Robert Turcescu, al doilea invitat, al doilea informator al Securitatii. Dupa Dan Puric, Cristian Sima. Patronul HotNews in exclusivitate pentru Civic Media: “Am fost «Toma Caragiu»!”. AUDIO. Oare Puric ce nume de cod si-o fi ales? :)

“Ipocrizia e omagiul pe care viciul il aduce virtutii” – Francois de la Rochefoucauld via Cristian Sima si HotNews

Am inteles ca al doilea invitat al lui Robert Turcescu la “noua” emisiune 100% de la B1 a fost, dupa informatorul de la 17 ani al Securitatii Dan Puric, domnul Cristian Sima, unul dintre actionarii principali ai portalului de stiri HotNews. Stiti, site-ul unde se defuleaza Tapalaga, baiatul ala aferat care zicea de Elena Basescu – deontologic vorbind, desigur – ca e o “martoaga chiora si tampa” pe langa domnisoara intelectuala Alina Tatiana Mungiu. Si cel cu “deconspirarea” lui Sorin Ovidiu Vintu drept “Nus” (“Nus” de la Sorinus). Buna treaba, asta cu “Nus”! Dar doar turnator sa fi fost “Nus”?! Eu stiam de mai multe. Ceva ca “mama” Rusia si “fiica adoptiva” Iugoslavia, inca de dinainte de 1989. Filmat, documentat, indosariat. Dar, ma rog, fiecare cu ce stie. Oare de patronul lui o fi stiind ceva, ca n-am vazut nici o “dezvaluire”, ceva, acolo, despre turnatorii si securistii de ieri si de azi de la HotNews…

Cristian Sima, om de afaceri si speculant la bursa, a mai evoluat la B1 cand cu arestarea lui SOV comentand pe marginea “junimistilor” acestuia, inflacaratii aparatori de pe la Realitatea, de la CTP la SRS, si dintre care nu lipsea “independentul” Robert Turcescu. Mie unuia mi-a placut articolul lui Sima de atunci, de Top pentru HotNews.

L-am citit cu mare satisfactie si pentru ca mi-a confirmat, ca martor ocular, una dintre informatiile mele “bomba”: ca Cristian Tudor Popescu a fondat impreuna cu Mircea Dinescu ziarul “Gandul” (numit initial “Prezent”) cu banii si, deci, ca interfata, a lui Sorin Ovidiu Vintu. Va mai aduceti aminte? Seful de atunci al Clubului Roman de Presa, procurorul scremut al natiunii si moralistul de serviciu al cui plateste mai bine, declara la vremea respectiva ca a investit 650.000 de euro in “Gandul” iar Mircea Dinescu si Bogdanel Chirieac restul, fara sa ne lamureasca insa prea clar cum a pus el la ciorap banutii astia, ca “simplu ziarist”. Ulterior “Gandul” a fost vandut Publimedia cu urmatorul actionariat – din acest DOCUMENT.

Insa domnul Cristian Sima afirma in epopeea sa, “Sov si junimistii”, negru pe alb, ca, de fapt, Dinescu si CTP au primit de la Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro ca sa fondeze ziarul “Gandul”/”Prezent” (vezi foto). Mai mult: el afirma pe propria raspundere, textual, citez: “Am fost martor la nasterea afacerii Gandul, aflandu-ma la SOV acasa, la Otopeni. Ma luase cu el  Mircea Dinescu si a fost singura data cand am vorbit cateva ore cu  SOV.

O asemenea afirmatie trebuia sa reuneasca de urgenta Clubul Roman de Presa si Asociatia Jurnalistilor din Romania, impreuna cu organele de cercetare penala si investigare a crimei organizate, pentru a lamuri cum a spalat fostul sef al CRP actual membru al AJR Cristian Tudor Popescu banii negri ai lui Vintu de manuta cu Dinescu. Alo, doamna Indira Crasnea, domnul Cezar Ioan, DNA, DIICOT, Parchetul, se aude???

Deci, sa revin: Cristian Sima mi-e simpatic. Dar mi-ar fi si mai simpatic daca nu si-ar ascunde trecutul. Mie, de exemplu, mi-a spus o parte. M-as bucura sa continuie. Ascultati aici:

Patronul HotNews Cristian Sima despre colaborarea sa cu Securitatea – Am fost “Toma Caragiu”!
Asculta mai multe audio populara
PS: In ce-l priveste pe Robertino, sunt tare curios ce alt informator sau acoperit va mai fi oaspetele sau in aceasta seara… :)))

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Robert Turcescu, al doilea invitat, al doilea informator al Securitatii. Dupa Dan Puric, Cristian Sima. Patronul HotNews in exclusivitate pentru Civic Media: “Am fost «Toma Caragiu»!”. AUDIO. Oare Puric ce nume de cod si-o fi ales? :)”

  1. Clujeanul says:

    Daca nu`l angaja B1Tv pe Turcescu, acum ar fi ajuns prezentator la ColumnaTV (https://columnatv.ro/).

  2. Mihaela says:

    Nu mi-a placut niciodata Dan Puric ( inca de cand era actor la Botosani…)
    Cand eram intr-un cerc…si venea vorba despre el….spuneam : “Mie…nu-mi place” . Toti se uitau mirati…si asteptau sa continui…Nu aveam ce explica…pentru ca…nici eu nu intelegeam de ce…
    Apoi…am auzit de …implicarea ~ tentativa diversionista – in proiectul de la Aiud…in care…se spunea ca a incercat sa se foloseasca de notorietatea si buna-credinta a parintelui Iustin Parvu….
    Nu m-a surprins….A venit…aproape ca o confirmare….ce ma facea parca sa inteleg….
    Acum…intuitia mea e…confirmata…iar antipatia …justificata…

    Dar…acum…s-a mai adaugat ceva : nu numai ca nu-mi place….dar…mi-e si mila…

  3. VR says:

    ” alt=”Parintele Justin Parvu despre Dan Puric” />

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova