Anticrestinism: Monahismul românesc acuzat de practici necurate şi de crimă. Alina Mungiu Pippidi, model pentru „După dealuri”? “Reţetele” distrugerii suveranităţii naţionale a României: Regionalizare, federalizare, autonomie, secesiune

Ziaristi Online:

Anticrestinism: Monahismul românesc acuzat de practici necurate şi de crimă. Alina Mungiu Pippidi, model pentru „După dealuri”?

Tatiana Alina Mungiu Pippidi - Ana Pauker - Time - Sub steag strain

Necrutatorul Grid Modorcea: Mungiu a făcut un “business” cu acest subiect, nu a urmărit decât să şocheze Occidentul. Atitudinea regizorului iese şi mai clar în evidenţă, atunci când doctoriţa le spune maicilor: „Mai bine merg în iad decât să ajung la rugăciunile voastre”. Ceea ce era de demonstrat, tezismul acestui film modest, tratat în manieră de realistm socialist, un realism însă rudimentar, primar. Totul e tratat plat, otova, în acest film, de parcă ar fi o comandă a partidului de la Cannes.

“Reţetele” distrugerii suveranităţii naţionale a României: Regionalizarea, federalizarea, autonomia, apoi secesiunea şi proclamarea unei noi suveranităţi de stat (cazul Kosovo)

Europa Federala a lui Tokes si Basescu discutata de GDS

“Receptivitatea” protagoniştilor europeni faţă de tendinţele centrifuge din state ale continentului poate părea absurdă sau paradoxală, unii ar putea-o explica prin străvechiul dicton Divide et impera.

“Germania e prea industrializată pentru pacea europeană”. “Holograma Europei” lansata la Salonul de Carte militara Polemos

Corneliu Vlad si Radu Golban - Holograma Europei - Ziaristi Online

“Germania nu are pedigriul cuvenit pentru a putea fi încrezători în politica ei europeană” – afirma autorii cartii “Holograma Europei”, Corneliu Vlad si Radu Golban

Radu Varia: “Pentru Richard Demarco adevăratul suflet al Europei e întruchipat de valorile ce merg de la Cucuteni la Brâncuşi”

Arhur Watson, Richard Demarco si Radu Varia - Ziaristi Online

Richard Demarco decorat cu Ordinul Meritul Cultural al României

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Anticrestinism: Monahismul românesc acuzat de practici necurate şi de crimă. Alina Mungiu Pippidi, model pentru „După dealuri”? “Reţetele” distrugerii suveranităţii naţionale a României: Regionalizare, federalizare, autonomie, secesiune”

  1. Am remarcat pe “Doxologia” un comentariu “elitist”, de adevarat “hulpoi” ascuns sub o haina de diacon. Critici firave si laude cu toptanul la adresa filmului. “Dupa dealuri” este un scuipat in cadelnita Ortodoxiei, pentru a reproduce un citat celebru, din apanajul realismului-socialist, in care se inscrie si “fictiunea-non-fictiune” a lui Mungiu, “intamplator” chiar fratele blasfemiatoarei cu “Evanghelistii”. De remarcat ca acelasi “hulpoi” ii face propaganda electorala lui Baconschi pe un site ce, din cate stiu, nu-si are aceasta menire. Ba chiar dimpotriva! O intrebare la care astept raspuns: Inaltul stie?
    Victor Roncea

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova