a evenimentului istoric prin dispariţia din arhiva CNSAS a unui document: ACNSAS, Fond Penal, dosar nr. 145, vol. I, fila 253. După ce acesta a fost cercetat legal, copiat legal şi publicat, CNSAS a recunoscut copia documentului eliberat de arhivele de la Popeşti-Leordeni, cu ştampila oficială roşie, aflat în mod legal în posesia I.N.S.T. şi l-a reinserat în arhiva de unde fusese sustras în chip misterios[3]. Considerăm că numai cei care au fost interesaţi direct au putut realiza un furt calificat, care avea ca scop eliminarea acestei declaraţii realizată din situaţia de încarcerat.”

Extras din articolul Istorie şi fraudă – Noi mărturii despre mişcarea de rezistenţă din Oltenia – Arhivele Totalitarismului, publicatie editata de Institutul National pentru Studiul Totalitarismului aflat sub egida Academiei Romane

Integral la Ziaristi Online – Istorie si frauda (I). Caz Penal: cum au disparut documente incriminatorii din Arhivele CNSAS. Un furt “garantat” de Academia Catavencu


[1] Documentul original care a dispărut din fondul arhivistic al CNSAS (ACNSAS, Fond Penal, dosar nr. 145, vol I, f. 253) a fost cercetat împreună cu alte documente din acelaşi fond în luna septembrie a anului 2007, după cum rezultă din consemnările registrelor arhivei de la Popeşti-Leordeni.

[2] După cum se poate observa data în interiorul ştampilei oficiale a CNSAS.

[3] Corespondenţa dintre I.N.S.T. şi CNSAS, prin care aceasta din urmă confirmă reintroducerea documentului distrus în fondul arhivistic, conform avizului de securitate al instituţiei (vezi anexa 2).

Nota mea, VR: Toate acestea s-au petrecut pe vremea cand Constantin “Ticu” Dumitrescu, unul din intimii lui Virgil Magureanu, preluase stafeta de tartor la “fabrica de biografii” de la PCR-istul Andrei Plesu si ucenicul sau, UTC-istul HR Patapievici

Despre Ticu Dumitrescu aici: Cu masca/Fara masca

Fata ascunsa a lui Constantin “Ticu” Dumitrescu – micul Ceausescu

Doar cateva documente despre calitatea morala de a da verdicte a lui Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului CNSAS si al Comisiei Tismaneanu I:

Seful de Santier Dumitrescu si brigada sa – “un nucleu de comunisti” – in Organul PCR “Scinteia” din 1988
Ceausescu ii confera tovarasului Ticu Dumitrescu Ordinul Muncii clasa III
Ticu Dumitrescu – coloana a II paragraful 3
Expunerea de motive pentru decorare – colegii lui Ticu Dumitrescu
Ticu Dumitrescu dovedeste o “buna pregatire politica si ideologica” conform cu standardele PCR
Securitatea si “obiectivul” Ticu Dumitrescu
Un fost subaltern despre maistrul Ticu Dumitrescu p. 1, p. 2
Detinutul politic Ion Militaru despre Ticu Dumitrescu in inchisoare: “un tortionar”

Fara comentarii.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Invazia de stafii. Cum se falsifica biografii la CNSAS prin furt calificat. Istorie si frauda. Preambul final la Afacerea Catrinel Plesu – Informatoare DIE, acoperita XYE, directoare ICR. DOCUMENTE”

  1. dan says:

    Exemplele de furt, frauda, contrafaceri de natura penala, la CNSAS, sunt multiple. Numai ochi sa le vada nu sunt! Cate un capat de adevar a mai lasat sa transpire prin presa Cazimir Ionescu in 2008 cand a afirmat public ca intre a semna unele documente (adica a-si asuma) si a-si da demisia unii sefi de departament au preferat sa isi dea demisia! Adica au refuzat sa isi asume contrafaceri. Unii, altii nu. Vedeti si recentul caz „Jernea contra Romaniei“. Dar vedeti si cazul dosarelor lui Nicolae Labis cand ceea ce era disponibil, consulabil la sala si xeroxabil in urma cu cativa ani a devenit actualmente “inexistent”!

    De ce nu intervin SRI-ul si Procuratura pentru a stopa acest institut care practica santajul pe fata?

    Un alt exemplu de tentativa de santaj, in preajma discutarii exceptiei de neconstitutionalitate a vechii legi de functionare a CNSAS (31 ian. 2008) — membrii CNSAS stiau de cel putin doua luni ca va urma schimbarea legii (au declarat-o public, in presa)– toti membrii Curtii Constitutionale au primit invitatii la a fi audiati de catre Colegiu! Atunci, in acele zile! Toti, in corpore! A fost o incercare de intimidare a Curtii. Sigur ca niciunul dintre membrii Curtii nu s-a lasat intimidat… Dar pentru a se vedea pana unde merge nemernicia acestei institutii…

    Procedura, in mare, este urmatoarea. Se iau copertile unui dosar autentic[1], [2], de exemplu ale unui dosar de retea si chiar daca bietul oropsit a infruntat Securitate refuzand colaborarea, “divizia armata a CNSAS” inlocuieste cele cateva pagini din interiorul dosarului cu altele care il transforma din Victima in Calau. Dosarul este inapoiat arhivei, acelasi numar de pagini, aceeasi cota SRI/CNSAS, aceeasi coperta etc. Daca nefericitul are nesansa ca “divizia armata a CNSAS” sa gaseasca si vreun individ “mort de cand lumea” si fara urmasi activi in al carui dosar apare pomenit, devine astfel si “turnator” cu “turnatorii” la dosar, fiind identificat instantaneu cu unul dintre turnatorii aflati in “dosarul celui mort de cand lumea”, si atribuindu-se astfel si numele de cod regasibil pe coperta dosarului sau.
    Si nimeni, dar nimeni, nu poate stopa aceasta masina de contrafaceri care opereaza in zona gri, dosare reale cand situatia o permite, dosare contrafacute cand conjunctura o cere (presiuni politice, razbunare, platiri de polite, sau contra cost pentru ca se pare ca exista si o piata neagra in care pentru cateva sute de euro, cercetatori destoinici de la CNSAS iti transforma inamicul in turnator).

    Pe ce se bazeaza, formal, aceste operatiuni de contrafaceri? Pe faptul ca Securitatea introducea, de cele mai multe ori, cartonas in evidenta inainte de a recruta efectiv o persoana, deci coperta dosarului de retea se facea in momentul in care Securitatea decidea ca doreste sa ii recruteze pe X,Y, Z in problema U, spre exemplu. Pe urma, daca X refuza colaborarea era mentionat acest lucru.

    PS
    Cine garanteaza ca M. Dinescu nu este (nu scriu a fost) agent al unei puteri ostile NATO?

    NOTE

    [1] „Pe baza acestor materiale, acesta a fost luat de noi în studiu pentru recrutare ca informator şi i s-a introdus cartonaş în evidenţa reţelei infor¬mative.“, A.S.R.I., Fond „D“, dosar nr. 11 119, vol. 7, f. 335, Serviciul Român de Informaţii, Cartea albă a Securităţii. Istorii literare şi artistice. 1969-1989, Editura Presa Românească, Bucureşti, 1996, ISBN 973-97874-1-X, p. 3.

    [2]Dosar: Ecuaţia răului. Securitate, informatori, partid în Revista 22, anul XV, nr. 860 din 1-6 sept. 2006). Germina Nagâţ, directorul Direcţiei de Investigaţii din cadrul CNSAS: „Ideea e că nu toţi cei studiaţi pentru recrutare ajungeau să colaboreze. Deci, în nici un caz «candidaţii la recrutare» nu pot sta la un loc cu informatorii, doar pentru că pe numele lor mai există azi un dosar de reţea. Dosarul şi fişa din evidenţă se păstrau, în eventualitatea că un alt ofiţer ar fi încercat din nou să recruteze aceeaşi persoană“.

  2. Cauza Jarnea says:

    In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 38 din data de 17 ianuarie 2012 a fost publicata Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului (Sectia a treia) din 19 ocombrie 2011 privind Cauza Jarnea impotriva Romaniei.

    Cauza Jarnea impotriva Romaniei, Cererea nr. 41.838/05

    In prezenta cauza, Curtea Europeana a condamnat statul roman pentru incalcarea dreptului la respectarea vietii private, consacrat de art. 8 din Conventie, din cauza impiedicarii exercitarii dreptului de acces la dosarul intocmit de fosta Securitate.

    I. Faptele

    Inca din anul 1961, pe cand era student, reclamantul a fost pus sub supraveghere de catre structurile Securitatii. Reclamantul s-a adresat Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, solicitand acces la propriul dosar intocmit de Securitate.
    Dosarul i-a fost prezentat pentru consultare, insa reclamantul s-a plans de caracterul incomplet al acestuia, de numai 4 pagini, si de lipsa de credibilitate a anumitor informatii comunicate de CNSAS. Reclamantul invoca dreptul de acces la toate informatiile colectate de servicii in privinta sa si reproseaza instantelor faptul ca nu a fost luat in considerare rolul SRI si al altor servicii de informatii in gestionarea si predarea arhivelor fostei Securitati CNSAS si refuzul de a examina raspunderea SRI. De asmenea, reclamantul denunta durata nerezonabila a demersurilor sale pe langa CNSAS, care au condus la identificarea unui microfilm cu informatii personale care i-a fost prezentat abia in 2010, ulterior comunicarii cererii.

  3. mihai says:

    Uitati ce declara fitilistul Dinescu: “Este imposibil să lipsească ceva la CNSAS, pentru că orice intră în instituţie, orice document care este luat de un membru al CNSAS şi returnat are şi număr de ordine, de primire şi predare.” Pai, tov. Dinescu, tocmai aici e marea problema. Uitati ca mai sunteti si prinsi! Iata ca la CNSAS au loc nenumarate netrebnicii, contrafaceri si mistificari. Este clar. Acest articol dovedeste ca la CNSAS au loc unele manevre necurate cu dosarele si ca membrii Colegiului cunosc cel putin unele dintre aceste matrapazlacuri. Procuratura ar trebui sa stabileasca in ce masura au fost contaminate dosarele, gradul de intruziune samd (toate aceste fapre cad sub incidenta legii penale!)

  4. Nica Leon says:

    După ce l-am înfruntat pe criminalul comunist, alogenul jos iliescu, care dorea să bage, pe uşa din dos, încălcînd astfel acordul privind înfiinţarea C.P.U.N., în respectiva structură şi asociaţia condusă de ticu dumitrescu, l-am atacat pe ticu, memoria casetelor înregistrate atunci putînd dovedi strădania mea de a fi primiţi aliaţii criminalului alogen.
    După aceea, înainte de alegeri, am primit o invitaţie să mă duc în Elveţia, invitaţie căreia nu i-am dat curs.
    Din această cauză, m-am pomenit cu ticu, care a venit la mine, la partid, spunîndu-mi să accept să merg cu el la Ambasada elveţiei, pentru a primi viza şi cele necesare pentru vizita respectivă, motivînd că sînt aşteptat de persoane importante în Elveţia, cu care trebuie să mă văd neapărat.
    L-am refuzat, spunîndu-i că mi se pare cel puţin inoportună invitaţia, venită în plină campanie electorală, motiv pentru care nu doresc să mă deplasez în acea ţară.
    El a insistat spunînd că dacă nu mă voi duce în Elveţia, unde sînt aşteptat să semnez nişte acte, nu voi intra niciodată în viitorul parlament.
    Am rămas pe poziţie spunîndu-i că nu doresc să mă întîlnesc cu masonii, iar el, schimbîndu-se la faţă, a afirmat că altfel nu voi putea face politică în România, dar şi că respectivii, cei ce se aflau în spatele respectivei invitaţii, şi-au pus mari speranţe în mine şi mă aşteaptă cu nerăbdare.
    Nu am răspuns la invitaţie şi de atunci, ticu, care o acceptase, mi-a devenit duşman.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova