CNSAS: Inca un intelectual GDS recrutat de Securitate. Este vorba de sora lui Sergiu Celac, Mariana Celac. DOC. Stefan Andrei despre familia Cealik. VIDEO. Nicoleta Savin: Tradarea intelectualilor

CNSAS ne face placerea si ne deconspira inca un intelectual din curtea GDS, recrutat de Securitate, in 1984: Mariana Celac. Ne-ar fi interesat sa stim insa si care dintre acesti intelectuali din grupul fondat de Silviu Brucan (agent sovietic inca din vremea NKVD-ului) si Mihnea Berindei (“Sandu” si ‘Mircea”) au lucrat pentru servicii secrete comuniste straine, gen KGB, STASI, AVO, sau cum s-or mai numi ele. Despre Mariana Celac, sora lui Serghei Celac si fiica lui Nicolae Cealik, gagauz, primul prefect comunist  instalat de Armata Rosie in Romania, la Craiova, Stefan Andrei ne-a povestit multe lucruri simpatice (vezi Video). Amuzant, micii contopisti de la CNSAS ne informeaza ca Mariana s-a nascut la data de 07.08.1936 in “Chisinau, Republica Moldova”. Sigur se infiintase “Republica Moldova” in 1936? In stilul asta copii nostri ar putea invata ca Burebista a intemeiata actuala Cetate Alba, consolidata de Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare in “Bilhorod-Dnistrovschi din Republica Ucraina”. In fine. Dumnezeu cu mila. Revenind la Mariana Cealik, CNSAS ne spune ca “Domnia sa a fost recrutata la data de 01.11.1984, pentru completarea retelei informative pe linia Serviciului F” (vezi Doc mai sus). Cu toate acestea, Mariana Celac a primit, ca si Sorin Rosca Stanescu, verdict de necolaborare. Evident, in Dosar nu exista nici angajament nici note informative, ca la toata “lumea buna”. Au disparut. Normal, daca colegii sai de grup, Plesu si Patapievici, au calarit – “filosofic” vorbind – CNSAS-ul inca din primele clipe…

Interesant ca saracul CNSAS a pritocit trei ani de zile la cautarea notelor informative ale Marianei Celac. Pentru ca, in 2007, Civic Media informa ca Mariana Celac si Calin Anastasiu, alt membru GDS, au fost chemati la audieri, pentru a intregi lista intelectualilor “de marca”. Marca straina.

Vorba cuiva: No comment. 🙂

Civic Media promite ca va prezenta si alte date noi si simpatice de la CNSAS, caruia ii multumim. Pana atunci:

Si Nicoleta Savin s-a suparat pe intelectuali. Intr-un prim text consacrat subiectului, jurnalista afirma:

Intelectualii noştri, le place sau nu, recunosc sau nu, au trădat poporul român.
Colaboraţionism, minciună, omisiune, jumătăţi de adevăr, indiferenţă, orgolii, salvări individuale, iată soluţiile alese de intelectuali care au trădat raţiunea lor de a fi, oriunde pe glob.
Unde e literatura de sertar, din perioada izolării în turnul de fildeş? În afara lui I.D. Sârbu, nimeni n-a produs nimic… Nu că ne-ar fi fost utilă această literatură, dar măcar să vedem pentru ce opere nemuritoare a fost lăsat de izbelişte poporul român…
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “CNSAS: Inca un intelectual GDS recrutat de Securitate. Este vorba de sora lui Sergiu Celac, Mariana Celac. DOC. Stefan Andrei despre familia Cealik. VIDEO. Nicoleta Savin: Tradarea intelectualilor”

  1. Florin Dobrescu says:

    Intru totul de acord cu ce spuneti despre Celak. Dar dati-l incolo si pe comunistul asta de Stefan Andrei ! Astia nu-s oameni de referinta. Marturia lor nu are nici o valoare. Celak-ii au servit la o clica comunista, Andrei la o alta, si tot asa. Eu nu cred in teza unui comunist rau, bolsevik, induse de Moscova si comisarii ei, si altul – pasa-mi-te bun – national, al lui Ceausescu sau oricine altcineva. Nu exista asa ceva. Astea-s doar masti variate ale aceluiasi regim criminal. Stefan Andrei a avut nesimtirea si tupeul de a face in emisiuni televizate apologia “dictaturii de dezvoltare” a lui Ceausescu. I s-a creat faima falsa de mare diplomat, cu nu stiu ce merite… In realitate, un bolsevic gaunos si imputit, ca toti comunistii, care a duhnit de bine intr-o perioada cand oamnii erau chinuiti si bisericile daramate. Nu mai dati domnule posibilitate nenorocitilor astora sa-si spuna cuvantul ca ne-au intoxict si asa 45 de ani. Jos comunistii ! Rusine Stefan Andrei ! Du-te si stai la buricul lui tanti Violeta si plangeti-l pe Ceausescu al vostru, aluat din aluatul vostru, canalii patentate ce sunteti. Fiti multumiti ca traiti liberi si nu va ia nimeni la intrebari, criminalilor. Uaaaaa !

  2. Miron says:

    Referitor la locul nasterii. Uitati-va in buletinele (nu in certificatele de nastere) celor nascuti inainte de 1968 si vedeti daca referirile sunt la regiuni sau la judete. Actele de stare civila prezente fac referire la situatia actuala. Asa ca mistoul dvs. nu e tocmai justificat.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova