Fabula broscoiului PDL si morala: Cristi Preda “nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!”


,,Era odata un broscoi – Cristian Preda, ideolog al UTC si PCR si martafoi al GDS si PDL. Si broscoiul nostru, stiind ca daca candideaza la functia de broscoi sef de iaz toate lisitele or sa rada de el si va lua eventual, un singur vot, al unui lipitoare ratacita pe-un euro-plaur, s-a gandit ca e tipul sa emigreze. “Doamnelor, domnisoarelor si domnilor”, a plescait el doct pasaretului si altor vertebrate, “studiile Colegiului Noua Bufonidae al Marii Broaste cu Trei Picioare ne arata ca iazulul nostru e pe cale sa ramana fara apa. Daca nu gasesc alta balta or sa mi se umfle bubele si-or sa inceapa sa supuruze la suprafata mucoasei cu excrescente si-o sa ma usture orificiul meu principal. Asa ca va zic oac-oac!”. Adevarul e ca ajunsese la el vestea despre un izvor cu apa gazoaza, pompata din raul Moscova, aflat pe partea cealalta a unui deal din apropiere. O, de ar fi putut trai acolo la fel de bine ca pe timpul vremurilor de aur, cand de la 19 anisori era deja in PBCR (Partidul Broscoilor Comunisti Raiosi)! Dar cum putea ajunge la acest izvor? Picioarele lui prea scurte nu sunt facute pentru calatorii lungi. Iar la Bruxelles si Strasbourg merge calare pe cocoasa plina cu whisky a colegei din noul partid al mlastinii, CPLM. Dar, i-a venit o idee! Agitandu-si diplomele de pe la Academia de Partid a convins doua rate, una civila si alta paleoloaga, sa-l ajute sa evadeze, mai ales ca incepuse sa-i cam fie frica de barza cea blonda de pe lac. Ca si cum ar tine un ciolan in gura, broscoiul s-a prins de un bat iar ratele au luat in cioc capetele acestuia. Lipa-lipa, ciudatul menaj a trois in civil a decolat de pe iaz si a pornit in zbor spre Noua Republica a broscoiului nostru. Cum urca asa in zbor, pasaretul se uita de jos si striga: “Cristi Preda nici nu stii, cat de mic incepi sa fii”! Iar broscoiul nostru strangea cu putere din falci. Era o priveliste cat se poate de neobisnuita! Doua pasari, un bat si o broasca atarnata cu labele inerte. Dedesubt, un vulpoi se intrerupe brusc din pescuit vazand trecand pe deasupra capului lui un asa alai. Putin impresionat, se intreba cu voce tare: “Oare cine a avut ideea asta?’. Broscoiul, auzind intrebarea, nu s-a putut abtine si, umflandu-se in “pene”,  i-a raspuns: “Eeuuuuuu…”

UPDATE la fabula de mai sus, postata azi dimineata: Biroul Permanent al PDL a votat excluderea lui Cristian Preda din partid

Documentare: “Sunt stupefiat atunci când descopăr că Eminescu e consi­derat (un mare) autor politic. (…) Mill e filosof, Eminescu – doar comentator.(…) Spre deosebire de Prévost-Paradol, Eminescu nu a pro­dus altceva decât articole de gazetă. Jur­nalismul şi reflecţia siste­matică despre politică nu sunt acelaşi lucru. Gazeta e un moft.” “Eminescu trebuie contestat şi demitizat, dar nu pentru rudi­mentele sale de gândire politică. Din acest punct de vedere, el e realmente nul. Nu ai obiect.”

– Cristian Preda, ideolog al UTC si PCR si martafoi al GDS si PDL. Extrase din doua articole aparute in Dilema, 1998 ( vezi Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni):

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “Fabula broscoiului PDL si morala: Cristi Preda “nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!””

  1. andrei V. says:

    “Sunt stupefiat atunci când descopăr că Eminescu e considerat(un mare) autor politic”.

    Cred că Eminescu n-ar fi deloc stupefiat dacă v-ar descoperi(în politică).

  2. abramburica says:

    face buba. nenea se repede cu capul in statui si ioooi cate cucuie are !!

  3. florin tudor says:

    Poate ii trimiti si lui Turcescu o stire pentru diseara.Cred ca merita.

  4. VR says:

    🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova