Caz Penal: Doru Maries si “noul golan” George Simion au sechestrat si maltratat un student basarabean in sediul Asociatiei 21 decembrie 1989. Controversa: “ACTIUNEA 2012″, lucratura ruseasca?

Un caz revoltator care agita blogosfera basarabeana ne-a atras atentia prin gravitatea faptelor si a implicatiilor care decurg din analizarea datelor. Ceea ce se suspecta de la bun inceput, primeste, iata, o noua confirmare. Asa-zisa platforma civica “Actiunea 2012″, sustinuta de grevistul foamei profesionist Doru Maries si care promoveaza intensiv o harta falsificata a Romaniei Mari, in folosul Rusiei si Ucrainei, recurge la practici similare profilului scelerat al comanditarilor “actiunii”. Un tanar student basarabean, Nicolae Tibrigan, a fost sechestrat si maltratat violent in sediul Asociatiei “21 Decembrie” de catre “revolutionarul” Doru Maries si  “hooligan”-ul lui, George Simion, de la asa-zisa organizatie “noii golani”. Motivul: retragerea Ligii Studentilor Basarabeni din Bucuresti, din care face parte tanarul brutalizat, din platforma filo-ruso-ucraineana, agitatoare prin ape tulburi. Concret, in ziua de 22 decembrie 2011, Liga Studentilor Basarabeni București isi anunța retragerea din “platforma civică” „Acțiunea 2012” instrumentata de T. Maries si G. Simion, cu sustinerea generalului D. Voinea si a polit-ologului V. Tismaneanu. “Pentru a evita interpretările speculative ulterioare asupra deciziei de retragere a membrilor Ligii din Acţiune, ne rezervăm dreptul de a nu face publice motivele care au determinat-o sa recurgă la acest pas.”, anunta Consiliul Director al asociaţiei Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti. Concomitent, se retrage din dubioasa “platforma” “pro-unionista” si cea mai mare organizatie studenteasca a tinerilor romani din Basarabia: Organizatia Studentilor Basarabeni. Chiar daca motivele retragerii celor doua organizatii basarabene sunt diferite (LSBB pare sa fie dominata de o tenta politica “liberala” iar OSB a sesizat directia anti-romaneasca a “platformei” eteroclite si a actionat in consecinta), perioada aste aceeasi: decembrie 2011. Intr-un comunicat mai dezvoltat decat cel al Ligii, Organizatia Studentilor Basarabeni subliniaza ca “OSB București  va continua să promoveze adevărul istoric cu privire la Basarabia, dar și valorile naționale românești prin orice mijloace, în cadrul tuturor  acțiunilor și proiectelor viitoare. De asemenea, OSB susține restabilirea adevărului istoric privind anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist în 1812.” “Din cauza unor deficiențe organizaționale cum ar fi lipsa unei structuri decizionale bine definite și a unui consiliu director, lipsa de transparență, lipsa comunicării în general și în cazul luării deciziilor în special, Organizația Studenților Basarabeni își anunță astăzi retragerea oficială din cadrul Platformei Civice  ”Acțiunea 2012”, decizie asumată de către Biroul Executiv al OSB București.” se mai afirma in Comunicatul citat.

Tanarul Tibrigan, implicat din naivitate in aceasta “platforma” a “noilor golani” adunati de pe stadioane de Doru Maries si alte cadre specializate din jurul lui, este considerat tap ispasitor si ajunge victima – cu coaste fisurate – intr-un act ce cade sub incidenta Codului Penal si se afla deja in atentia structurilor de profil. “Faptele, nu vorbele, s-au  produs la sediul Asociaţiei 21 decembrie 1989, acolo unde un revoluţionar aflat în plină grevă a foamei, Doru Mărieş, alături de alți doi necunoscuți, au intervenit blocând uşa pentru ca Ţibrigan să nu poată părăsi procesul de ”re-educare””, se afirma pe blogul tanarului basarabean. Ce s-a intamplat, concret? L-am rugat pe tanarul agresat (prezent adeseori la manifestari romanesti de la Chisinau si Cernauti – vezi foto) sa ne relateze incidentul caruia i-a cazut victima asa cum a facut-o si in fata organelor de ancheta. Iata sinteza faptelor:

Nicolae Tibrigan, Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti:

Integral la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Caz Penal: Doru Maries si “noul golan” George Simion au sechestrat si maltratat un student basarabean in sediul Asociatiei 21 decembrie 1989. Controversa: “ACTIUNEA 2012″, lucratura ruseasca?”

 1. Legea Recunostintei,Legea Andrei Ivantoc

  Stimate d-le Mircea Toader,

  Cunoscand gestul patriotic al presedintelui Basescu de a condamna comunismul diabolic,si de a decora patriotii romani din grupul Andrei Ivantoc,cu simboluri ale Statului Roman,va solicit spre analiza serioasa a unor noi propuneri legislative pe care va rog sa le propuneti in Parlamentul Romaniei,spre dezbatere si aprobare,dat fiind faptul ca sunteti aproape de Basarabia,si sunteti la putere in PDL.

  Dupa cate stiti LEGEA nr.167 din 10 aprilie 2002
  pentru modificarea şi completarea Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război

  este o lege inca ne-adaptata cerintelor actuale pentru statul roman intru-cat:

  -foarte multi veterani de razboi,majoritatea ,care au luptat pe frontul de vest si de est intre 1941 si 1945, au decedat,si deci nu mai prea sunt in viata persoane care sa beneficieze de aceasta lege.
  -veteranii de razboi din Afganistan,Iraq,Angola,Bosnia sunt apreciati de statul roman,pentru actiuni de mentinerea pacii si prosperitatii,democratiei in lume,insa veteranii de razboi din 1992 care au luptat pentru Romania intregita pe Nistru, sunt uitati si abandonati de statul roman.

  Va solicit rugamintea pentru a modifica aceasta lege asa incat sa cuprinda si cei maxim 2000 de romani din Basarabia care au luptat pe Nistru pentru Romania,si vaduvele de razboi.

  Noi ca romani avem o datorie morala fata de romanii din Basarabia,uitati,abandonati si batjocoriti de-a lungul istoriei.

  Timpul trebuie recuperat si va rog sa tineti cont,ca pentru aceasta indemnizatie lunara de merit pentru grupul Andrei Ivantoc, acordata de statul roman,este nevoie de un minim efort ,tinand seama de faptul ca Romania deja plateste in transe 300 milioane euro Moldovei,insa acesti bani nu ajung la acesti romani fata de care avem datorii morale si istorice.

  Va rog sa propuneti aceasta lege spre modificare,pentru Legea Recunostintei, Legea Andrei Ivantoc.

  Iar ca un argument solid de care sa tineti cont va comunic urmatoarele:

  1.Federatia Rusa nu se va opune cu nimic asupra acestei legi,intru-cat oamenii de afaceri din Moscova care au firme in Republica Moldova vor avea de castigat,atata vreme cat piata din Moldova se stabilizeaza,intrand valuta(pensia de merit pentru veteranii de pe Nistru) in aceasta tara.

  2.Guvernul Vlad Filat va fi intru-totul de acord cu aceasta lege,care vizeaza multi cetateni romani care locuiesc in Republica Moldova,si sunt veterani de razboi de pe Nistru,intru cat isi va face publicitate electorala prin marirea acestor pensii,a acelor 2000 de veterani de razboi de pe Nistru.

  3. Momentan nu toti veteranii de razboi de pe Nistru detin cetatenia romana,insa trebuiesc ajutati sa o obtina,pentru a beneficia de aceasta lege a Recunostintei.

  Va multumesc pentru audienta,

  Puscasu Vlad Irimie,
  Membru al Societatii civile,Cluj Napoca
  Organizatia Provita
  Absolvent al Facultatii de Studii Europene UBB
  Colaborator al Fundatiei ,,Ion Ratiu,, pentru democratie
  Apropiat al Printului Paul de Romania

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova