Tismaneanu, in patul lui Arafat. Volodea Tismaneanu a mancat din banii romanilor 1 146.666.666 lei, respectiv 32.000 de euro “pro bono” si ceva maruntis. Administratia Prezidentiala l-a “dat in gat”. DOCUMENT

Grupul de Investigaţii Politice al lui Mugur Ciuvică anunţă că din 2006 pina in 2009, Vladimir Tismaneanu a primit de la Traian Basescu peste 32.000 euro din bani publici. Redau în rândurile de mai jos comunicatul primit de la www.grupul.ro:

Vladimir Tismaneanu a declarat in repetate rinduri ca intreaga sa activitate in comisiile prezidentiale a fost „pro bono” (fara nici un fel de plata, in beneficiul public). Ultima declaratie de acest fel a lui Vladimir Tismaneanu dateaza din 24 septembrie 2010 si a fost publicata pe blogul acestuia: „Cit priveste insinuarile ca presedintele Traian Basescu m-ar fi platit pentru efortul de a conduce Comisia Prezidentiala de Analiza a Dictaturii Comuniste, o spun din nou, cit se poate de limpede, am lucrat, ca si toti membrii Comisiei, pro bono”.

Grupul de Investigatii Politice publica un document oficial al Administratiei Prezidentiale care arata ca, pentru Vladimir Tismaneanu, serviciile pro bono implica deconturi consistente din bani publici.

In baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, GIP a solicitat Administratiei Prezidentiale o serie de documente si informatii privind sumele primite de Vladimir Tismaneanu in perioada 2006 – 2009. Potrivit raspunsului Administratiei Prezidentiale, in acesta perioada lui Vladimir Tismaneanu i s-au decontat 114.666 lei noi (aprox 32.000 euro).

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, condusa de Vladimir Tismaneanu a functionat doar 9 luni, din aprilie pana in decembrie 2006. Pentru activitatea „pro bono” din aceste 9 luni, Vladimir Tismaneanu a decontat la Administratia Prezidentiala 56.965 lei (16.200 euro).

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii din Romania s-a desfiintat in decembrie 2006, odata cu prezentarea Raportului privind condamnarea comunismului. A fost infiintata insa imediat o alta Comisie, avindu-l ca presedinte pe acelasi Vladimir Tismaneanu, Comisia Prezidentiala Consultativa pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. In calitate de presedinte al acestei comisii, Vladimir Tismaneanu a decontat la Administratia Prezidentiala 18.717 lei (5.600 euro) in 2007, 25.060 lei (7.000 euro) in 2008 si 14.035 lei (3.300 euro) in 2009.

In 2009, Vladimir Tismaneanu s-a implicat activ in campania electorala a lui Traian Basescu. Doar ca, atunci cind venea in tara pentru a-l sustine pe candidatul Traian Basescu, Vladimir Tismaneanu isi deconta cheltuielile din bani publici la Administratia Prezidentiala condusa de Traian Basescu.

Vladimir Tismaneanu a primit banii fara sa fi incheiat vreun contract cu Administratia Prezidentiala. Deconturile au fost facute doar in baza regulamentelor de ordine interioara ale comisiilor conduse de Vladimir Tismaneanu.

Grupul de Investigatii Politice a solicitat Administratiei Prezidentiale si copii ale deconturilor lui Vladimir Tismaneanu. Administratia Prezidentiala a refuzat sa ne puna la dispozitie documentele care ar fi aratat destinatia precisa a banilor publici primiti de Vladimir Tismaneanu.

Grupul de Investigaţii Politice

Semnalat de George Damian

PS INFO: Si unde credeti ca dormea “kominternistul pentru eternitate” cand ajungea la Bucuresti? Tot in “cartierul rosu”, al copilariei sale chinuite, alaturi de Nicusor, in chiar vila pe care Ceausescu i-a pus-o la dispozitie lui… Yasser Arafat:)


Totul despre Raportul Tismaneanu AICI

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Tismaneanu, in patul lui Arafat. Volodea Tismaneanu a mancat din banii romanilor 1 146.666.666 lei, respectiv 32.000 de euro “pro bono” si ceva maruntis. Administratia Prezidentiala l-a “dat in gat”. DOCUMENT”

  1. karmapolice says:

    acu, intre noi fie vorba, in israel se stie ca Arafat era homosexual

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova