Target: Viata la Belgrad in timpul bombardamentelor. Pro Tv nu mai vrea corespondente “despre bombe si nenorociri”

Jun 17th, 2010 by sorinbogdan

“15 mai 1999

(…) Dupa pranz, m-a sunat Corina Hadarean, de la Departamentul Externe al Stirilor ProTV. M-a anuntat ca Misu Predescu, redactorul sef si producatorul general al emisiunii de dimineata, a hotarat sa nu mai preia corespondentele mele. Sustinea ca oamenii s-au saturat sa auda, in fiecare dimineata, despre bombe si nenorociri. Asa ca, in afara unor situatii deosebite, puteam sa dorm linistit. Corina mi-a spus ca, de pe agentiile de presa, a adunat foarte multe imagini din Iugoslavia si ii parea rau sa nu le folosim cumva. M-a rugat sa inregistram, periodic, corespondente de atmosfera, pe diferite teme, in functie de imaginile pe care le arhivase.

Mi-a placut ideea si i-am pregatit o corespondenta despre viata in timpul bombardamentelor in capitala iugoslava. Am si inregistrat-o astazi. I-am povestit cat de usor s-au adaptat sarbii la viata de razboi, astfel incat, daca vreun strain ar fi ajuns la Belgrad, fara sa stie ce se intampla, n-ar fi sesizat nimic deosebit fata de orice alta capitala europeana. Poate ca s-ar mira ca numarul automobilelor de pe strazi este cam mic si, din cand in cand, se aud urletele lungi ale unor sirene. Pe care, insa, daca s-ar uita in jur si ar vedea ca nimeni nu le baga in seama, ar crede ca fac parte din vreo traditie locala, la fel ca melopeele muezinilor din tarile islamice, cand ii cheama pe credinciosi la rugaciune. (…)”

Integral la target: viata la belgrad in timpul bombardamentelor

Vezi si target: lacrimi de crocodil pentru “pagubele colaterale”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Target: Viata la Belgrad in timpul bombardamentelor. Pro Tv nu mai vrea corespondente “despre bombe si nenorociri””

  1. KRISTIJAN IVANCIC ZAGREB HR says:

    BOMBARDAREA JUGOSLAVIJEI = CRIMA
    EMIL CONTANTINESCU = UN GUNOI CARE ZICEA CA BOMBARDAREA ESTE NECESARA…
    EXCREMENTELE DE LA TVR CA SI GUNOIUL DE ROSCA-STANESCU REFUZAU SA PUBLICE TARNSMISIJA VOASTRA DE PE FRONT…
    SA DEA DUMNEZEU CA TOTI CARE AU BOMBARDAT SPITALE, CIMITIRE, PODURI, SI OAMENI CARE EVIDENT FIIND SRBI NU SE RIDICAU LA VALOAREA CELOR DIN VEST SA FIE PEDEPSITI…
    DUMNEZEU NU DOARME!
    DUMNEZU SA-L ODIHNEASCA PE MILE!
    MILE Србија никада неће умрети! CHIAR DACA REPREZINT CROATIA NU UITA CA ROMANUL ALA MIC DIN MINE TURBEAZA CAND VEDE GUOAIJELE ALBANEZE STND IN KOSOVO!KOSOVO ESTE PAMANTUL SFANT AL ORTODOXIEI………

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova