IPOTEZA Siriana. Planul destabilizarii si distrugerii Siriei a aparut pe internet. ANALIZA. Libia, dilema Occidentului şi oportunităţile Rusiei.

Presa si blogurile siriene vehiculeaza zilele acestea existenta unui plan bine pus la punct de destabilizare a Siriei, unul dintre autorii lui fiind Bandar Bin Sultan, fostul ambasador al Arabiei Saudite în SUA, apropiat Israelului şi care ocupă acum funcţia de Secretar General al Consiliului Saudit de Securitate Naţională, dupa cum sustin bloggeri sirieni. Conform mai multor surse, citate si de site-ul SirianRose.com, planul are un buget de  două miliarde de dolari, se compune din mai multe capitole şi are detalii foarte precise, care corespund în mare măsură cu evenimentele care s-au derulat în Daraa în ultima perioadă. Prezentam mai jos, pentru informare, supozitiile din mediul online sirian, cu mentiunea ca traducerea si interpretarea textului in romana apartin colaboratorilor nostri pe spatiul arab. (Z.O.)

Din punct de vedere tactic, Planul a fost împărţit în trei zone: oraşele mari, oraşele mici şi zonele rurale. De asemenea, a fost prevăzută organizarea a cinci tipuri de reţele:

–         Reţeaua de “combustie” – formată din tineri cu studii dar şomeri, care să fie în legătură între ei printr-un sistem descentralizat.

–         Reţeaua “agresivilor” – infractori şi criminali din zone subdezvoltate, de preferinţă de alte cetăţenii decât sirieni.

–         Reţeaua “gherilelor/castelor/grupărilor etnice” – tineri cu studii limitate, din toate originile etnice, care îl susţin sau sunt împotriva preşedintelui, dar care au sub 22 de ani

–         Reţeaua “comunicatorilor” – liderii organizaţiilor societăţii civile, finanţate cu bani europeni, nu americani.

–         Reţeaua “capitalurilor” – comercianţii şi patronii de firme mari şi de bănci şi de centre comerciale, dar numai din Damasc, Alep şi Homs.

Prin utilizarea acestor reţele şi a legăturilor care să fie formate între ele, planul urmează să se desfăşoare în felul următor:

Continuarea la Ziaristi Online

Vezi si: ANALIZA. Libia, dilema Occidentului şi oportunităţile Rusiei – de Cristian Negrea

Lovituri aeriene NATO, prea puţin pentru a-l răsturna pe Gaddafi
Occidentul trebuie să se grăbească și să se decidă ce face cu Libia. Pentru că un alt mare actor, o altă piesă grea va pune la încercare capacitatea de reacție adecvată a Occidentului. Este vorba de Siria.

ambasadorul Iranului 03 - Bahador Aminian Jazi - foto Cristina Nichitus Roncea

Dr. Bahador Aminian Jazi, diplomat si profesor de stiinte politice, a fost decanul Scolii de Relatii Internationale din Teheran, de pe langa Ministerul Afacerilor Externe al Iranului, si directorul Centrului de Studii Strategice al Institutului pentru Studii Politice si Internationale al Iranului (IPIS).

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “IPOTEZA Siriana. Planul destabilizarii si distrugerii Siriei a aparut pe internet. ANALIZA. Libia, dilema Occidentului şi oportunităţile Rusiei.”

  1. Nan says:

    alte stiri de pe frontul din Libia sau ofensiva occidentului impotriva lumii arabe. First kill their children:

    https://www.varight.com/news/obama-nato-strike-destroys-an-orphanage-and-a-school-for-children-with-downs-syndrome-in-libya/

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova