Trupa TAXI, acuzată de PLAGIAT în cazul piesei “Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici”

Vedeţi FOTO:

Şi un Remember:

Mihai Eminescu: „Cine combate Ortodoxia numai român nu e…”

„Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.” (Mihai Eminescu, „Liber-cugetător, liberă-cugetare”, „Timpul”, 2 februarie 1879, în „Opere”, 1989, vol. X, p. 187)

Citiţi şi:

Atac “artistic” frontal la Biserica Ortodoxă Română şi Patriarhul Daniel. Trupa Taxi, cu Cărtărescu în faţă şi câţiva artişti autentici în spate, contra Catedralei Mântuirii Neamului. VIDEO

Sigur, Catedrala e mare. Poate prea mare. Poate şi România este prea mare. Să o facem bucăţi şi să o punem într-un spaţiu mai mic, din lemn, cum ar fi un coşciug, şi apoi să-i dăm drumul la vale?

România lovită de secte şi comunişti soroşişti. Biserica Ortodoxa Română atacată sistematic pe nedrept. Cifrele vorbesc: Doar 37,9% din locașurile de cult construite după 1989 în România aparţin BOR

Biserica Ortodoxă Română rămâne cultul cu cele mai puţine biserici raportat la numărul de credincioşi, situaţia fiind problematică în Bucureşti.

Catedrala-Mantuirii-Neamului-Foto-Cristina-Nichitus-Roncea

Foto: Cristina Nichitus Roncea

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Trupa TAXI, acuzată de PLAGIAT în cazul piesei “Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici””

 1. Un videoclip care provoaca dezbinare, instiga la tensiuni religioase, doar pentru faptul ca unii sunt manipulati prin acest
  “manifest”.

  Cata ipocrizie, sa vorbesti despre “smerenie” criticand cele sfinte.

  Rusine!

  Romania are 33 de Iude, care-si vand Biserica neamului, pentru un pumn de arginti!

 2. Dinca says:

  E acelasi gen de viclenie, grila, pe care il regasim la reperele mizere care au continuat implantarea ateismului, chiar daca din alte ratiuni decat comunistii. Tonul duios-fatarnic, cazut pe gânduri, incarcat de dileme, pseudo-reflexiv cu privire la lucruri de bun-simt. Aici este parazitata nevoia fireasca de intimitate si rasturnate raportarea si contextul. Probabil ar trebui sa ne retragem din bisericile din piatra, incapatoare, pe care le-au durat Domnii si Voievozii românilor, nu?! Ca unii se alatura ateismului din prostie, este stiut.

 3. unahta says:

  Strategii lor vizeaza distrugerea cadrului ortodox pe termen mediu. Daca au folosit asemea carne de tun inseamna ca sunt in intarziere si nu le iese mai nimic.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova