Ziaristi Online: De ce a fost amenintat profesorul Dinu Giurescu de Vladimir Tismaneanu. Academicianul a elogiat cartea lui Larry Watts care expune cazul Pacepa-KGB

Recent, dl Vladimir Tismaneanu l-a amenintat pe profesorul Dinu C Giurescu, reputat istoric si academician, din motive legate de legaturile bloggerului de la Washington cu “transcedentalul” Andrei Plesu si “defectorul” Ion Mihai Pacepa, un agent KGB dovedit chiar in gata sefului CIA. Imediat, scos de la formol, “defectatul” a inceput sa miste, dand din maini intr-o revista online de peste ocean, cu un articol rasuflat despre Vladimir Putin si KGB. Pacepa a descoperit, iata, apa calda in care s-a imbaiat 27 de ani. Articolul de cateva zeci de randuri este preluat insa, imediat, de trustul la care presteaza Andrei Plesu, “Adevarul” KazMunaiGaz, care, fara a prezenta sursa anodina a postarii lui Pacepa, il prezinta ca pe un “mesaj” venit din neant, cam ca cele primite de la ayatollahii Al Queda. Cu surle si trambite, “Adevarul” lui Patriciu si Plesu publica “dezvaluirile” ca “Putin este KGB-ist” cu titluri de-o schiopa, fragmentand un biet articolas in cateva episoade “fulminante”, din care aflam, printre sughituri de ras, ce au in cap ziaristii de la scoala ajutatoare a lui Patriciu. Citam: “Ion Mihai Pacepa, fostul director adjunct al Departamentului de Informaţii Externe din România comunistă, a dezvăluit, în mesajul său „Ţarul Putin” că odată cu instalarea lui Vladimir Putin la Putere în 1999, Rusia a fost condusă de KGB”. Extraordinar! Si noi care credeam ca Rusia e condusa de CIA! Noroc cu ayatollahul Pacepa si farfuriile lui zburatoare! Titlul “Adevarului”: “Dezvăluirile lui Pacepa II: KGB este statul, iar Vladimir Putin este KGB”

Motivul imprastierii bombelor cu nechezol ale lui Pacepa are insa si o baza serioasa. In fata adevarurilor scrise si publicate in ultima perioada despre trecutul sau real, cu titluri ca “LARRY L. WATTS DESPRE PACEPA-KGB (I)” si “PACEPA-KGB II. Dezinformarile lui Pacepa, demascate de istoricul Larry Watts si serviciile de informatii ale SUA”, reteaua post-sovietica din Romania s-a activat si a considerat ca este cazul sa infunde articolele istoricului american larry Watts – care contin reale dezvaluiri inedite probate cu sute de documente desecretizate – cu alte titluri similare, folosind puterea de indexare a colosului cu labute de lut care este ziarul “Adevarul”. Observati similitudinea titlurilor si a cuvintelor-cheie alese. Pana una-alta nu le-a iesit figura, conform Google. Si nici n-o sa le iasa. Dar asa se explica si atacul visceral al lui Tismaneanu la academicianul Giurescu, care considera ca profesorul Watts este “un deschizator de drumuri care descifreaza ca razboiul împotriva României este o realitate”. Iar profesorul academician Florin Constantiniu afirma despre lucrarea “Fereste-ma, Doamne, de prieteni” ca “distanta e enorma între cartea lui si cei care aici, la noi în tara, confunda cercetarea istorica cu un fel de rechizitoriu permanent!”. Iar academicianul Dan Berindei afirma ca Larry Watts “a venit cu o contributie foarte importanta, care ofera o imagine extraordinara a tesaturilor din lumea nevazuta a informatiilor, deschizându-ne drumul prin acest hatis”. Dvs cam pe cine ati alege, drept garanti stiintifici ai Istoriei Romaniei: pe Tismaneanu, Plesu si Patriciu  sau pe Giurescu, Constantiniu si Berindei? (V.R.)

PS: Azi, numai pe Ziaristi Online: PACEPA-KGB III – Extrase in premiera din volumul II al cartii de istorie secreta “Fereste-ma, Doamne, de prieteni!”

Certificatul de garantie al istoricilor romani si Video cu alocutiunile lor la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ziaristi Online: De ce a fost amenintat profesorul Dinu Giurescu de Vladimir Tismaneanu. Academicianul a elogiat cartea lui Larry Watts care expune cazul Pacepa-KGB”

 1. Josika says:

  Văd că se adună tot mai multe pete negre…

  Offtopic: Hotnews a publicat aseară un articol în deja cunoscutul stil antireligios, menit, de fiecare dată, să stârnească numai comentarii antireligioase. Am scris un comentariu vehement împotriva punctului de vedere “oficial” al site-ului, dar nu mi-a fost publicat. Acum înţeleg de ce majoritatea comentariilor de acolo e mereu anti.

  Dezbatere la Ministerul Educatiei pe tema Religia la clasa pregatitoare. ONG-urile au cerut reducerea orelor de religie si renuntarea la notarea elevilor https://www.hotnews.ro/stiri-esential-11811338-dezbatere-ministerul-educatiei-tema-religia-clasa-pregatitoare-ong-urile-cerut-reducerea-orelor-religie-renuntarea-notarea-elevilor.htm

  Vă amintiţi cum au făcut parcă şi cu IPS Bartolomeu, dacă nu mă-nşel: au scos dreptul de a comenta (chiar aţi scris despre asta). Mizerii care mă dezgustă şi-mi taie elanul. La fel ca Patapievici şi Tismăneanu, pe care trebuie să-i văd zilnic drept diriguitori de conştiinţă. Numai bine!

 2. VR says:

  Publicati aici comentariul refuzat de portalul Soros, Hotnews.

 3. Josika says:

  Vă mulţumesc pentru amabilitate. De fapt nu sunt stresat că nu-mi pot spune punctul de vedere, ci doar încerc, din când în când, să demonstrez pe hotnews că sunt şi oameni care gândesc altfel (căci articolele antireligioase apar cu regularitate, iar comentariile sunt în proporţie covârşitoare în acelaşi ton). Probabil nu le-a plăcut că am scris cam aşa: de ce nu se recunoaşte efectul benefic al moralei creştine, de ce pt. educaţia copiilor e rău un discurs gen “să nu faci rău, că pleacă îngeraşul de la tine”, dar e văzut bine un discurs gen “unii copilaşi iubesc fetiţe, alţii iubesc băieţei; e la fel de interesant”. De fapt s-au supărat probabil când am zis că o criză morală era şi în Antichitatea târzie, dar au venit migratorii şi au echilibrat lucrurile, încât următoarea etapă a fost profund religioasă (Evul Mediu, cu homo religiosus). Acum vin harapii în Europa şi când au să fie poponarii obligaţi să-şi tatueze sure din Coran, au să deplângă pierderea creştinismului.

  Le-am spus că ar trebui, în condiţiile astea, atacată şi literatura populară, de exemplu basmul, care prezintă lupta dintre bine şi rău, de ficare dată învingând binele: scopul basmului e furnizarea de modele şi “tărie de credinţă”. Şi nici nu e greşit să distingem în eroii din basme urme ale cultului sfinţilor militari. Religiozitatea este esenţa culturii şi civilizaţiei actuale: Europa are drept matcă şi axă centrală creştinismul. Citeam recent o interpretare (care mi se pare cea mai plauzibilă) la Mioriţa: potrivit acestei interpretări, Mioriţa e de fapt povestea alegorică a sacrificiului lui Iisus Hristos (şi aşa cei care condamnă lipsa de reacţie a ciobănaşului pot să-şi dea seama că sunt în eroare). Că vor sau nu, bazele creştine ale Europei nu pot fi şterse: folosim expresii biblice în limba de zi cu zi (deci limbajul e profund creştin), iar imaginarul popular este tributar religiei creştine: lupta hotnewsului şi a altora e de fapt o luptă împotriva propriei origini şi identităţi.

  Cred că aţi remarcat că Rusia trimite la Eurovision un grup de băbuţe din Urali, din grupul lingvistic fino-ugric. Cu banii din concerte ele îşi construiesc o biserică distrusă de sovietici. Cred că nu le ajută la Eurovision faptul că au spus asta, dar e bine ca Europa să ştie. Numai bine!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova