Pe aripile Vintului. Dupa lansarea Pu(b)lika TV in Republica Moldova si oligarhul Dinu Patriciu isi revendica dreptul de intoxicare si rerusificare a Basarabiei

În primă fază, vor apărea în Republica Moldova Adevărul şi Click. Urmeaza Dilema Veche si FP. Interviu cu oligarhul filorus Dinu Patriciu

Adevărul Holding are o zonă internaţională, pe care aţi declarat că o veţi dezvolta. Unde va continua dezvoltarea?

În Moldova, şi asta destul de rapid.

Ce înseamnă rapid?

În următoarele luni. Vom lansa acolo ziare şi în limba română, dar şi în limba rusă. Evident, în ambele limbi vor fi publicaţii proeuropene. În primă fază, vor apărea în Moldova Adevărul şi Click. Dar, ulterior, vom extinde şi Blik, în limba rusă. Dacă vrei să ai un impact, trebuie să te adresezi tuturor, iar în Moldova este o populaţie rusofonă de circa 40%.

De ce în Moldova?

Eu sunt convins că România şi Moldova reprezintă o piaţă unică. România este, în ultimul an şi jumătate, partenerul economic cel mai puternic al Moldovei. Schimburile economice cu România au ajuns să le depăşească pe cele cu Rusia. Moldova este doar o parte a aceleiaşi pieţe.

Petrisor Obae Pagina de media

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Pe aripile Vintului. Dupa lansarea Pu(b)lika TV in Republica Moldova si oligarhul Dinu Patriciu isi revendica dreptul de intoxicare si rerusificare a Basarabiei”

 1. Lansarea Publika TV in Republica Moldova este un semn bun. Iar promisiunile Holdingului Adevarul de a se exprima peste Prut imi par asemenea.
  O populatie rusofona informata despre UE e acea parte a Podului de Flori care a lipsit in 1990. Daca tineretul rusofon intelege avantajele integrarii in UE, nu mai conteaza ce le-a ramas in cap batranilor.
  Acum, in acest moment prielnic, este o mare urgenta (zile nu saptamani) a se infiinta Institutul Cultural Roman de la Chisinau, o institutie deschisa care sa se adreseze prioritar populatiei rusofone. Evident si romanilor, informandu-i nu numai de progresele postmodernismului, ci si de solididatea valorilor noastre clasice.
  Fiind insa vorba de statul nostru birocratic, nu de domeniul privat, intelectualitatea civica ar trebui sa se mobilizeze pentru urnirea hartiilor.

 2. VR says:

  Aveti dreptate. Plus ca avantajul ar fi ca daca-i zice ICR nu mai conteaza ca in coada e, de fapt, cuvantul “Rus”.
  Doamne, Dumnezeule!

 3. DioGene says:

  Sa-si bage Vantu si Patriciu limba rusa in kur!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova