Profesorul Dinu Giurescu a demisionat din Parlament! Felicitari!

Profesorul-Dinu-C-Giurescu-Foto-c-Cristina-Nichitus-RonceaDesi chiar astazi spuneam ca singura voce credibila din tot Parlamentul Romaniei este cea a Profesorului Dinu C. Giurescu, ma bucur sincer ca si-a dat azi demisia din forul legislativ! Activitatea sa de parlamentar, pe care o indeplinea cu cea mai mare constiinciozitate – pot spune chiar ca profesorul era cel mai constiincios parlamentar “ever” –  ii manca practic din cea stiintifica, de care, cred eu, avem mai mare nevoie, acum, la apogeul carierei sale de istoric si indrumator national. Asadar, Felicitari, Dom’ Profesor!

Iata declaratia Profesorului Dinu Giurescu, obtinuta de Radu Tudor: “De curind am fost ales vicepresedinte al Academiei Romane. Datorita acestui fapt, am decis sa ma retrag din Parlament si din toate functiile politice detinute pina in prezent. Este sfarsitul unui capitol al vietii mele, am incercat sa lupt pentru identitate romaneasca, pentru educatie, pentru toate valorile in care cred. Am 87 de ani, nu ma pot imparti si la Academie si in Parlament. In plus, nu vreau sa intru in nici un fel de discutie legat de compatibilitate si asa mai departe. Le multumesc celor care m-au sustinut in demersurile mele. Vreau sa scriu in continuare si sa ma ocup de ceea ce bunicul si tatal meu au facut toata viata : studiul istoriei romanilor.   As fi vrut poate sa pot spune ca am facut mai mult, oamenii asteapta de la noi tot efortul. Cred insa ca n-am dezamagit pe nimeni. Periodic am sa-mi expun punctul de vedere la “Punctul de intalnire”, emisiunea in care am deja o colaborare constanta cu dumneavoastra. Sa nu-i uitam pe oameni nici o clipa si nici datoria noastra fata de ei”.

Foto: Cristina Nichitus Roncea

Cititi si: Acad. Dinu C. Giurescu scrie despre proiectul Basarabia-Bucovina.Info in Magazin Istoric

Dar sunt convins ca-i voi putea adresa felicitarile, personal, maine, la Simpozionul “Cristian Popisteanu”, organizat anual de Fundatia “Magazin Istoric“, la BNR

Invitatie Simpozionul Cristian Popisteanu BNR Premiile Magazin Istoric 2014 via Roncea Ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Profesorul Dinu Giurescu a demisionat din Parlament! Felicitari!”

  1. Brudariu says:

    Felicitari Dinu !

    Dan Brudariu

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova