Cioroianu, actionar la organul KazMunaiGaz, isi ascunde veniturile reale

Romania curat-murdara a lui Cioroianu

Pensia copilului ministrului de Externe va fi stabilita de instanta dupa ce vor fi aflate cu exactitate veniturile reale ale ministrului de Externe liberal. Aflarea sumei exacte a devenit obiectul unei investigatii judiciare, deoarece acesta si-a ascuns veniturile reale.

Ieri, Judecatoria sectorului 3 a amânat, pentru data de 12 martie, procesul în care fosta sotie a ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, cere majorarea pensiei alimentare a copilului pe care îl au cei doi, întrucât salariul demnitarului a crescut dupa preluarea functiei ministeriale. Ministerul Afacerilor de Externe, Parlamentul si Facultatea de Istorie sunt obligate sa transmita Judecatoriei sectorului 3 suma exacta a veniturilor pe care le încaseaza ministrul Adrian Cioroianu, informatii necesare pentru a se stabili pensia pe care trebuie s-o plateasca demnitarul fiului sau. Fosta nevasta, Luminita, s-a casatorit cu Cioroianu în 1993 si a divortat zece ani mai târziu, în 2003 (nota mea: motivele – violente repetate si preferinte de o natura ciudata). Adrian Cioroianu a fost ulterior ales senator de Timis, ceea ce i-a adus o marire a veniturilor iar ca ministru de Externe, suma s-a dublat, sustin surse ministeriale.

Declaratie In fals

Adrian Cioroianu si-a publicat declaratia de avere si cea de interese abia la 4 luni de la numirea în functia de ministru de externe, in pofida legii care prevede un termen de 15 zile pentru întocmirea formalitatilor legale. Declaratia de interese din 1 august 2007 reprezinta dovada falsului comis în mai 2005, arata Agentia reporteri.ro, care a demonstrat ca Adrian Cioroianu a omis cu intentie sa declare actiunile pe care le detinea la Dilema Veche înca din ianuarie 2004. În declaratia de interese, Adrian Cioroianu recunoaste ca detine actiuni la doua firme, si anume K7 Niv Media srl si respectiv Dilema Veche srl. Comparând declaratia din august 2007 cu cea precedenta, data de Cioroianu pe 6 mai 2005, rezulta ca in prima declaratie nu apareau actiunile de la Dilema Veche srl, ci doar cele detinute la K7 Niv Media srl.

Cioroianu a ascuns actiunile la Dilema

Agentia reporteri.ro a cerut Ministerului de Externe sa precizeze data la care ministrul Adrian Cioroianu a devenit actionar la Dilema Veche, iar MAE, prin purtatorul sau de cuvânt, a informat în mod oficial ca Adrian Cioroianu era actionar la Dilema Veche, patronata de Andrei Plesu si subventionata acum de Rompetrol – KazMunaiGaz, inca din ianuarie 2004. Deci in luna mai 2005, cand si-a întocmit declaratia de interese, Adrian Cioroianu a ascuns faptul ca mai are niste actiuni la o societate comerciala, neuitand în schimb sa treaca în declaratia de interese din mai 2005 organizatiile, societatile, comisiile si comitiile din care facea parte (de exemplu: GDS). O astfel de omisiune se incadreaza la „elemente constitutive ale infractiunii de fals în declaratii“. De altfel, în finalul declaratiei de avere si de interese, se precizeaza clar: „Prezenta declaratie constituie act public si raspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor mentionate“.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova