Dupa modelul Petre Roman – “os de ardelean”, Vladimir Tismaneanu s-a declarat la televiziunea lui Vintu de la Chisinau… “moldovean”, si el si familia lui. Vorbea serios. Ar fi de ras daca nu ar “reprezenta” si Cotrocenii. VIDEO

Cocotat ca un arlechin batran pe un scaun de bar din platoul televiziunii de la Chisinau a infractorului Sorin Ovidiu Vintu, Pu(b)lika TV, ditamai sovietologul si opiniologul Volodea Tismaneanu, aflat, conform propriilor declaratii, pentru prima oara in viata sa peste Prut, a marturisit, stupefiind audienta, ca si el este “moldovean”, ca si bunica sa si tatal sau,  fostul agent NKVD Leon Tismenitki. Desi n-are nici o treaba cu statul roman, altceva decat a-l folosi pentru a-si deconta cheltuielile, considerarea romanilor din Basarabia si Bucovina drept “moldoveni” si acreditarea “stiintifica” a acestei “nationalitati” este, pe langa o insulta, care tradeaza o logica tipic stalinista, si o desconsiderare a tuturor eforturilor presedintelui Traian Basescu de redare a demnitatiii nationale romanilor de peste Prut. Nu cu mult timp in urma, un alt “reprezentant” al statului roman, Patapieviciul, poate si el tot “moldovean”, declara “doct” ca “Republica Moldova, este o zona în care, ca urmare a frământărilor istoriei, AU FOST români”. De altfel, si un alt rebut al “scolii” Plesu, “dilematicul” Cioroianu, se exprima la aceeasi televiziune a lui Vintu din Republica Moldova despre “micul popor moldovenesc”, scuipand pe demnitatea bietilor basarabeni dar si pe Ministerul de Externe roman, la a carei conducere s-a remarcat prin gafe in serie continua.

Sa mai comentam si ca un asa zis reprezentant al Cotrocenilor face figuratie intr-un studio al lui Vintu, alaturi de ruso-maimutica  Natasha Morari?… Ah, uitasem: este si angajatul lui Vintu ca editorialist in Trustul mogului, Realitatea-Catavencu, la falimentara revista a lui Patapievici “Idei in dialog”…

Vezi VIDEO aici

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Dupa modelul Petre Roman – “os de ardelean”, Vladimir Tismaneanu s-a declarat la televiziunea lui Vintu de la Chisinau… “moldovean”, si el si familia lui. Vorbea serios. Ar fi de ras daca nu ar “reprezenta” si Cotrocenii. VIDEO”

  1. Adrian.I says:

    De fapt Tismaneanu este fiul torionarilor evrei Leonte Tismineţki si Hermina Marcushon – conform Wikipedia, criminali si asasini ai poporului roman in perioada 1944-1964. Se pare ca si-a uitat originea si continua opera de batjocorire a romanilor, acum si peste Prut. Daca cineva de la vreo televiziune din Serbia ii numea pe sarbii din Kosovo “kosovari” si nu sarbi probabil a doua zi era linsat. La noi toti mogulii care conduc mass media ne baga pe gat definitia de natonalitate moldoveneasca. Dar cand este vorba de tigani, nimeni nu indrazneste sa iasa de sub cuvantul lui Soros si ii numeste romani. Mai grav e ca unii romani din Basarabia pun botul la astfel de idiotenii si se mandresc spunand ca sunt de nationalitate “moldoveneasca” uitandu-si originile si batjocorind pe stramosii lor care au fost omorati pentru ca au aparat limba, nationalitatea si tara romaneasca.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova