Sorin Bogdan incepe sa publice “Jurnalul de la Belgrad – 1999”. In memoriam Mile Carpenisan. TARGET 1

Sorin Bogdan: in primavara lui 1999, am avut ocazia unica de a fi singurul jurnalist roman care s-a aflat la belgrad pe intreaga perioada a bombardamentelor nato impotriva iugoslaviei lui slobodan milosevic. multi colegi au trecut pe la belgrad in acea perioada, insa doar prietenul meu mile carpenisan a stat, cu o pauza de cateva zile, la fel de mult. din povestea acelor zile si nopti de foc a iesit o carte-jurnal care ar fi trebuit publicata atunci, dar s-a impotmolit prin sertarele labirintice ale editurii pro.

am luat decizia s-a postez acel jurnal de razboi pe internet si sa incerc sa-l transform intr-un proiect multimedia, la care sunt invitati sa participe toti cei care cred ca pot sa-l imbogateasca in vreun fel, pentru a contura un tablou cat mai interesant al unuia din cele mai tensionate momente ale istoriei balcanilor de la sfarsitul secolului XX. imi pare atat de rau ca unul din personajele povestii mele, tovarasul, prietenul si fratele meu, mile carpenisan nu mai poate completa acest jurnal. pentru a intelege mai bine cum a izbucnit conflictul dintre nato si iugoslavia, iata contextul in care se petreceau acele evenimente:

Continuarea la Target (introducere)

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Sorin Bogdan incepe sa publice “Jurnalul de la Belgrad – 1999”. In memoriam Mile Carpenisan. TARGET 1”

  1. azucena says:

    Ma iertati ca va intreb, dar care a fost cauza reala a mortii lui Mile Carpenisan. De la jurnalele de stiri ale diferitelor televiziuni, nu am reusit sa ma lamuresc. Va multumesc.

  2. VR says:

    O infectie pe fondul unei lipse a imunitatii organismului slabit de o ciroza.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova