DNA contra DDD. Un Rechizitoriu halucinant. Jurnalistul Dan Diaconescu e catalogat drept “ventriloc” si e incriminat, ca pe vremea lui Brucan, cu citate din Plesu si CTP. Singurul adevar: “OTV are puterea de a ingrozi”

Inculpatul Dan Diaconescu ne face să credem că este de fapt un ventriloc sau o interfaţă performantă IT, un fel de realitate virtuală complexă, nişte buze care se mişcă eliberând în atmosferă unde acustice scăpate cu totul din constrângerile neadecvate ale mentalului propriu“, scrie, în rechizitoriul compus în cazul lui Dan Diaconescu, procurorul de caz Gheorghe Bocşan.

Potrivit procurorului, “parafrazându-l pe Flaubert, Dan Diaconescu este însuşi postul „OTV” – este creatorul lui, este vedeta ce îi susţine imaginea, „patronul” (deţinând peste 80% din părţile sociale pe care le administrează) este omul care decide, în fapt, politica de programe, este omul – orchestră“.

Mai mult decât inedit, în totalitatea sa, rechizitoriul patronului OTV notează că specificul dosarului otevist îl constituie, în mare măsură, “întrepătrunderea în cadrul materialului probatoriu, a elementelor concrete, rezultând din mijloacele de probă administrate cu faptele notorii a căror probare este inutilă pentru că sunt, de o manieră intrinsecă, cunoscute de societate”.

În rechizitoriul prin care procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe patronul şi realizatorul OTV Dan Diaconescu, document obţinut de Mediafax, procurorul îi citează, în preambul, pe pianistul Dan Grigore, pe Cristian Tudor Popescu sau pe Andrei Pleşu, folosindu-se de referiri ale celor trei la “fenomenul” şi conduita OTV, cu scopul de a creiona o imagine a inculpatului.

Pentru a sublinia puterea pe care “creaţia” lui, OTV, i-o dădea lui Diaconescu, procurorul afirmă: “Presa este o a patra putere în stat, iar televiziunea este braţul ei armat”. Mai mult, în opinia sa, o ameninţare serioasă din partea unei televiziuni “are puterea de a îngrozi”, transmite Mediafax.

VEZI si: VIDEO. Sicofantii lui Dan Puric contra Parintelui Justin Parvu, la OTV. Cum au incercat puricii fara rost ai Ortodoxiei sa induca panica si sa strice sarbatorirea hramului Manastirii Petru Voda. Despre masonerie si “martirologie”. UPDATE

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova