Politicienii se mira cum tocmai istoricul Mihai Răzvan Ungureanu a aprobat reinhumarea unui filo-nazist antisemit, antiroman si antiamerican ca Nyiro Jozsef. “Ungurenii”, din esec in esec

Ilustratie cu “ponto-ungureanul”: Funny Photos

Ziaristi Online:

Inca un proiect esuat pentru Mihai Razvan Ungureanu – Editorial Ziare.com plus Funny Photo cu Elena Udrea

Funny photo Mihai Razvan Ungureanu Elena Udrea

“E greu, dupa ce ai fost prim-ministru al Romaniei, sa te multumesti doar cu postul de profesor universitar. Asa ca MRU a incercat sa se impuna ca un lider de facto al PDL, insa faza cu “ungurenii mei” nu prea a cazut bine la digestia greilor portocalii. Mai nou, se declara inca membru PNL, chiar daca autosuspendat. In acelasi timp, face galerie si candidatilor PDL din tara. Cine stie, poate se va indura cineva si ii va curma, intr-un mod salutar, suferinta fostului premier.”

“Este absolut de neînțeles cum a putut să fie de acord cu reînhumarea acestui fascist guvernul condus de istoricul Mihai Răzvan Ungureanu”

Prim ministrul Romaniei Funny photo Victor Ponta Mihai Razvan Ungurenu
“Inclusiv reprezentanți ai Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington au confirmat că Nyiro Jozsef “ a făcut parte din facțiunea virulent pronazistă a fascismului maghiar, împreună cu care a fugit din Ungaria”. Este absolut de neînțeles și regretabil cum a putut să fie anterior de acord cu reînhumarea acestui fascist guvernul condus de istoricul Mihai Răzvan Ungureanu.”

Dan Tanasa: Cenușa lui Nyiro Jozsef s-a aflat duminică la Odorheiul Secuiesc. Secretar de stat maghiar: ”Planul inițial era ca Kelemen Hunor, președintele UDMR, să depună urna cu cenușa lui Nyiro Jozsef”

Geanta în care se afla cenușa lui Nyiro

“Interesant este faptul că, potrivit secretarului de stat Szőcs Géza, dacă nu ar fi căzut fostul guvern (Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu!) atunci nu ar mai fi avut loc această isterie în jurul reînhumării, ci totul ar fi decurs în ordine. Conform declarațiilor lui Szőcs Géza preluate de portalul Index.hu după proiectul inițial Kelemen Hunor, ministrul Culturii (în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu!) și președinte UDMR, împreună cu Szőcs Géza ar fi depus urna cu cenușa scriitorului Nyiro Jozsef.”

“Nyiro Jozsef – Eliade, Cioran, Ionesco: o paralelă forţată” – Istoricul Ioan Aurel Pop la RFI

Prof Univ Dr Ioan Aurel Pop - Academician - UBB Cluj - Ziaristi Online

“Jozsef Nyiro a participat în anii 40 -41-44 la acțiuni concrete de ură rasială, de incitare la anumite acțiuni criminale care au avut urmări. Și antisemitismul și antiromânismul lui sunt atitudini pe care le-a consemnat istoria postbelică și paralela este forțată de ce ? Pentru că ceilalți au fost, în general, oameni fără angajamente politice – nu mă refer aici și la Goga care a făcut și politică – Eliade nu s-a implicat în acțiuni concrete, nu a fost lider de partid, n-a participat la un regim și n-a fost la putere atunci când Garda de Fier a condus țara. Deci din acest punct de vedere comparația este forțată.”

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova