CENZURĂ A ARTEI ca pe vremea bolşevicilor: Mircea Vulcănescu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu şi Costache Oprişan eliminaţi din expoziţia artistei Silvia Radu, “Grădina cu Îngeri”, de la Universitatea Politehnică din Bucureşti. FOTO/VIDEO

Martiri cenzurati la expozitia Silviei Radu de la Politehnica feb 2015

Spini în calea îngerilor

Minunata “Grădină cu Îngeri” a doamnei Silvia Radu a fost lipsită de 4 portrete de sfinţi: Mircea Vulcănescu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu şi Costache Oprişan.
În data de 1 februarie 2016, a avut loc vernisajul expoziţiei “Grădina cu Îngeri” realizată de doamna Silvia Radu, binecunoscut artist plastic şi o mare doamnă a demnităţii româneşti. Expoziţia se află în incinta Universităţii Politehnice din Bucureşti, mai precis în spaţiul Facultăţii de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice. În cadrul vernisajului au participat şi au luat cuvântul rectorul Universităţii, Mihnea Costoiu, preşedintele ICR, Radu Boroianu, Dan Puric etc.

Martiri cenzurati la expozitia Silviei Radu de la Politehnica feb 2015 2
Două zile mai târziu, cele 4 portrete au fost îndepărtate din expoziţie în urma unei sesizări care le identifica drept incorecte politic. Până acum nu a existat nicio reacţie publică, nici măcar din partea intelectualilor care au participat la vernisaj alături de doamna Silvia Radu.
Stimaţi intelectuali români, dacă nici acum nu veţi lua atitudine se va crea un precedent extrem de periculos care va duce la instaurarea unei cenzuri corecte politic în domeniul artei. Maine vi se va spune ce aveţi voie să pictaţi sau să scrieţi.

Martiri cenzurati la expozitia Silviei Radu de la Politehnica feb 2015 2
Dragi prieteni, mergeţi şi vizitaţi expoziţia “Grădina cu Îngeri” şi spuneţi tuturor vizitatorilor că pe acel perete mai existau 4 portrete de eroi şi sfinţi care acum au dispărut, dar care nu pot fi şterse din memoria neamului românesc.
Apăraţi “Grădina cu Îngeri” cu toţi sfinţii şi eroii ei, nu îngăduiţi să fie înghiţiţi de temniţele memoriei. “Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu ÎNGERII Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.” (Matei 16:24)

Cezarina Condurache

Preluare de la Fundaţia George Manu

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “CENZURĂ A ARTEI ca pe vremea bolşevicilor: Mircea Vulcănescu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu şi Costache Oprişan eliminaţi din expoziţia artistei Silvia Radu, “Grădina cu Îngeri”, de la Universitatea Politehnică din Bucureşti. FOTO/VIDEO”

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova