COMUNICAT. Manastirea Petru Voda s-a dezis de Gabriel Teodor Gioacăş alias Apologeticum si de monahul Teodot, alias Marius Rogojina din Buhusi. Agentii SRI au fost indepartati din ctitoria Parintelui Justin Parvu si sunt urmariti de Parchet pentru profanarea mormantului Parintelui Gheorghe Calciu. UPDATE: Proorocia din Testament

Gioacas Teodor Gabriela alias Apologeticum si Teodot alias Marius Rogojina din Buhuhi profanatorii mormantului Parintelui Calciu de la Petru Voda

Manastirea Petru Voda s-a dezis, ieri, printr-un Comunicat oficial de personajul insalubru Gabriel Teodor Gioacas, infiltrat in asezamanatul monahal in 2009, dupa ce Parintele Justin a lansat Apelul contra cipurilor biometrice, si de Teodot (Marius) Rogojina, un monah ratacit, in urma unui Consiliu Duhovnicesc al preotilor Manastirii.

Gabriel Teodor Gioacas, de origine rroma, este personajul care a atras urmarirea penala si anchetarea Parintelui Justin la 92 de ani, ca urmarea plangerii Muzeului Holocaustului si a Institutului Elie Wiesel, dupa ce agentul provocator a postat pe internet o filmare de la aniversarea privata a zilei de nastere a Parintelui, unde s-au cantat mai multe cantece patriotice interbelice, printre care si Sfanta Tinerete Legionara. Rezultatul a fost un scandal international, exacerbat de mediile evreiesti, avand ca tinta persoana Parintelui Justin si Manastirea Petru Voda. Doar unul dintre cazurile “operate” de agentul intoxicator, mentinut “prin santaj” in “obiectiv”, dupa cum se afirma intr-o luare de pozitie dura, aparuta zilele acestea pe site-ul oficial al Manastirii Petru Voda. Lista porcariilor agentului provocator este lunga si priveste si “fratii” de la Rasarit si surorile de “la vale”, manipulate de acest analfabet insidios. De va (mai) fi nevoie o vom detalia.

Monahul Teodot, alias Marius Rogojina din Buhusi, identificat mai ales prin barba rosie care il aseamana cu mai cunoscutul Vincentiu Ploiesteanul, este cel care, cu voie de la SRI, unde lucreaza fratele sau, conform propriilor sale afirmatii, a sustinut visceral teze antisemite tampe si aculturale in “reportaje” transmise cu orele si in repetate randuri pe televiziunile locale din Neamt.

Ca de obicei in aceste cazuri, hotii au strigat hotii.

Prin postarile si atitudinile celor doi, intretinute online de o serie de “idioti utili” folositi de “organe” si raspandite in special de escrocul puscarias Vasile Vieru alias Saccsiv (foto mai jos), turnator al “organelor” inca din inchisoare – dupa cum confirma si presedintele respectabilei Asociatii Pro Vita Bucuresti (vedeti comentariile de la Razbointrucuvant)-, Manastirea Petru Voda, sfanta ctitorie a Parintelui Justin Parvu, a suferit continuu de acuza de “antisemitism” si “extremism”, fiind in pericol permanent de a fi desfiintata, cu tot cu spitalul pentru batrani si caminul de copii.

Un Avertisment publicat temporar pe pagina de internet a Manastirii – dar astazi contestat de Parintele staret – arata ce cei doi sunt agenti ai SRI, sprijiniti de sectia locala, a SRI Iasi. Practic, daca acest lucru se dovedeste a fi real de catre organele de ancheta, avem confirmarea faptului ca “antisemitismul” era indus la Petru Voda de catre serviciile speciale pentru a se justifica bugete si a se genera false perceptii asupra tarii noastre in rapoarte evreiesti si internationale. Nu vrem sa ne gandim, inca, la sintagma “SRI – generator de fals antisemitism”.

Dezgroparea Parintelui Calciu organizata de SRI - cazul TanacuIn plus, cei doi agenti cu cipilica neagra-n cap sunt in prezent urmariti penal de Parchetul General pentru profanare de morminte (Art 319 Cod Penal, inchisoare de la 3 luni la 3 ani) dupa ce au dezgropat si intinat in miez de noapte sfintele oseminte ale Parintelui Gheorghe Calciu, ingropate cu greu in cimitirul Manastirii, inclusiv prin sprijinul ziarului la care lucram, fapt recunoscut in urma cu 7 ani, la moartea Parintelui. Astfel, intr-un mod sinistru si batjocoritor pentru memoria Parintelui Calciu, parastasul de 7 ani al celebrului militant anticomunist, la care au venit fii duhovnicesti ai Parintelui din toate colturile lumii a fost tinut la un mormant gol!

Dupa acest act samavolnic, savarsit impotriva cuvantului testamentar profetic al Parintelui Calciu, televiziunile de stiri senzationaliste ca Realitatea TV, Antena 1 si 3, Kanal D si cea racordata prin patronul ei la SRI, RTV, au prezentat “oripilate” “ororile” de “tip Tanacu” de la Manastirea Petru Voda, ridicandu-se din nou in sferele ierarhilor damboviteni, cu concursul serviciilor specializate, ideea desfiintarii “focarului de extremism” de la Petru Voda.  Intreaga istorie de cosmar a fost relatata de colegii de la Mesagerul de Neamt sub titlul A doua prigonire a părintelui Calciu si reprodusa si de Ziaristi Online.

Intr-o mostra de diplomatie bisericeasca de cea mai mare finete, Parintele Hariton Negrea, lasat staret la Petru Voda de catre insusi Parintele Justin pe cand se afla pe patul de moarte, s-a dezis printr-un Comunicat oficial de cei doi. Agentii au fost astfel indepartati de la Petru Voda pentru a sta canonisiti la Manastirea Bistrita cel putin pana la incheierea anchetei organelor speciale, unul dintre ei fiind deja ridicat de exarhul local iar celalalt dat in urmarire, dupa ce a parasit manastirea, avertizat de controlorii sai.

Voi reveni cu detalii, daca va (mai) fi nevoie. Pana atunci, iata Comunicatul Parintelui staret Hariton Negrea, al doilea dupa cel dat in apararea Monahului Filotheu, fost secretar personal al Parintelui Justin, in prezent purtator de cuvant al Manastirii Petru Voda:

Înştiinţare a Consiliului Duhovnicesc al Mănăstirii Petru Vodă:

Comunicatul Manastirii Petru Voda a Parintelui Justin de dezicere de agentii Gabriel Teodor Gioacas si Teodot Marius Rogojina - Ian 2014 - P Hariton NegreaÎn urma întrunirii Consiliului Duhovnicesc al Mănăstirii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Petru Vodă, astăzi, 17 Ianuarie 2014, s-a hotărât că următoarele aspecte nu sunt reprezentative pentru poziţia oficială a Mănăstirii noastre. Ne referim la publicaţiile făcute fără binecuvântarea Starețului, precum:

– unele materiale, care sunt neortodoxe sau politice, de pe site-ul apologeticum.ro, administrat de Gioacăș Teodor-Gabriel;

– unele afirmaţii necanonice sau care aduc atingere evlaviei faţă de Ierarhia Ortodoxă, din unele interviuri ale monahului Teodot;

– materialul cu titlul „Rugămintea obștii Mănăstirii Petru Vodă către Serviciile de Informații…” postat pentru o perioadă scurtă de timp pe site-ul oficial al Mănăstirii.

Stareț,
Protosinghel Hariton Negrea

Manastirea Petru Voda

Sa dea Dumnezeu ca de acum inainte sa fie pace la Petru Voda, in Manastirea Parintelui Justin, inchinata Sfintilor Inchisorilor!

Sa luam aminte:

Diavolul s-ar putea folosi de această mitologie populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi.

Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna.

Testamentul Parintelui Gheorghe Calciu

UPDATE: “Părintele Justin şi-a dat sufletul luptând cu antihristul. Imaginea Bisericii e afectată de păcatele noastre. Pocăinţa, ultima şansă.” Ultimul Apel anti-cip al Părintelui Justin Pârvu şi un interviu Roncea Ro cu un membru al APEL

Mănăstirea Petru Vodă: Precizări legate de Prea-cucernicul Mărturisitor al lui Hristos, Părintele Gheorghe Calciu, aduse de Părintele Stareţ lăsat de Părintele Justin Pârvu, Protosinghel Hariton Negrea. Cuvinte testamentare

Infractorul escroc Vasile Vieru alias saccsiv - un informator folosit ca agent provocator al serviciilor de doi bani

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

23 Responses to “COMUNICAT. Manastirea Petru Voda s-a dezis de Gabriel Teodor Gioacăş alias Apologeticum si de monahul Teodot, alias Marius Rogojina din Buhusi. Agentii SRI au fost indepartati din ctitoria Parintelui Justin Parvu si sunt urmariti de Parchet pentru profanarea mormantului Parintelui Gheorghe Calciu. UPDATE: Proorocia din Testament”

 1. b. s. says:

  Nu stiu daca „fratele” Apologeticum e agent sau nu, dar are un comportament care m-a pus serios pe ganduri.

  Am avut un conflict acum 2 ani, in urma unei postari de un fanatism delirant, in care eram acuzat ca indemn oamenii la rugaciune ecumenica din postura de lider al unei asociatii ortodoxe. Sunt niste comentarii imunde la el pe blog, unele inclusiv referitoare la viata mea intima. Asa o fi la ortodocsi?! Impreuna cu o tanara din gasca lui au asmutit oamenii contra mea, ca sa ii scrie pr. N. Tanase sa ma „demita” pentru ca sunt „eretic”. Lucru care nu s-a intamplat, bineinteles (nici n-ar fi avut cum sa se intample, juridic vorbind). Interesant e ca am fost nevoit pana la urma sa ii blochez adresa de email, pentru ca individul „frate Apologeticum” imi scria continuu, provocandu-ma sa ii raspund urat ca sa aiba ce pune la dosar (e chiar declaratia lui).

  In orice caz Victor, toata gasca lor e infecta si periculoasa. Fostul infractor recidivist si-a reluat obiceiul de batjocorire a ierarhiei BOR si, atunci cand nu ii injura el, tolereaza comentarii anti-ierarhie de tipul „sa-ti fie rusine nemernicule” (scris de un fute-vant anonim la adresa unui mitropolit). Acu’ vad ca il face satanist pe Patriarh. Ma tem ca ei sunt eretici si schimsmatici, caci in afara ierarhiei nu exista decat anarhie…

  Eu nu am experienta cu serviciile secrete, dar cam asa ma gandesc ca ar proceda, ca astia doi. Cum sa faci sa denigrezi o institutie vitala pentru identitatea tare a unui neam? Publicand zilnic comentarii antisemite grobiene, la limita ingretosarii, facandu-i pe ierarhi (inclusiv pe cei mai apropiati de popor si mai iubiti, precum Teofan) in toate felurile si, evident, facand publice inregistrari cu cantece legionare din manastire… ca asta ii trebuia parintelui I. la 90 de ani, sa fie anchetat ca un mardeias si sa-i apara figura in ziare, sa-l batjocoreasca toti terchea-berchea.

 2. VR says:

  Exact. Cu asta s-au indeletnicit dintotdeauna. Sa ne aducem aminte cand, dupa incidentul provocat cu anchetarea Parintelui si cand Sfintia Sa avea nevoie si de ajutor pamantesc, aceeasi gasca “pravolslavnica” de infractori si puscariabili a incercat boicotarea vizitei Mitropolitului Teofan la Petru Voda acuzandu-l murdar si imbecil pe Inaltul Ierarh de cele mai mari “nemernicii”. Nu mai spun cum au blocat vizitele unor oameni de stat care, daca ar fi ajuns sub mana Parintelui, poate altfel ar fi aratat Romania…
  “Vase ale Raului”, spunea foarte clar Monahul Filotheu, secretarul personal al Parintelui. Si azi, cand sunt devoalate toate legaturile lor, profanatorii de morminte si-au gasit “vinovatii”: Parintele Hariton Negrea, Monahul Filotheu si… Victor Roncea. Pai noi l-am dezgropat pe bietul Parintele Calciu, cel care mi-a fost mie, nu lor, acestor derbedei, duhovnic si indrumator in viata? Daca eram in locul lui Andrei Calciu acesti “frati” prefacuti, teleghidati sau inselati, erau demult in cusca in care merita.

 3. VR says:

  Sa ne lamurim:
  Parintele Filotheu de la Manastirea Petru Voda demasca “vasele vrajmasului diavol” care au intinat hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil: asa-zisii “apologeticum” si “saccsiv”. Cuvant in apararea Ortodoxiei, a Mitropolitului Moldovei, IPS Teofan, a Parintelui Justin si a Sf Ilie Lacatusu

  November 7th, 2011

  Fraţii care au postat materialul acestahttps://saccsiv.wordpress.com/2011/11/05/scandalos-mitropolitul-teofan-si-reprezentantii- patriarhiei-au-blocat-aducerea-moastelor-sfantului-ilie-lacatusu-la-manastirea-petru-voda/s-au făcut, cu doar două zile înainte de hramul Mănăstirii Petru Vodă, vase ale vrăjmaşului diavol, lovind atît în Mitropolitul Teofan, care va fi protos al slujbelor dehram din această sfîntă mănăstire, cît şi în reprezentanţii săi.

  Ce s-a întîmplat, de fapt? La iniţiativa unor Creştini de a aduce la Petru Vodă Sfintele Moaşte ale Sfîntului Ilie Lăcătuşu, Mitropolitul Teofan l-a însărcinat pe exarhul zonal, Arhimandritul Luca,egumenul Mănăstirii Bistriţa, să se ocupe de rezolvarea acestui caz. Drept care sfinţia sa l-a sunat pe Părintele Iustin, care a spus că nu crede că momentul este foarte potrivit ales, şi în consecinţă, nu este de acord. După aceea, părintele exarh Luca m-a sunat să-mi comunice că, deşi Mitropolitul Teofan ESTE de acord (desigur, cu binecuvîntarea autorităţilor ierarhice din Bucureşti), iată, aceasta este opinia Părintelui Iustin şi să transmit mai departe această hotărîre. Am comunicat conţinutul convorbirii telefonice părinţilor din mănăstire şi mi-am văzut de treburi. Mare mi-a fost mirarea să văd întîi o postare fără conţinut, dar cu titlu de scandal pe un blog de scandal (2001.11.04 19:16https://apologeticum.wordpress.com/2011/11/04/cui-ii-este-frica-de-sfantul-ilie-lacatusu-sfant-cu-moaste-intregi-doar-antihristilor-si-slugilor-satanei-le-este-frica/postarea a fostscoasă după 24 de ore si ulterior modificata cu un alt continut), ca apoi, o zi mai tîrziu, să fie postat un material cu totul mincinos şi defăimător (2011.11.05 19:41) la linkul de mai sus de pe blogul anonimului “saccsiv”.
  E vorba de un atac gratuit la adresa ierarhului pe care îl pomenim la fiecare sfîntă slujbă din această mănăstire, atac care vădeşte o suceală a minţii plină de răutate şi care aduce aminte de neputinţa diavolului de a spune adevărul, neputinţă cu care a îmbolnăvit minţile tuturor ereticilor de ieri şi de azi.
  Dumnezeu să îi ierte pe neputincioşii care s-au făcut vase ale celui rău. Mănăstirea Petru Vodă are un site propriu – https://Petru-Voda.Ro – care, deşi foarte sumar şi sărac în informaţii, oferă lumii cam tot ce avem noi de spus acum. Nu stăm în mănăstire pentru a face trafic de internet sau, Dumnezeu să ne păzească, să provocăm vreun scandal în interiorul Bisericii ai cărei fii sîntem, ci ca să ne plîngem păcatele şi, unindu-ne cu Hristos, să ne putem ruga pentru toată lumea.
  m. Filotheu
  – See more at: https://roncea.ro/2014/01/13/scandal-sri-acuzat-de-manastirea-petru-voda-ca-a-orchestrat-dezgroparea-parintelui-calciu-pentru-a-arunca-ctitoria-parintelui-justin-intr-o-zona-de-tipul-cazului-tanacu-ce-putea-duce-la-desfiint/

  Nota bene: Luati nota si de cuvantul “santaj” repetat de cateva ori in Comunicatul de la link-ul de mai sus

 4. VR says:

  Draga Alex,
  Sunt de acord cu o parte din comentariul tau dar nu il public pentru ca acuzatiile tale sunt nedrepte, respectiv extrem de strambe si ca logica si ca realitate. Iti recomand sa citesti cate am scris pe tema prezentata de tine si dupa aceea sa comentezi, eventual sa-ti ceri scuze fata de cei pe care ii acuzi, respectiv M. Filotheu si V. Roncea.
  Dumnezeu sa te ajute!

 5. Alex says:

  Inteleg, probabil ca am fost nedrept si m-am hazardat in acuzatii insa nu chiar intru-totul. Prea bine ar fi potrivit-o cel rau(duca-se pe pustii) iar noi am fi niste bieti cascati cu creierul nefolosit…. Toti cei implicati in acest scandal poarta vina. Cu accent pe cei care au pus gaz pe foc, in primul rand parintele Filotheu si apoi dvs.. Nu va grabiti sa ma contraziceti, studiile si educatia domniilor voastre, net superioare celorlalti, ar trebui sa va fie indeajuns pentru a tine focul sub control insa ati facut taman pe dos. “Externalizarea” scandalului va apartine domnule Victor Roncea. Parca prea bine vi s-a ridicat mingea la fileu, si ati profitat lovind cu sete.(ati folosit termeni duri, specifici jurnalismului de scandal)
  Nu vreau ca prin aceasta sa va neg dvs. si parintelui Filotheu meritele pt. activitati si actiuni folositoare, de interes general sau spiritual insa felul in care ati inteles ca sa abordati acest ultim si nefericit eveniment va cam retrogradat in ochii celor care stiu cat de cat continutul Sfintelor Evanghelii.
  Si ca incheiere, incercati sa va aduceti aminte de acele pasaje din viata parintelui Calciu, unde a actionat ca un “razvratit” si care a reusit “nebunia” ca sa-si puna impotriva un intreg aparat de stat represiv si o intreaga Ierarhie lasa, fricoasa. Ia faceti o comparatie. Cine se aseaman cu parintele in actiuni? Dvs. si parintele Filotheu sau acesti “insalubri”, parintele Teodot si fratele Gabriel. Think about it!!!
  Doamne ajuta!

 6. VR says:

  Va grabiti din nou in aprecieri. Eu sunt unul dintre ultimii care am preluat Comunicatele Manastirii (ma refer si la cazul SRI si la cazul Teodot-Giocas). Ele circulau deja pe net, bloguri, site-uri, etc si aparusera chiar pe unele agentii. Inclusiv termenul de “dezicere” nu-mi apartine: e preluat de la “fratele” Gioacas si apare si pe un portal de stiri, in cazul Comunicatului din urma. “Insalubrii” sunt puscariabilul Gioacas aka Apologeticum si puscariasul Vasile Vieru aka Saccsiv. Teodot, dupa mine, e doar inselat, chiar daca parintele Filotheu considera ca este agent SRI, pe criteriul ca, prin abuz in serviciu, este aparat de fratele sau, ofiter SRI, probabil la sectia Iasi. Iertare nu inseamna naivitate, ca in cazul Dvs. Nu cred ca se poate compara cineva dintre cei in viata azi cu Parintele Calciu daramite acesti pigmei. Iar eu imi stiu locul, stati linistit. Comparatiile nu isi au locul si sunt deplasate, dovedind ca n-aveti simtul realitatii. Nu stiu de ce aparatorii celor doi tembeli, ca Dvs, uita ca acestia se fac vinovati de anchetarea Parintelui Justin la apusul vietii, de distrugerea imaginii Manastirii si a operei caritabile a Parintelui si, nu in ultimul rand, de profanarea mormantului Calciu. Spre deosebire de Dvs, dupa cate se vede prin faptul ca nu il cunoasteti deloc ca persoana, eu, care am stat alaturi de Parintele Calciu, stiu exact cum ar fi reactionat Parintele in cazul celor doi. I-ar fi luat de bracinari si i-ar fi trantit in colbul drumului!
  Va pierdeti in detalii imaginare de mana cu diavolul in loc sa luati seama la cuvintele profetice ale Parintelui Calciu, cel batjocorit de agentii provocatori eliminati din manastire – poate nu stiati – prin votul a 80 de calugari, practic intreaga manastirea, calugari intre care se afla oameni cu viata sfanta si zeci de ani de inchisoare, ca Monahii Paulin Clapon si Teodor Stanescu, printre altii. Repet: nu eu i-am dat afara din manastire; nu sunt staret la Petru Voda! S-au dat afara singuri, prin actiunile lor grobiene ce tin de Codul Penal si Divin si la cererea ucenicilor Parintelui care mai ca nu i-au batut dupa cat tupeu au avut, dat de “spatele” serviciilor pentru care presteaza. Daca pe mine ma considerati “retrogradat”, pe cei 80 de calugari si preoti, fii duhovnicesti ai Parintelui, cum ii considerati? “Lasi” si “fricosi” in comparatie cu “curajosii” profanatori? Va dau un sfat: un dus rece si o Psaltire de la cap la coada, sa va treziti. Inainte de asta, recititi cuvintele de foc ale Parintelui Calciu despre cei doi posedati:

  “Diavolul s-ar putea folosi de această mitologie populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi.
  Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna.”
  – See more at: https://roncea.ro/2014/01/18/comunicat-manastirea-petru-voda-s-a-dezis-de-gabriel-teodor-gioacas-alias-apologeticum-si-de-monahul-teodot-alias-marius-draghici-din-buhusi-agentii-sri-au-fost-indepartati-din-ctitoria-parintelui/
  Doamne ajuta!

 7. VR says:

  Si inca ceva, si cu asta pun punct: priviti la chipul bland al Parintelui din postarea urmatoare si la figurile celor doi. Intelegeti ce vreau sa spun?

 8. UnCrestinOrtodox says:

  Victor Roncea:
  Cu umilinta imi aduc aminte de vorbele Domnului Iisus Hristos : “Cunoasteti pomul dupa roadele lui”.
  Care sunt roadele polemicii incepute in jurul Manastirii Petru Voda?
  Dezbinare si confuzie, defaimarea unor ierarhi ortodocsi?
  Sa nu fie!
  Imi pare rau sa constat dar ceea ce promoveaza saccsiv prin postarile de pe blogul lui aici conduce.
  Inclin sa va dau dreptate.
  Comunicatele de pe site-ul Manastirii Petru Voda sunt fara echivoc.
  Ca si testamentul Parintelui Gherorghe Calciu ce a interzis fara echivoc dezgroparea si a avertizat asupra inselarii.
  Aceasta vrajba lansata nu aduce nimic bun.
  Off-topic – dar posibil efect al presiunii asupra Manastirii Petru Voda-:
  Am vazut ca din Sf Liturghie a fost scos pasajul ce se referea la pomenirea celor morti in lagare si inchisori.

  Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!

 9. afloarei says:

  Victor
  Nu stiu daca vestea ca infractorul apologeticum a fost alungat de la Pentru Voda ar trebui sa ma linisteasca sau sa ma nelinisteasca. Sti de ce ? Pentru ca el a fost dat afara de acolo (multumim Domnului) dar blogul lui infectios continua sa emita dejectii si a devenit un soi de loc pt. pelerinaj ptr. dezaxatii care vin sa inchine o oda pentru cel ce a fost ‘sfantul analfabeticum’ si munca lui de ‘trezire’. Si situatia seamana ca la indigo si cu cazul saccsiv. Puscariasul dupa ce a fost arestat, blogul lui a continuat sa emita tone de dejectii prin grija unui ‘frate’ si pe blogul lui tipau pelerinii care plangeau un mare erou si ‘sfant’ spunand ca sistemul antihristic l-a prigonit.
  Daca vrei sa ramai mut de uimire, citeste ceva ce nu ai mai vazut niciodata, maximul tupeu al unui escroc precum Vasile Vieru :
  https://saccsiv.wordpress.com/2013/06/20/am-fost-prigonit-iar-saccsiv-este-cel-mai-atacat-blog-de-pe-netul-romanesc/
  Nu-mi doresc decat ca autoritatile, patriarhia, responsabilii internetului si nu in ultimul rand SRI-ul sa faca un gest de bun simt in al 12-lea ceas si sa inchida cele 2 bloguri infectioase si alte cateva bloguri din aceeasi tagma a alarmistilor paranoico-apocaliptici. Macar dintr-un minim respect pt. parintele Iustin Parvu. Amin.

 10. b.s. says:

  Nu stiu daca pot fi inchise sau daca e firesc sa fie. Dar cu siguranță pot si trebuie boicotate. Acești oameni fac rau ortodoxiei. Ortodoxia nu e nici anticatolicism, nici antisemitism, nici conspirationism.

 11. VR says:

  @ afloarei
  Sarutmana! “Fratele” care ii tinea blogul era acelasi Gioacas aka “Apologeticum”. Arestat pentru inselaciune – in timp ce fugea de pedeapsa – infractorul “pravoslavnic” nu si-a marturisit crestineste niciodata escrocheriile, pana cand nu a fost dat in fapt. Stiind ca este dat in urmarire generala si internationala a anuntat pe blog ca urmeaza sa aiba “o interventie medicala” si ar putea sta “internat” mai mult timp. Cerea oamenilor sa se roage pentru sanatatea lui. Ma mir ca nu le-a cerut si bani pentru “interventie”, ca doar era expert in inselaciune. Hotul, tot hot!
  Acum, in legatura cu cei care-i fac trafic, e vorba si de o cernere…
  Dumnezeu cu mila!

 12. calistrat says:

  Acum a postat un articol pur si simplu dement. Ma refer la piaza asta rea numita saccsiv.
  https://saccsiv.wordpress.com/2014/01/19/comentariul-zilei-19-01-2014-liste-cu-enoriasii-din-biserici/
  Ia zis lui unul “malin” ca la biserici se fac liste cu enoriasi care urmeaza sa fie prigoniti ca merg la biserica. Astia cred ca acum s-au dezlantuit, posibil sa stie ca li se apropie clipa si pe ultima suta de metri lovesc sistematic si cu disperare in biserica. Ce dovada mai vrem in faptul ca puscariasul si fratii lui lovesc cu picioarele in usa bisericii. Ce vor sa spuna cu asta, nu mai mergeti la biserici ca se fac liste cu voi si va dau preotii pe sifon ? M-am abtinut sa nu spun ceva foarte dur la adresa lor dar acum va dau dreptate, aveti mare dreptate in ce spuneti. Sfintii din ceruri sa-i opreasca mai repede pana nu vor pierde si mai multe suflete. O asemenea calomnie la adresa intregii biserici nu am mai vazut. Stati departe de ei ca acum s-au dezlantuit si urla de nervi pe toata biserica. Stati departe de ei sa nu fiti raniti in momentul caderii lor. Astia cand vor cade isi vor rupe gatul.

 13. calistrat says:

  Pe un anumit blog pe unde comentez eu, s-a scris mult despre smintelile lui saccsiv. Ce as vrea sa va mai spun, este sa luati in considerare legaturile puternice care exista intre blogurile saccsiv-apologeticum (si altele) si sectele schismatice in gen Oastea Domnului, Biserica-ortodoxa-secreta, miscarea Pucioasa, biserica paralela, Turma Sfintului Ilie) secte schismatice desprinse de ortodoxie. Vedeti ca exista o legatura stransa intre stilisti si toate aceste secte. Cautati pe net sa va informati cu privire la caracterul acestor secte si la obiceiurile si dogmele adeptilor lor. Mai apoi comparati cu obiceiurile si smintelile scrise pe blogul saccsiv-apologeticum ca sa va convingeti ca seamana la perfectie, asemanarile sunt identice. De aici veti intelege ca pe aceste bloguri spurcate nu posteaza nici un ortodox autentic ci numai adepti ai sectelor mai sus enumerate. Plus extremisti ai miscarilor fasciste si neonaziste care stim bine, nu au nimic in comun cu crestinismul ortodox.
  Ps : cititi mai multe despre cea mai periculoasa secta aparuta in Romania : e vorba de Biserica ORtodoxa Secreta. Ei sunt periculosi prin faptul ca isi spun ortodocsi, au biserici asemanatoare, altar la fel, icoane, cruci, candele vesminte preotesti. Doar ca au reguli tipicale proprii si o dogma proprie nebuneasca. In plus, le lasa si pe femeile-preotese sa imbrace vesminte preotesti si sa oficieze slujbe in altar. O adevarata adunatura a diavolilor.
  Un caz pentrecut in Moldova a fost prezentat anul trecut la Protv :
  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/schema-prin-care-o-femeie-din-romania-s-a-dat-preoteasa-si-a-strans-o-avere-in-ultimii-20-de-ani.html
  Acest link (de la protv) a fost postat anul trecut imediat dupa aparitia sa si pe blogul saccsiv care era administrat de “fratele saccsiv2”. La nici 5 minute dupa postare, comentariul a disparut cu tot cu link si comentatorul a fost trecut definitiv la spam.
  Stiati de existenta unei asemenea secte deosebit de periculoase ? cazul prezentat de protv seamana izbitor cu ceea ce face saccsiv : sminteli si mizerii in numele ortodoxiei, stringeri de fonduri, ajutoare si bani precum si aparatura electronica pentru puscarias (cica pentru binele cititorilor ca sa fie informati bine). Si dupa cum stiti, cititorii erau indemnati sa doneze bani pentru sfantul saccsiv intr-un cint pe numele unei comentatoare “danutza” care tipa la comentaci sa doneze.
  Ar trebui dupa parerea mea luata la puricat si aceasta “danutza” pe care o cheama Daniela Stefan, este din Constanta, laureata in chimie, mare ortodoaxa si propovaduitoare a lui saccsiv, cuvantatoare la conferintele lui Ioan Vladuca si membra a fundatiei Sfintii MArtiri Brancoveni. O agitatoare, provocatoare si instigatoare , in foarte multe randuri instiga prin comentariile ei la iesitul in strada, proteste, revolte. Mai detine acest blog :
  https://luptapentruortodoxie.blogspot.no/
  Ps : informatiile postate de mine in comentariul de mai sus au fost preluate de la alti comentatori care au analizat in amanunt secta saccsiv.

 14. calistrat says:

  Iertati pentru greseala .
  Erata : intr-un CONT pe numele “danuztei”.

 15. VR says:

  Mai pe scurt, sunt ai rusilor. Despre asta vorbim.

 16. afloarei says:

  Victor
  Pai cam asa este. Stilistii din Romania sunt o secta in afara bisericii si sunt afurisiti de biserica ortodoxa romana, clar. Toti stilistii din Romania primesc porunci de la maica Rusie. Ca acolo in Rusia sunt cele mai multe secte schismatice in genul cazului de la Penza. Daca ne gandim ca stilistii au legaturi puternice cu toti schismaticii apocaliptici de la noi si din Rusia, daca ne gandim ca Danion face apologia stilista si merge pe la tatucii de peste Prut sa se pupe cu ei, daca ne gandim ca tot Danion a fost impresarul lui saccsiv lansandu-i “cartea” aia scarboasa si daca ne gandim ca pe aceste bloguri se ridica in slavi maica Rusie salvatoarea ortodoxiei (???) atunci este clar ca pe acolo se invarte treaba.
  Eu nu inteleg alt lucru : cum de SRI-ul nostru sta cu mainile in san si accepta o imixtiune a kgb-istilor in sfera ortodoxa romaneasca. Daca au tot vazut propaganda ruseasca pe aceste bloguri si toate escrocheriile care se intampla, de ce nu au intervenit ? SRI-ul nostru este cumva condus de kgb , agentii nostrii chiar nu au un pic de demnitate si se lasa dusi de nas ?

 17. VR says:

  Dumnezeu mai stie!
  In tot cazul ati prins esenta in trei fraze. Este vorba de o operatiune a statului rus perfectata atat prin intermediul filialei KGB bisericoase din Ucraina cat si a bisericii KGB din R. Moldova. Rusilor nu le ajunge ca ne-au calcat in picioare 45 de ani, acum vor sa ne termine si la baza filonului nostru national, credinta ortodoxa. Rusilor… mult spus. Organizatiei din care fac parte Putin, Merkel & Co.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova