IPS Teofan despre dainuirea Romaniei, Basarabia, Unire si 1812 – “cel mai trist moment din istoria neamului românesc”. AUDIO/VIDEO Basarabia-Bucovina.Info


IPS Teofan la Unirea Principatelor despre… de BasarabiaBucovinaInfo
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a făcut, marţi, la Iaşi, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor, un apel la unitate şi a cerut poporului român să marcheze, în acest an, împlinirea a 200 de ani de la dezlipirea Basarabiei de Moldova.

El a subliniat că evenimentele din 1812 reprezintă ”cel mai trist moment din istoria neamului românesc”.

”Anul 2012 este un an extrem de important pentru noi. În primul rînd şi, din păcate, despre aceasta se vorbeşte puţin, anul acesta suntem chemaţi să ne aducem aminte de cel mai trist, prin consecinţele sale, moment din istoria neamului românesc, şi anume: acum 200 de ani, Moldova a fost sfîrtecată în două”, a afirmat ÎPS Teofan, citat de ziarul Faclia, preluat de Basarabia-Bucovina.Info.

Înaltul prelat a cerut, de asemenea, tuturor românilor ”să fie receptivi la glasul conştiinţei” şi ”să încerce, fiecare în poziţia pe care o are, să transforme acest an într-un an de unire, de viaţă şi de binecuvîntare”. La Biserica Trei Ierarhi s-a savarsit o slujba de pomenire.

Cu sprijinul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, portalul Basarabia-Bucovina.Info va prezinta predica Inalt Preasfintitului Teofan, o voce binecuvantata pentru neamul romanesc.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova