Ce am facut azi la CNSAS. O fotografie inedita cu Parintele Arsenie Boca. FOTO Marturisitorii.Ro. Jurnalul unui jurnalist si cu si fara jurnal (III): Provocarea lui Mile Carpenisan

Parintele Arsenie Boca filat de Securitate - Obiectivul Bratu - Marturisitorii Ro - CNSAS

Dupa cum v-am spus in episoadele anterioare ale Jurnalului (part one & two) azi speram sa ma vad cu presedintele CNSAS, dl Dragos Petrescu, pentru finalizarea protocolului cu Civic Media pentru proiectul Martirii Marii Uniri in Dosarele Securitatii. Dar sedinta Colegiului (au loc doua pe saptamana, martea si joia) s-a prelungit prea mult, asa ca a ramas sa ne vedem luni. Pentru ca tot eram la CNSAS (unde sunt cercetator acreditat din 2006), am conspectat si niste dosare pe care voiam sa le citesc demult. Si iata ce-am gasit: o fotografie inedita, cu Parintele Arsenie Boca, civil, filat de Securitate (“obiectivul Bratu”). Am trimis-o la Marturisitorii.Ro, un portal dedicat sfintilor martiri si marturisitori romani din inchisori (unde se afla prezenta si o alta fotografi, cu monahul Ieronim Stefan, dupa cum mi-a semnalat dl. Florin Dutu, caruia ii multumesc). Mi-am adus astfel aminte de ce spunea regretatul nostru prieten si coleg, Mile Carpenisan, in urma cu exact patru ani (si cateva zile): sa nu treaca o zi fara o fapta buna. Sper ca se inscrie, cu voia Domnului, chiar daca e una micuta si mai e si spusa (dar e o provocare! – vedeti mai jos).

Asadar, sursa si inca doua fotografii de Dosar la Marturisitorii.Ro: O fotografie inedita cu Parintele Arsenie Boca primita de Marturisitorii.Ro din Arhivele CNSAS

In Memoriam Mile, va cer, si eu, sa-i urmam indemnul:

Va provoc!

Stiu ca sunteti jurnalisti, bloggeri, oameni cu pareri, moguli. Ei bine tuturor va adresez o provocare astazi (04.02.2010 ) si nu o leapsa care poate fi ignorata sau nu. Va provoc sa fiti oameni si sa o demonstrati macar o saptamana in fata tuturor celor de la care aveti pretentia sa va citeasca. In fiecare zi va provoc sa faceti cate o fapta buna astfel incat peste o saptamana sa vad de la toti 7 povesti care sa descrie pataniile ce i-au facut sa se simta din nou oameni printre oameni.

Integral la MileCarpenisan.Ro

Raspundeti la ea?

Vedeti si Petru-Voda.Ro: Chipul Părintelui Justin Pârvu după două luni de chinuri şi torturi la Securitatea din Roman

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ce am facut azi la CNSAS. O fotografie inedita cu Parintele Arsenie Boca. FOTO Marturisitorii.Ro. Jurnalul unui jurnalist si cu si fara jurnal (III): Provocarea lui Mile Carpenisan”

  1. VR says:

    Multumesc, Stimate Domnule Dutu! Am corectat. Oboseala…
    Doamne ajuta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova