Incursiunea in Transnistria, cu fotografii de Cristina Nichitus Roncea pentru Basarabia-Bucovina.Info si ZOOM Mediafax, la ordinea zilei in presa de pe ambele maluri ale Prutului

Baza-ruseasca-Cetatea-Tighina-Transnistria-foto-Cristina-Nichitus-Roncea-Basarabia-Bucovina-InfoZiarul Gandul publica un foarte simpatic reportaj din Transnistria, ilustrat si cu fotografii de Cristina Nichitus Roncea, realizate pentru portalul Basarabia-Bucovina.Info, si pentru care a fost, de altfel, si premiata de Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania ( 🙂 ). Articolul a fost reprodus de Ziaristi Online cu titlul:

Cum mi-am dat întâlnire în Tiraspol cu Lenin la statuie. Back in USSR 2014: Reportaj Gândul din Transnistria cu fotografii de Cristina Nichituş Roncea şi Elena Pavel »

Este vorba de fotografiile din foto-reportajele:

si

Ziarul basarabean Timpul face o foarte frumoasa prezentare acestor fotografii, sub titlul:

(GALERIE FOTO) Povestea Basarabiei expusă prin obiectivul unui fotograf român

Jurnalul de Chisinau reproduce la randul sau – cu mici omisiuni regretabile – materialul din Gandul.

De asemenea, am descoperit chiar azi, Dan Tomozei, tocmai din China! Multumiri! Multumim si colegilor de la eTransMedia, pentru preluarea articolului!

O parte din fotografii au fost prezentate si pe ZOOM Mediafax – Basarabia si Bucovina (inclusiv Transnistria), unde a avut aproximativ 1500 de distribuiri pe Facebook.

Dar cel mai important material este, cu siguranta, cel publicat de Magazin Istoric, de catre profesorul Giurescu, caruia ii multumim din nou: Acad. Dinu C. Giurescu despre Basarabia-Bucovina.Info in revista Magazin Istoric: “O realizare în slujba istoriei şi civilizaţiei româneşti, spre folosul nostru al tuturor”. UPDATE: Aniversarea Unirii cu Larry Watts si Ilie Badescu. VIDEO

Daca tot s-a dezghetat zona o sa mai publicam zilele acestea si din celalalte vreo 1500-2000 de cadre ramase cat si mici filmari cu Tighina si Tiraspol.  Vedeti si o scurta prezentare video realizata cu ocazia premiilor UZP:

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova