EBA fata cu euro-porcinele

Euro-porcinele
“Eu sunt nationalista. Sunt foarte nationalista: imi iubesc tara!”, a afirmat Elena Basescu fata in fata cu Ion Cristoiu, un critic cunoscut al tatalui sau, acum intr-o postura candida, aproape paterna. Prin aceasta declaratie, cat se poate de transanta, Elena Basescu devine primul si, poate, singurul eurocandidat care ar putea sa contracareze extremismul maghiar din propriul grup europarlamentar, PPE, unde “autonomistul” Laszlo Tökes va ocupa un loc de frunte.
Constienta de puterea ei, independenta Basescu observa rolul pe care il poarta, pentru tatal sau, in aceste alegeri europarlamentare: “Eu nu vreau sa cred in sondaje. Nu cred ca este vorba aici de incredere, cat de notorietatea numelui pe care-l port si este o realitate, pentru ca daca n-as fi avut aceasta notorietate, probabil ca n-as fi putut sa candidez la nivel national”, este un adevar pe care il observa EBa, in slalomul ei printre politicieni. Iar politicienii sunt si porci: o spune perfect o piesa de Parazitii, interpretata, daca pot spune asa, de Mircea Badea. La atatia vacaroi si boureni, cu creierul videanu, carora li se flutura, plus cioroienii care ne dau gusa, va trebui in curand sa ne punem singuri cip in nas si sa ne asezam cuminti la rand, la poarta Fermei Animalelor.
Dar, daca politicienii sunt ce sunt, eurocandidatele sunt iepe. Cel putin asa ne spune despre Elena Basescu un fel de ziarist, Tapalaga, fost purtator de cuvant la Ministerul Justitiei si consilier special al Monicai Macovei: ca EBa este “o martoaga chioara, surda, obosita, tampa si cazuta”. Bine-bine, ne intrebam, daca Elena Basescu, la cei 29 de ani ai sai, este o “martoaga cazuta”, cum e, ca intre colege de tarc european, fosta si viitoarea sa colega PDL, destul de trecuta, ca sa zic asa, Monica Macovei? Sau pe unde s-ar fi incadrat, la capitolul euro-patrupede, posibila sa inlocuitoare, membra in “Grupul celor Trei Gratii” civile, Macovei, Weber si Alina Tatiana Mungiu?
Atacul suburban la adresa Elenei Basescu da tonul ultimei saptamani de campanie pentru alegerile europene. Alegeri care se asteapta sa fie barometrul prezidentialelor din toamna. Ceea ce au inteles, se pare, fundasii societatii civile, este ca de data asta tatal Basescu chiar se bazeaza pe fiica Basescu. Inscrisul lui Basescu are valoare lui: “Candidatura mea nu trebuie alimentata de PDL”. De ce? Pentru ca PDL va fi la pamant in urma acestor alegeri. Asadar nu constituie stacheta potrivita, din punct de vedere strategic, pentru lansarea in campania prezidentiala.
Mai mult: absenteismul masiv va arata inca o data dispretul profund pe care il are in acest moment natiunea fata de intreaga clasa politica, dar si fata de Uniunea Europeana. Uniune care nu ne-a adus, de doi ani incoace, decat obligatia de a pompa in bugetul UE, pana acum, vreo doua-trei miliarde de euro. Iar de primit, am primit… UE. Impreuna cu “valorile” ei: homosexualitate cu mot, prin incercarea de fortare a legalizarii “casatoriilor”, afaceri oneroase impuse prin presiuni politice de capii de moment ai UE, gen Petrom si BCR, pierderea suveranitatii nationale, control total etc. Basescu e destept si e constient ca nu-si poate incarca tichetul electoral cu toate aceste dezavantaje ale “marii integrari”. De aceea si mizeaza pe succesul de netagaduit al “iepei” nazdravane EBa, parte a brandului Basescu. Evident, dusmanii tatalui iepei au inteles miza si ataca la glezne; deocamdata.
Dar, pe langa PDL, nici celelalte partide nu stau rau la capitolul porcinelor. Iar daca realizam ca europarlamentarele sunt mai prejos decat alegerile uninominale, pentru ca se bazeaza pe votul pe liste, zau ca nu avem ce si cum sa cernem. In momentul in care pe liste apare cel putin un patat – si niciun partid nu duce lipsa de dalmatieni sau homo-dalmatiene – cum poti sa-ti dai votul, girand o lista murdara? Apoi, daca sunt asa de tari cu totii, de la candidatii in civil la cei de profesie, de ce nu s-au inscris, ca EBa, independenti, ca poporul sa aleaga pe merit? Protestatarii din ce in ce mai numerosi ai protectoratului european vor merge, poate, sa-si spuna pasul, cel mai probabil anuland buletinul de vot cu propriile doleante. Totodata, dezinteresul si scarba generala a romanilor se va ponta in favoarea electoratului maghiar, care, disciplinat ca intotdeauna, se va prezenta la vot, inregimentat, cu steagul “Tinutului Secuiesc” in frunte. Solutia pare sa fie una singura: cea data de maestrul Ion Cristoiu, la care subsemnez si eu: EBa.
ZIUA: Euro-porcinele de Victor RONCEA
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova