A aparut filmarea cu Herta Muller si umilirea lui Liiceanu pe scena Ateneului. Vezi VIDEO. Se cauta cea cu admonestarea lui Plesu la Libraria Humanitas. Aducatorului recompensa :)


Dupa vreo doua zile de asteptare a aparut pana la urma inregistrarea integrala a Conferintei Hertei Muller de la Ateneu, pe site-ul www.radio3net.ro, la sectiunea Ultimele Materiale Video. Am facut mai sus o sinteza a celor spuse despre “disidenta” intelectualilor cuminti si “curati”, in viziunea laureatei premiului Nobel pentru literatura versus cea a jenatului si jenantului Liiceanu. Insa mai exista o filmare interesanta, din ziua de 28 septembrie, cand “maestrul” Plesu de la Fundatia Dinu Patriciu a fost admonestat frontal de mai multi cititori, la libraria Humanitas, unde s-a desfasurat urmatoarea scena, care ar merita degustata video (Chiar n-a filmat nimeni evenimentul? Sau cenzura “culturala” e mai tare ca pe vremea raposatului?):

Andrei Pleşu a fost cel care prezentat-o publicului pe marea scriitoare de care îl leagă o „prietenie de cursă lungă”. „Voi vorbi puţin pentru că ştiu că Hertei nu-i plac lucrurile astea. Nu-i plac festivismele, vorbele mari, temenele, zâmbetele de circumstanţă şi blabla-urile. „Da. Aşa e”, a confirmat scriitoarea zâmbind. „Motivul pentru care Hertei nu îi plac aceste lucruri este acela că ea e un om cât se poate de autentic, ori în situaţii precum cea de faţă, toţi suntem un pic neautentici. Unii dintre dumneavoastră aţi venit pentru că vreţi să vă lăudaţi apoi pe la cunoştinţe cu un autograf al Hertei Müller, alţii, care au apucat alte vremuri, au intrat pentru că au văzut coadă şi se ştie că la coadă te aşezi chiar dacă nu ştii «ce se dă»”.

La această afirmaţie, o femeie a strigat iritată: „Nu avem nevoie de jigniri!”, în timp ce un domn, şi mai nervos, a urlat din mulţime: „N-am venit să te ascultăm pe dumneata, ci pe doamna Herta Müller!”

Integral la Herta Muller l-a zdrobit pe “disidentul” Gabriel Liiceanu pe scena Ateneului. Audienta a râs de Liiceanu si l-a huiduit pe Plesu. Asculta si citeste interviul lui Roncea cu laureata Nobel despre Patapievici, Securitate si “intelectualitatea” ICR

Selectie Video din Conferinta de la Ateneu, mai jos. Inregistrarea integrala de la www.radio3net.ro a fost ulterior cenzurata prin eliminare de pe net.

Herta Muller ridiculizand “disidenta” lui Plesu si Liiceanu 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “A aparut filmarea cu Herta Muller si umilirea lui Liiceanu pe scena Ateneului. Vezi VIDEO. Se cauta cea cu admonestarea lui Plesu la Libraria Humanitas. Aducatorului recompensa :)”

  1. KRISTIJAN IVANCIC ZAGREB HR says:

    GUNOIUL CARE A ARUNCAT LA TOPIT SCRIERILE LUI GOMA LIICEANU LICHEANU A LUAT O LECTIJE….
    SUPER!

  2. Vlad feroiu says:

    Trist cum ne place sa aruncam cu gunoi in orice, oricum, fara discriminari… Ne tragem de sireturi, nu exista limite, respect, retinere. ne place cand il injura cineva pe Plesu si mai tarziu alcineva il gratuleaza pe Liiceanu cu caracterizarea de “lichea” (sigur, anonim, EXACT ca inainte de ’89). Ne face bine: “Cine mai sunt dom’le si astia, Liiceanu si Plesu? Ce mare chestie au facut?”. Nu conteaza cartile scrise, cele spuse, luarile de pozitie! daca ne deranjeaza pe noi, cei care citim ziarul pe genunchi in bucatarie, pe taburet ori ne uitam hahaind la Mircea Badea simtindu-ne brusc puternici, atunci ii putem injura cand ii prindem! Suntem egali, la fel! Mai rau ca in comunism!

  3. VR says:

    @ Vlad Feroiu
    Mai conspectati, mai conspectati. Nu e un “anonim”. Ci un prieten de-al meu! :)))

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova