Jurnalista de investigatie Nicoleta Savin il acuza pe Adriean Videanu de relatii neortodoxe cu rusii. Videanu a devenit piarist pentru South Stream, Putin si Kremlin lansand fumigene la adresa romanilor, a lui Basescu si a Cotrocenilor

In emisiunea lui Horia Alexandrescu de la OTV, Cafeneaua de presa, de azi, jurnalista de investigatie Nicoleta Savin (foto sus langa Traian Basescu) a facut mai multe acuzatii dure la adresa unor membri din arcul guvernamental si, in special, la adresa ministrului Economiei, Adriean Videanu. Nicoleta Savin a abordat transant problema internationala iscata de Adriean Videanu, prin interviul din Romania libera, titrat: Prezenţa ruşilor în sectoare strategice este foarte importantă (ca si cum nu ar fi acaparat deja aproape toate sectoarele strategice ale Romaniei!). Intregul interviu, expus pe un fond violet si realizat de cunoscuta ziarista GDS cu vederi rusofile si maghiarofile Sabina Fati, pare un advertorial maiastru al companiei rusesti Gazprom, desfasurat cu doar trei zile inainte de vizita oficiala in Romania a secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. Ai zice ca Videanu isi cauta un alt loc de munca si, dupa modelul Schroeder, tinteste spre stapanul cu mana cea mai lunga: KGB.

“Acte de tradare de tara”

Jurnalista Nicoleta Savin il acuza direct pe ministrul si prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu de jocuri murdare impotriva Romaniei, care amintesc de “acte de tradare de tara” la fel ca vizita la Moscova, inca neelucidata public, a fostului sef PSD Mircea Geoana, in prezent audiat la DNA cu tot cu soacra in cazul Retelei Voicu, al carei fir rosu pare sa duca tot in Piata Lubianka (foto mai jos). Jurnalista de investigatie il someaza atat pe ministrul PDL, Adriean Videanu, cat si pe noul presedinte al PSD, Victor Ponta, ca actual sef al navetistului pe ruta Bucuresti-Moscova, sa raspunda acestor acuze, afirmand ca are si documente care ar putea proba ca itele acestor legaturi duc la planurile si interesele strategice ale Rusiei in zona Marii Negre si a Gurilor Dunarii, inclusiv prin preluarea oficiala a Petromului de la austriecii de la OMV. Savin provoaca serviciile secrete romanesti transmitandu-le ca, daca nu au informatii si documente pe aceasta tema, ar trebui sa solicite serviciile speciale occidentale sau pe cele ale multinationalelor cu activitate in Romania. Jurnalista mai afirma, cu ingrijorare, si ca il vede pe presedintele Basescu, din nou, din ce in ce mai izolat la Cotroceni.

L-a creditat Basescu pe Videanu cu mesajul pentru “deschiderea portilor Kremlinului”?

Rezultatul imediat al fumigenelor lansate de Videanu arata ca mesajul acestuia a fost interpretat ca si cum ar apartine Romaniei, lui Basescu personal si Cotrocenilor, ceea ce Savin se indoieste. O parte a presei de azi din Basarabia pare insa convinsa de acest lucru. Un articol de opinie al lui Petru Bogatu din Jurnal de Chisinau este citat azi, in acelasi stil dezinformator, de Romania libera, care prezinta o presupunere a editorialistului drept o afirmatie categorica, inca din titlu: Băsescu acceptă South Stream pentru a facilita integrarea R. Moldova în UE. Nici un “ar fi”, nici un “se pare”. Asa: din topor. Romania libera o fi incercat sa intre in capul lui Basescu insa, dupa parerea mea, s-a cam impotmolit pentru ca a ales usa din dos, cum ii place Sabinei Fati cel mai mult.

Nicoleta Savin are insa niste indoieli asupra acestor modalitati de PR mascat agresiv, pe care le expune public: “Nu o sa schimbati niciodata rusofobia intemeiata a romanilor!”. Pe langa opinia ferma, jurnalista profesionista mai are si argumente, prezentate, elevat, pe site-ul personal, Blog de veghe. Inainte de a iesi din transmisie, jurnalista de investigatie a tinut sa-i asigure pe cei care se bucura ca aceasta “specie” a fost indepartata din presa actuala mogulizata, ca ar fi cazul sa-si dramuiasca bucuriile: nici nu murim de foame si nici nu ne lasam de meserie. Subscriu si prezint mai jos una dintre postarile recente ale jurnaliste, exact pe aceasta tema, poate-poate vor intelege si Videanu si Fati vorba romaneasca “gura bate fundul”:

“Administratorul secret”, cheia rusească a jafului postdecembrist?

Iuri Andropov, eminenţa cenuşie a KGB, mentorul lui Mihail Gorbaciov

Postarea de azi, parte de promisul serial „Fenixul roşu”, este absolut necesară: dacă nu înţelegem metamorfoza KGB şi a serviciilor de informaţii din statele Tratatului de la Varşovia, nu vom pricepe de ce abia în 2010 descoperim reţeaua Voicu şi ce hram a purtat ea în salvarea SISTEMULUI în România.

Probabil, aceste explicaţii îi vor face şi pe adepţii variantei Cojocaru, cărora le-am promis anterior un răspuns, să înţeleagă de ce au atât de puţine şanse de reuşită. Ca românii să-şi primească averea furată înapoi, ar trebui ca deţinătorii ei să fie de acord s-o piardă. Ori tocmai păstrarea acestei averi şi a poziţiilor deţinute este miza luptei pe viaţă şi pe moarte declanşată de la intrarea României în NATO şi UE.

Hai să împuşcăm trei iepuri dintr-o lovitură şi să adresăm trei întrebări – retorice, desigur – politicienilor români:

  1. Au cunoştinţă despre existenţa funcţiei de „rezervă activă” în organigrama KGB/FSB?
  2. Au cunoştinţă dacă „rezerva activă” rusească are corespondent în organigrama serviciilor de informaţii româneşti? Sintagma „administrator secret” le spune ceva? Nu cred că sursele mele m-au intoxicat şi, în consecinţă, cred că instituţia „administratorului secret” este unul dintre cele mai bine păzite secrete postdecembriste. Dacă există un „administrator secret” în orice firmă importantă din România, de stat sau privată, iar Consiliile de Administraţie sunt de faţadă, nu este normal ca Sistemul să genereze şi o reţea care să-i salveze de răspunderea penală pe simplii executanţi? Iar când spun reţea mă gândesc nu doar la justiţie, ci şi la fazele premergătoare ei, la Gardă financiară, Fisc, Vamă, Poliţie, etc. Dacă averile actualilor oligarhi nu sunt, de fapt, ale lor, ei având numai o cotă parte pentru serviciile prestate şi pentru tăcere, nu e normal ca oligarhii să fie salvaţi de cei cu mai multe grade invizibile decât ei, pentru care au trudit atâţia ani? Credeţi că sistemul a riscat ca reţeaua, odată gripată sau avariată, să conducă la eminenţele cenuşii? Nu, a găsit „pelicani” precum Voicu, care au lucrat în orb, fără să ştie cui servesc, de fapt, atunci când spală dosare contra cost pentru alţi pelicani, când elimină adversari incomozi, care pun în pericol monopolul sistemului.
  3. Ce ar trebui să facă românii dacă ar putea proba vreodată că „acoperiţii” serviciilor de informaţii şi ai nomenclaturii controlează, de 20 de ani, partidele politice, Parlamentele şi Guvernele succesive, statul şi economia de la A la Z?

În demonstraţia noastră, din lunga istorie a KGB ne interesează Citeşte mai departe…

***

Vezi si Jurnalistul de opinie, cadavrul din debaraua presei. Lustragii si agentii mogulilor si serviciilor. Pustiul mass media

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Jurnalista de investigatie Nicoleta Savin il acuza pe Adriean Videanu de relatii neortodoxe cu rusii. Videanu a devenit piarist pentru South Stream, Putin si Kremlin lansand fumigene la adresa romanilor, a lui Basescu si a Cotrocenilor”

  1. diaconu Eusebiu says:

    Corectează la “pe site-ul personal, Blog de veche. Inainte de a iesi”……BLOG DE VEGHE!
    Oricum stai pe aproape că nu ştiu de ce dar de poimâine o să apară niscaiva informaţii! Astăzi, la OTV, Savin a arătat doar gheara! Jimbolia, termopanele şi “Patriciu e vax albina”!
    Haides paides….şi vă urez să ţineţi la tăvăleală deoarece intraţi la categoria “bombe de presă din alea grele”
    Succes!

  2. diaconu Eusebiu says:

    Apropo, că mi-am adus aminte: OARE CÂT DE MARE ESTE NERUŞINAREA POTENTAŢILOR FINANCIARI DIN ROMÂNIA ASTFEL ÎNCÂT SĂ NU SE GĂSEASCĂ 1000 DE EURO PENTRU “MILE CĂRPENIŞAN”?……când este vorba de “imagine” pe la diverse “teledoane”….sunt în frunte precum păduchii!

  3. VR says:

    S-a gasit unul, totusi. Cititi articolul: https://inmemoriam-milecarpenisan.ro/?p=71

  4. diaconu Eusebiu says:

    Mda, un tânăr! ASTA ESTE FOARTE BINE!
    Structural fiind un individ răzbunător, care nu uită şi nici nu iartă, vreau să transmit aici un mesaj unei doamne care ştiu că citeşte acest blog:
    STIMATĂ DOAMNĂ ÎN LOC SĂ SPONSORIZAŢI LICHELE DIN “ZONA MONDENULUI” ŞI DIN “ZONA CATAVENCU” MAI BINE AŢI SPONSORIZA TINERII PRESEI! EI SUNT VIITORUL PRESEI! EI TREBUIE SĂ VĂ FIE PRIETENII DUMNEAVOASTRĂ ŞI DUMNEAVOASTRĂ SĂ FIŢI PRIETENA LOR!
    Mda, cam atât şi vouă Roncilor nu vă pot spune decât: TOT INAINTE! BASARABIA ESTE PĂMÂNT ROMÂNESC, COMUNIŞTII RUŞI SUNT DUŞMANII POPORULUI ROMÂN!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova