Ce a cautat, ce a gasit si ce n-a vazut Basescu in Harghita si Covasna: epurarea etnica si culturala a romanilor. Condeiul Ardelean cenzurat!

Unii zic ca s-a dus sa negocieze cu UDMR pentru formarea viitorului Guvern. Altii, cu PCM. Tot un drac, la patrat.

“Nu avem nimic de impartit”, aceasta ar fi fost replica presedintelui Traian Basescu in discutiile avute duminica, la Covasna, cu autoritatile locale, a declarat, la terminarea intalnirii, presedintele CJ Covasna, potrivit Ziare.com.

“Ne-am inteles foarte bine cu domnul presedinte si am trecut in agenda problemele sociale si economice care exista”, a adaugat acesta, nominalizand printre probleme infrastructura deficitara. Presedintele Traian Basescu nu a facut insa nicio declaratie la finalul intalnirii cu reprezentantii autoritatilor locale din Harghita si Covasna. Presedintele Basescu s-a urcat in elicopter si a plecat imediat dupa finalizarea discutiilor, fara sa acorde declaratii presei si chiar fara sa adreseze vre-o vorba turistilor din Covasna.
Un nou concept: “autonomie asimetrica”
Pe de alta parte, membri ai UDMR Covasna au vorbit, duminica, in cadrul intalnirii din statiunea Covasna cu presedintele Traian Basescu, despre un nou concept, acela de autonomie asimetrica, transmite corespondentul NewsIn.”Noi am spus ca sprijinim autonomia asimetrica, ca fiecare regiune sa aiba autonomia pe care si-o doreste. Daca unii doresc sa aiba mai multa autonomie, sa aiba, daca mai putin, atunci mai putin”, a declarat primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, alaturi de presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.
100.000 de romani discriminati
Romanian Global News scrie si ca presedintele Traian Basescu a acuzat sambata autoritatile locale din Harghita si Covasna ca au incurajat problemele interetnice dintre romani si unguri. Seful statului a mai declarat ca astfel de politici demagogice i-au speriat pe investitorii care au preferat sa-si cheltuie banii in alte zone ale tarii, transmite Romanian Global News. Dupa vizita de la Covasna, Traian Basescu a plecat in Harghita, unde, la Miercurea Ciuc, la sediul Episcopiei Ortodoxe a Covasnei si Harghitei, a fost intampinat de Prea Sfintitul Ioan Selejean, Episcop al Harghitei si Covasnei. In cadrul intalnirii s-au discutat gravele probleme cu care se confrunta romanii din judetele Harghita si Covasna despre problemele identitare si presiunile asimilationiste la care sunt supusi de catre autoritatile locale maghiare.
Reamintim ca, din 1990, puterea locala este detinuta numai de reprezentantii UDMR care, la nivelul celor doua judete, au instaurat o adevarata dictatura etnica cu repercursiuni extrem de grave in ceea ce-i priveste pe cei aproximativ 100.000 de romani care traiesc in cele doua judete, mai informeaza RGNpress.ro.
Ziar romanesc cenzurat in Covasna
Pe de alta parte, iata ce alerta primim de la colegii din zona:
Am simţit încă de la înfiinţare, din 1 decembrie 2006, că publicaţia noastră nu este una dorită de majoritatea personajelor de pe scena politică şi administrativă a judeţului Covasna (unde este editată), dar şi a „centrului” de peste Carpaţi, Bucureşti (unde este tipărită).
Lucru care nu ne-a deranjat deloc şi care ştiam că se va întâmpla, întrucât grupului care a gândit înfiinţarea acestui săptămânal nu i-a trecut nicio clipă prin minte să aştearnă în pagini nimicuri, linguşeli ori lecţii gata făcute, asemenea multor „specialişti” din presa românească şi ungurească aservită din Ardeal şi din România. Am continuat, deci, să ne facem datoria faţă de dumneavoastră, cititorii, şi faţă de Ţara aceasta sfântă, lăsată-ne în grijă de moşii şi strămoşii noştri.
Şi, uite aşa, tot făcându-ne noi datoria, până la urmă s-a întâmplat şi incredibilul: în anul de graţie 2008, într-un colţ al Uniunii Europene (mamă a democraţiei), mai precis la Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, România, s-a retras un ziar de pe tarabă!!! Absolut dictatorial şi strigător la cer, dar, din păcate, adevărat! Împotriva tuturor actelor normative ale Statului Român şi ale Uniunii Europene în domeniul libertăţii presei şi al dreptului la libera exprimare, săptămânalul de atitudine şi cultură „Condeiul ardelean“ a fost retras din unele chioşcuri RODIPET de pe raza municipiului Sfântu-Gheorghe.
Continuarea materialului in Condeiul Ardelean.
De asemenea, Eva Iova de la Foaia Romanesca informeaza
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova