Aventurile lui Habarnam si ale prietenului lui, Nuş

Nu stim prea clar ce scriitor rus s-a ocupat de povestea aventurilor lui Nuş, stim insa ca aventurile lui Habarnam au fost scrise de autorul rus Nikolai Nosov. Numele de Nuş vine se pare de la raspunsul pe care il dadea inca din copilarie Sorin Ovidiu Vantu, el raspunzand aproape la toate intrebarile prin “nu-ş”, adica o prescurtate a lui “nu ştiu”.

Nuş si Habarnam s-au intalnit prima data acum mai bine de 40 de ani, cand Nuş a primit cartea “Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor lui”. Fiecare om se intalneste macar o data in viata cu o carte care ii schimba viata.

Asa s-a intamplat si cu Ovidiu Vantu, nu doar copilaria fiind sub semnul acestei frumoase carti ci si tineretea, iar acum batranetea. Viata lui a incercat sa reconstruiasca viata eroului Habarnam, se intelege ca Nuş era chiar Habarnam, baloanele de calatorie au fost inlocuite de avioanele si elicopterele personale ale mogulului, prietenii Piulita, Surubel, etc. au fost inlocuiti de gradati din serviciile secrete cu aceste nume de cod, pepenii mai mari decat oamenii au fost inlocuiti de afaceri precum FNI, ce sa mai, o lume tradusa la milimetru din cartea ce a bucurat copilaria multora dintre noi.

IulianT /Trombon.ro

PS VR: Tinand cont ca la noi cartea a aparut la Editura Humanitas acum se explica si de ce mogulul vroia sa o cumpere: ca sa-si ingroape urmele…

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova