Tismaneanu, lasat din brate si de Radu Ioanid in scandalul IICCR. Liviu Antonesei acuza. Plesu si Liiceanu tac chitic

In sfarsit, cazul Oprea – Tismaneanu s-a transat si galceava impostorilor – bine analizata de Liviu Turcu – s-a spart precum un buboi care supureaza cu venin, imprastiind puroiul pe toti peretii anticomunismului de parada. Intelectualii sinecuristi din ambele tabere mugesc pe la gazete si pe bloguri, pe banii unui Vintu sau Patriciu, rezolvandu-si frustrarile personale si aranjandu-si viitoarele culcusuri caldute la stat.

Stirea o cunoasteti: IICCR-ul lui Marius Oprea a fost praduit de Vladimir Tismaneanu care, pentru ca nu are cetatenie romana, a fost nevoit sa-si instaleze ca Director executiv un avatar, cu numele de Ioan Stanomir, rezervandu-si tronul de “Presedinte al Consiliului Stiintific” siesi. Primele reactii ferme s-au concretizat prin demisiile de protest ale mai multor membri, cu nume destul de cunoscute, ai Consiliului Institutului (unii aflati chiar in poza de mai sus – oare cat de repede o sa schimbe site-ul?): Doina Cornea, Ştefana Bianu, Dennis Deletant, Radu Filipescu şi Radu Ioanid, care mai e si director la Muzeul Holocaustului din Washington. Ioanid il cunoaste pe Tismaneanu de pe vremea regimului comunist, cand lucrau impreuna la Institutul de Proiectări pentru Construcţii Tipizate – institutiei aflata sub controlul generalului de Securitate Emil Macri -, ulterior sustinandu-l in Statele Unite. De-acolo, de peste ocean, Dorin Tudoran a intervenit de asemenea printr-o nota viguroasa de protest.

Interesant ca din galeria “intelectualilor publici” sau… cum isi mai ziceau?… ah, da – “intelectualilor angajati”, gen distinsii filosofi “altfel” Liiceanu si Plesu, nu s-a auzit nici un pîs pana acum. Oare pentru ca cei doi, alaturi de pretutindenarul Cristian Pirvulescu, se afla in “board”-ul Consiliului IICCR, (Liiceanu si la ICR, desemnat, ca si Oprea, de Tariceanu) si spera sa-si continuie sforaiala si sforaraia “anticomunista” si alaturi de ayatollahul Tismaneanu? Ma intreb, oare dupa CNSAS, ICR si IICCR, ce-o mai urma? CNA sau CNCD? Dar cred ca stiu ei ce fac. Nu-i degeaba vorba “daca taceai, filosof ramaneai”. Cazul lor.

Un alt taciturn este volubilul general cu o pensie de 185.000.000 lei (ati citit bine) Dan Voinea, groparul Dosarelor Revolutiei si Mineriadei, urcat si el de Marius Oprea in barca IICCR, ca “cercetator”. Gadilat sub coada de baiatul de mingi al lui Tismaneanu si Iliesiu, impostorul Doru Maries (presedinte prin frauda al unei Asociatii ce poarta numele unei date la care el nu a fost in Bucuresti – 21 Decembrie 1989), Voinea are toate sansele sa-si pastreze postul si sa mai incaseze si un salariu peste pensia-i nesimtita, daca se schimba legea.

Pe cale de consecinta, cu pasi rapizi si printr-o regie ieftina, demna de apelangiul incurabil Sorin Iliesiu si filmele sale comuniste despre santierele muncitoresti Bumbesti – Livezeni, primele miscari ale gastii Tismaneanu au fost sa-si extinda aria de “expertiza” si asupra “revolutiei” si mineriadelor, pentru a mai impusca niste gologani din vanzarea documentelor, pe viitor.

Tot de la Dorin Tudoran aflu parerea fostului disident Liviu Antonesei publicata sun titlul “Monopolul anticomunismului” in “Adevarul” lui Patriciu (scuze, dar nu-l citesc) despre toata aceasta serparaie si circaraie in numele “anticomunismului”:

“Avem acum un anticomunism mai uscat şi mai curat, cu reprezentanţi care vor produce tom după tom, în linişte deplină, un anticomunism care nu va face pagube şi nu va tulbura liniştea nimănui. Anticomunismul de catifea, anticomunismul caviar! Acum, nu mai sper decât să-mi fie scos numele de personaj pozitiv din viitoarele ediţii ale „Raportului final…”. A început deja să mi se pară o insultă, nu o onoare. Aştept de asemenea lecţii etice de la anticomuniştii de ziua a şaptea, cei de după helicopterizarea tiranului, deci de după 22 decembrie 1989, orele 12 trecute fix.

Domnule Vladimir Tismăneanu, regret că am avut ocazia să ne cunoaştem.”

Voi reveni

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Tismaneanu, lasat din brate si de Radu Ioanid in scandalul IICCR. Liviu Antonesei acuza. Plesu si Liiceanu tac chitic”

 1. Anca says:

  Si Antonesei a mai fost disident?

  Ptiu drace! ca multi mai sunteti (pe hartie)

 2. Adrian says:

  DOAMNELOR, DOMNILOR,

  MAREA MAJORITATE A CITITORILOR NU CUNOSC PROBABIL LEGATURILE DE AFACERI DINTRE CUPLUL ALEXANDRU SI STEFANA BIANU SI COMUNISTI, ADICA SECURITATE. ACEST DOMN BIANU A AJUNS DIN GERMANIA IN BELGIA, DUPA CARE IN FRANTA FIIND TRIMISUL UNUI MARE SPALATOR DE BANI GERMAN. FONDURILE INSA PE CARE AVEA SA LE SPELE NU ERAU DE PROVENIENTA GERMANA CI PUR ROMANEASCA. ASTFEL, EI AU AJUNS IN VIZORUL AUTORITATILOR DIN TARILE SUS MENTIONATE.RETEAUA UTILIZATA UTILIZA INCLUSIV ROMANI, OAMENI DE INCREDERE AI SPIONAJULUI ROMANESC.
  SA INTELEM BINE CA ESTE VORBA DE SPALAREA A 11 MILIARDE DE DOLLARI SI NU DE O DETURNARE CACI ACEASTA F– USESE DEJA FACUTA DE GRUPAREA OAMENILOR LUI ILIESCU INAINTE DIN FONDURILE PUBLICE ALE ROMANIEI.
  IN MOD EVIDENT, SECURITATEA NU AR FI ALES PE ORICINE. DAR DOMNUL BIANU, ORIGINAR DIN REGIUNEA TIMISOAREI,NU ESTE ALTUL DECAT FIUL UNEI PRIETENE INTIME ALE CONDUCATOAREI COMUNISTE ANA PAUKER.
  STIU, PARE NEVEROSIMIL… CUPLUL S-A DECLARAT DE DREAPTA, OPRIMAT DE DICTATURA COMUNISTA, STEFANA ELVIRA BIANU PARTICIPAND SI LA PROCESUL COMUNISMULUI.
  A EXISTAT O ANCHETA DE MARE ANVERGURA, DE CARE PROBABIL EI SUNT LA CURENT CACI LA UN MOMENT DAT BIANU S-A INFILTRAT PANA IN CONDUCEREA BANCII DEGROOF DE LA BRUXELLES.
  VA SCRIU AICI CACI NU SE POATE JUCA IN MOD ETERN UN JOC MURDAR, IAR ACESTI OAMENI CARE CRITICA SI AU PRETENTIA DE A SE NUMARA PRINTRE DEMOCRATII LIDER DE OPINIE, IUBITORI AI ARTEI (CE BUN PARAVAN, DAR NU PT ANCHETATORI) VOR TREBUI SA-SI INCETEZE ACTIVITATEA SI CHIAR MAI MULT…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova