Agenţia Naţională de Integritate a transmis Parlamentului la 23 februarie 2010 [ cu numarul 446/24.02.2010 ] o cerere privind revocarea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS.Scrisoarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS a fost primită la Senat şi urma a fi supusă dezbaterii Parlamentului la viitoarea şedinţă de plen reunit, a anunţat la 09 martie 2010 chestorul PSD Ioan Chelaru.
Insa aceasta solicitare formulata de ANI a fost ingropata in biroul Presedintelui Senatului Mircea Geoana. Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului s-au tot reunit, fara ca aceasta solicitare a ANI, care este deja de sapte saptamani la Parlament, sa fi fost pusa in dezbatere, in ciuda faptului ca PSD-istul Toni Grebla, seful Comisiei, a anuntat in urma cu vreo doua saptamani ca “Am fost sesizat de Biroul Permanent cu privire la solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate de constatare a încetării mandatului lui Mircea Dinescu, ca membru în Colegiul CNSAS. O vom pune pe ordinea de zi a comisiei într-una din şedinţele următoare şi îl vom informa şi pe domnul Dinescu despre acest lucru”.
In acest rastimp toate verdictele date de CNSAS sunt susceptibile de a fi anulate, din cauza faptului ca Mircea Dinescu, ca si Codru Vrabie, este protejat la Senat de dl. Mircea Geoana si nu se supune plenului Parlamentului, decizia de revocare a lui din functia de membru CNSAS.
ActConstatareNrA_1252_I.I._2009
AdresaCurteaApelBuc_SectiaVIII_PrivindContestatiiPeRolSectie_DnulDinescuMircea
Vezi si Iulian Urban – Dialogul surzilor la Senat: Batman-Batman