Doamna Aspazia Oţel Petrescu implineste astazi 90 de ani! Un interviu tulburator: “Mişcarea Legionară este biruitoare în spiritul hristic”. La Multi Ani, Maica Aspazia!

Doamna Aspazia Otel Petrescu - Feb 2013 - Foto Cristina Nichitus RonceaAm vrut sa-i cant un imn Doamnei Aspazia, astazi, de ziua dansei, la implinirea frumoasei varste de 90 de ani. Dar au facut-o altii, poate mai bine, asa ca ma bucur sa reproduc si sa fac trimitere catre materialele pline de substanta publicate pe Marturisitorii:

“Şi, într-un moment de exasperare, m-am pomenit strigând, cu o voce străină, stranie, strangulată de spaimă:

“- Doamne! Nu mă lăsa!”

Şi, în clipa următoare, mi s-a întâmplat ceva nemaipomenit, nemaitrăit, nemaisperat. Hruba, lucarnele, treptele, jivinele, totul a dispărut. În jurul meu era numai alb. Un alb nelimitat, scânteietor, un alb ca de zăpadă proaspătă sub un soare strălucitor. Eram eu şi totuşi nu-mi percepeam existenţa. Ieşisem parcă din timp şi din spaţiu, nu ştiam, de fapt, ce eram şi unde eram. Eram o vibraţie intensă, aproape de nesuportat. Simţeam o încredere neţărmurită în ceva nespus de binefăcător, în ceva binecuvântat şi totuşi mistuitor ca un rug fără arsură.

Este greu să definesc ce se petrecea cu mine, ardeam intens. Am aşteptat o eternitate, în picioare, sprijinită de uşa celulei.” – Aspazia Oţel Petrescu / “Strigat-am către Tine, Doamne”

Doamna Aspazia Oţel Petrescu implineste astazi, 9 decembrie 2013, binecuvantata varsta de 90 de ani, varsta la care Parintele Justin Parvu i-a prezis ca va ajunge, insa fara el. Doamna Aspazia Oţel Petrescu s-a născut pe 9 decembrie 1923 la Cernăuţi, într-o familie de învăţători. După ce a urmat cursurile şcolii primare în comuna Ghizdiţa, a fost înscrisă la Liceul din Bălţi. Acolo a urmat un semestru, după care a fost retrasă din cauza unei hipocalcemii. Fiind pusă de părinţi să aleagă între Chişinău şi Cernăuţi, urmează cursurile Liceului de fete ortodox „Elena Doamna“ din Cernăuţi, noteaza Adevarul. După susţinerea Bacalaureatului, la Orăştie, a urmat Facultatea de Litere şi Filosofie de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. Pe 9 iulie 1948 a fost arestată şi a stat 14 ani după gratii. Asemenea Parintelui Justin, i s-a mărit pedeapsa cu patru ani pentru că nu a „colaborat“ si nu s-a dezis de idealurile sale. Portalul Marturisitorii publica in semn de omagiu pentru marea mucenita a neamului romanesc o mica prezentare, un poem de Mariana Gurza, un interviu inedit cu Doamna Aspazia despre Miscarea Legionara, realizat de jurnalistul Florian Palas cat si evocarea facuta de Pr. Fabian Seiche in lucrarea sa, “Martiri şi mărturisitori români ai secolului XX – Închisorile comuniste din România” (si un material video in final). La Multi Ani, Maica Aspazia!

Integral la MARTURISITORII. Doamna Aspazia Oţel Petrescu: “Mişcarea Legionară este biruitoare în spiritul hristic”. La Multi Ani, la împlinirea vârstei de 90 de ani!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Doamna Aspazia Oţel Petrescu implineste astazi 90 de ani! Un interviu tulburator: “Mişcarea Legionară este biruitoare în spiritul hristic”. La Multi Ani, Maica Aspazia!”

  1. karmapolice says:

    exceptional, datorita oamenilor ca ea nu-mi iau campii si nu-mi pierd speranta

  2. VR says:

    Amin!

  3. Titus Berinde says:

    La Multi Ani, Maica Aspazia !”Intr-un exil care adesea n-a permis practicarea marilor virtuti din pricina jocului duplicitar al marilor puteri, departe de poporul Sau, Regele a luptat o viata intreaga pentru practicarea marilor virtuti, pentru renasterea nadejdii romanilor .” Astazi suntem ocrotiti de Bunul Dumnezeu,sa avem aici acasa in tara langa noi, plin de rabdare, de intelepciune si de iubire nesfarsita pentru Tara Lui, pe Regele Nostru ,Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei alaturi de intreaga Familie Regala a Romaniei. Noi cum raspundem acestui dar binecuvintat de Dumnezeu ? Traiasca Regele !

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova