MINISTRUL DE EXTERNE CONDAMNA SCANDALUL SEX LA CHISINAU: MAE ar trebui sa ceara scuze opiniei publice din Romania pentru gestul consulului Nuica

Diaconescu: MAE ar trebui sa ceara scuze opiniei publice din Romania pentru gestul consulului Ion Nuica

Bucuresti, 14 iul /Agerpres/ – Seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, a declarat marti ca ar fi util ca Ministerul Afacerilor Externe sa ceara scuze opiniei publice din tara noastra pentru gestul consulului roman la Chisinau, Nuica, filmat intretinand relatii sexuale cu o angajata.

“Nu avem niciun fel de comentariu. Domnia sa si-a dat demisia si poate ca ar fi util ca institutia politicii externe romanesti sa ceara scuze opiniei publice pentru un semnal total necorespunzator care, in orice caz, nu caracterizeaza aceasta institutie”, a afirmat Cristian Diaconescu.

El a precizat ca scuzele s-ar cuveni “opiniei publice din Romania, nu de altundeva”.

Consulul Romaniei la Chisinau, Ion Nuica, a fost chemat in tara, in cursul saptamanii trecute, de Ministerul Afacerilor Externe iar luni si-a prezentat demisia din institutie.MAE nu a precizat insa motivul demisiei lui Ion Nuica.

Demisia consulului survine in contextul aparitiei in presa a unei inregistrari video postata pe internet in care un barbat, prezentat ca fiind Ion Nuica, intretine relatii sexuale cu o angajata a Consulatului Romaniei din Chisinau, de cetatenie moldoveneasca.

Noul incident declansat in jurul Ambasadei Romaniei de la Chisinau este plasat de unii analisti in contextul campaniei electorale din Republica Moldova, unde pe 29 iulie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova