Iulian Capsali, singura optiune la vot a unui crestin-ortodox. Sustin recomandarea Bisericii si a Familiei Ortodoxe. Iata de ce voi vota pentru independentul Iulian Capsali, Pozitia 20 pe Buletinele de Vot la Alegerile Europarlamentare 2014. UPDATE

Independentul Iulian Capsali - Pozitia 20 la Alegerile Europarlamentare 2014
Am socotit necesar sa explic DE CE VOTEZ IULIAN CAPSALI, desi nu (mai) sunt prieten cu el (pe Facebook 🙂 , cu toate ca-l cunosc de cateva decenii bune), nu-i impartasesc unele opinii, ii reprosez multe naivitati si ne-am certat (si impacat) de cateva ori. Sper ca cele (mai mult de) cateva randuri scrise sa fie de folos inclusiv scepticilor si contestatarilor, de multe ori nedrepti, ai omului Iulian Capsali. Dupa parerea mea este imperios necesar ca orice crestin-ortodox informat sa mearga la vot si sa-l voteze pe Iulian Capsali, dincolo de orice teorii, animozitati si orgolii personale. Pana la explicatia mea, va recomand calduros pozitia Bisericii Nationale care este si a Familiei Ortodoxe:

UPDATE: Vedeti mai jos (o parte din) motivele pentru care cred eu ca trebuie votat Iulian Capsali

“În acest context trebuie să înțelegem preocuparea constantă a Bisericii față de cei ce aspiră să ne conducă. În spiritul acestor idealuri, Sinodul Sfintei noastre Biserici Ortodoxe a lansat un îndemn părintesc adresat tuturor membrilor ei, chemându-ne la sporită responsabilitate, la chibzuință, la conștientizarea că votul fiecăruia dintre noi înseamnă mandatarea celor ce ne vor reprezenta. E și firesc să ne dorim cârmuitori cu bună credință, atașați valorilor tradiționale ale poporului român, pe care să le apere prin mijloace specifice.” – arhim. Mihail Daniliuc – “Eu cu cine să mai votez!?”

Integral la Doxologia.Ro

“În perspectiva alegerilor europarlamentare din România din ziua de 25 mai 2014, Biserica Ortodoxă Română recomandă clerului şi credincioşilor ortodocşi ca, în calitate de cetăţeni europeni, să participe la alegerile europarlamentare şi să susţină pe acei candidaţi care fac dovada că pot apăra şi promova valorile creştine, în special familia tradiţională, viaţa şi demnitatea umană.” – Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Integral la Basilica.Ro, recomandare la care subsemneaza si Ziaristi Online alaturi de Profesorul Ilie Bădescu, care afirma: Iulian Capsali este “o mare speranţă”»

Virgiliu Gheorghe:, un crestin-ortodox foarte informat:

PSALMUL 126
O cântare a treptelor.

1. De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte.
2. În zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă, în zadar vă culcaţi târziu, voi care mâncaţi pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiţi ai Săi.
3. Iată, fiii sunt moştenirea Domnului, răsplata rodului pântecelui.
4. Precum sunt săgeţile în mâna celui viteaz, aşa sunt copiii părinţilor tineri.
5. Fericit este omul care-şi va umple casa de copii; nu se va ruşina când va grăi cu vrăjmaşii săi în poartă.

La capitolul acesta, trebuie sa recunoastem: Iulian Capsali are mai multe sageti decat noi toti… 🙂 Dar si dusmani, mai ales de cand s-a hotarat sa candideze la Parlamentul European ca un aparator al familiei traditionale, al vietii si demnitatii umane si nationale.

Pregatisem un text destul de lung, cu argumente si contra-argumente in ce-l priveste pe Iulian Capsali. Prefer insa sa-l public dupa victoria sa la Europarlamentare, ca un dus rece prietenesc, o rafala de date si fapte care ar trebui sa-i faca praf mirajul unor tovarasii paguboase. Dar nu am vrut sa mai adaug, in acest moment, un prea mare volum de informatii. Pana la urma, ce este atat de dezbatut? Iulian Capsali nu este un tip perfect. Dar cine este? Ne rugam pentru mantuirea dusmanilor nostri si nu suntem in stare sa ne ajutam, cu vorba buna si cu fapta, aproapele, fratele crestin-ortodox, ajutandu-ne de fapt chiar pe noi?

Iulian Capsali nu este perfect dar este un crestin-ortodox practicant. Numai acest lucru si ma face sa ma gandesc ca mi-as dori si un candidat la presedintie crestin-ortodox, nu numai un europarlamentar. Vi se pare normal ca o tara ortodoxa sa nu fi avut niciodata un presedinte care sa mearga la Biserica si altcandva decat atunci cand e aranjata o “foto-video-op”? Si cate lucruri ar fi mers pe calea Domnului cu Romania daca am fi avut un astfel de presedinte, sau daca macar presedintii nostri ar fi mers regulat la cate unul din marii duhovnici ai ortodoxiei, de care acum suntem atat de vaduviti, pe pamant. Oare cate milioane din cele peste 20 de milioane de copiii avortati in ultimii 24 de ani ar fi fost azi salvati daca am fi avut un presedinte cu frica de Dumnezeu? Cate genii din cele ucise cu dezinvoltura, prostie si ticalosie ar fi putut contribui la salvarea Romaniei viitoare de la posibila sa disparitie? Avem in ceruri o Romanie intreaga de copii ucisi, fratilor!

Asadar, Iulian Capsali este un ortodox care, pe langa exemplul personal pe care il da pentru salvgardarea Romaniei, se spovedeste si se impartaseste, deci harul Domnului se pogoara asupra lui si este cu el, spre desavarsirea lui si a lucrarii dumnezeiesti pentru care ni s-a dat viata pe acest pamant.  Daca noi n-am reusit – in dialoguri nereusite pe Facebook (!?)- sa ne facem de folos fratelui nostru, uneori mai naiv, avem insa marea speranta si credinta ca Domnul, cu care el se intalneste la sfanta liturghie, in sfintele taine, la spovedanie si sfanta impartasanie, il va aseza pe calea cea dreapta. Daca pe langa aceasta minune mai adaugam si noi o vorba buna si o rugaciune, cu siguranta vom avea a ne bucura de prezenta speciala si unica, in acelasi timp, a crestin-ortodoxului roman Iulian Capsali in Parlamentul European.

Cei care l-am criticat – uneori pe buna dreptate – nu putem sa nu intelegem ca in acest moment Iulian Capsali nu mai este tipul sarcastic si de multe ori prea grabit in a asculta o argumentatie solida, care ne enerveaza desi ii dorim binele, lui si cauzei pe care o reprezinta. Omul Iulian Capsali, regizorul boem si, totodata, tatal exemplar a noua copii, cu care sta intr-un simplu apartament de trei camere din cartierul Tei, a devenit, pe parcursul acestei campanii cu rezultate nebanuite de catre multi, reprezentantul societatii civile crestin-ortodoxe, care l-a mandatat printr-un document foarte clar, semnat si parafat – Memorandumul pentru Familie – sa ii reprezinte interesele, cu toata puterea faptei, in Parlamentul European.

Dar, de fapt, ceea ce trebuie sa intelegem este ca Iulian Capsali a devenit cu mult mai mult: daca ne uitam la o parte din cei care l-au atacat – de la EU observer la VI Tismaneanu si acarienii sai, dusmani “clasici” ai Ortodoxiei, pe acuze la fel de “clasice”, de la “homofobie” la “legionarism” – intelegem ca acum, Iulian Capsali s-a depasit pe sine, poate chiar fara sa-si dea seama ca nici nu se mai reprezinta pe sine, cetateanul roman din cartierul Tei. Crucea pe care o poarta tocmai a crescut in greutate, pentru ca Iulian Capsali a devenit, fie ca vrea, fie ca nu vrea, exponentul para-politic al ortodoxiei participative, a trupului Bisericii reprezentant de noi toti, laicatul ortodox.

Iata de ce acum suntem si noi obligati, cu atat mai mult, sa iesim la vot, pentru a tine steagul Ortodoxiei sus si a da o lectie dusmanilor nostri traditionali: si noi putem vota, si noi putem avea o voce, si noi, majoritatea tacuta si scarbita a acestei tari, atacata si ridiculizata de comisarii de gang ai “corectitudinii politice”, avem dreptul sa ne spunem cuvantul. Este o premiera pe care nu putem sa o ratam. Voteaza ca si cum i-ai trage un picior in dos vrajmasului, dar voteaza.

Votul pentru Iulian Capsali esti si votul impotriva unei clase politice in totalitate corupte, ticaloase si tradatoare.

Cine nu va vota, din ratiuni de nepasare, delasare, ranchiuna sau orgoliu copilaresc, ca sa nu spun stupid, cu Iulian Capsali, se va plasa nu contra sa ci alaturi de dusmanii Romaniei si, ca atare, contra Capului Bisericii, Mantuitorul nostru, asa cum scrie si evanghelistul. Deja o parte din voia Domnului s-a implinit: din nimic, fara a beneficia de vreo campanie desantata si mincinoasa, de milioane de euro, ca cele cu care am fost intoxicati zilnic de toate partidele din Romania, indiferent de culoarea cu care s-au vopsit, Iulian Capsali a reusit sa stranga peste 120.000 de semnaturi, necesare inscrierii. Dar are nevoie de si mai multe voturi ca sa intre in Parlamentul European. Nu risipiti alaturi de dusmanii ortodoxiei si ai Romaniei ci adunati alaturi de Mantuitorul nostru, Iisus Hristos. Auziti chemarea luptei cea bune si aparati credinta. Ascultati cu atentie predica de azi, luati aminte si apoi mergeti la vot. In Duminica Orbului deschideti ochii. Lasati vorbele deoparte. A sosit vremea faptei.

Hristos a Inviat!

ATENȚIE!
Dacă nu vă aflați în localitatea de domniciliu în ziua de 25 mai, puteți vota oriunde pe teritoriul României, cerând înscrierea pe listele suplimentare.

Vedeti aici Lista secţiilor de votare din străinătate pentru scrutinul din 25 mai 2014

Nu uitati de: Ce partide cu candidati anticrestini si antiromani NU trebuie sa fie votate de romanii informati: PSD, PNL, PDL, PMP, Forta Civica si Noua Republica. Explicatiile, pe capete, aici. Cine voteaza cu ele sa-si aduca aminte de vorba lui Tutea!

Cititi si un articol de la inceputul campaniei: Un tata a noua copii candideaza la Europarlamentare. Recordul vine din Romania. Iulian Capsali, regizor si publicist, are nevoie de 100.000 de semnaturi si 160.000 de voturi, ca independent

Iulian Capsali cu cel de-al optulea copil- Revista Familia OrtodoxaPe 31 ianuarie, vinerea trecuta, si-a anuntat candidatura la Europarlamentare un independent: regizorul Iulian Capsali. A facut-o prin intermediul unui site de stiri, unde intretine o rubrica de opinii: ActiveNews. Iulian Capsali pare un tip boem si bonom. Aduce cu Mircea Vulcanescu in tinerete si se descrie drept un simplu “père de famille” – tata de familie. Dar ce tata! Are noua copii, ultimul fiind o fetita nascuta in urma cu doar cateva zile.  Portalul Ziaristi Online a facut o cercetare in randurile candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European dar si in randurile actualilor europarlamentari si a ajuns la concluzia ca Iulian Capsali detine recordul de parinte cu copii intre acestia. Pe deasupra, probabil este singurul tata dintre ei care si-a ajutat sotia sa nasca, singur, acasa, in cazul celui de-al optulea copil. Intreaga poveste o gasiti aici, dupa cum a fost istorisita in revista Familia Ortodoxa.

Iulian Capsali cu monahii de la Vatopedu Areta, Daniil si HaralambieDar ce mai stim despre Iulian Capsali: a facut parte dintre fondatorii Ligii Studentilor, se revendica de la “Fenomenul Piata Universitatii”, a infiintat o organizatie care se numeste Alianta pentru Demnitate Nationala (ADN), vorbeste cu usurinta despre Biserica si nationalism dar si despre politica si este un pelerin constant la Sfantul Munte Athos, unde este bine primit si nu numai pentru ca il cheama si Pericle (in imagine, impreuna cu monahii romani de la Vatopedu Areta, Daniil si Haralambie Iconarul, absolvent “Nicolae Grigorescu”, Daniil Vatopedinul fiind fiul lui Octavian Cotescu si al Valeriei Seciu). Sigur, nimeni nu este perfect. Insa in comparatie cu propagandista homosexualilor, cominternista de moda noua Monica Macovei, cel care a compromis nationalismul romanesc cu sprijinul direct al lui Petre Roman si Andrei Plesu, fripturistul diversionist Vadim Tudor, sau europarlamentarul instelat al lui Traian Basescu, extremistul antiroman Laszlo Tokes, independentul Iulian Capsali, chiar naiv cum pare uneori, face parte, cu siguranta, dintre cei care pot sa faca bine Romaniei si romanilor. Conform calculelor Ziaristi Online, ca sa devina unul dintre cei 32 de europarlamentari romani, Iulian Capsali are nevoie de cel putin 155.000 de voturi, daca nu chiar 160.000, daca prezenta la vot ar fi la fel ca la alegerile din 2009, respectiv 27,67% (5.035.297 votanti). Daca va fi mai redusa, cu atat mai bine pentru orice independent. Dar, pana atunci, Iulian Capsali are nevoie sa stranga, intr-un timp scurt, 100.000 de semanturi, pentru a se inscrie in cursa. Va reusi oare? Noi credem ca da.

Iata si motivatia sa (nu ratati, in final, si doua opinii ale publicistului Iulian Capsali privind unele personaje ale vietii publice dambovitene, recte Plesu si Tismaneanu)

De ce candidez la europarlamentare?

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Iulian Capsali, singura optiune la vot a unui crestin-ortodox. Sustin recomandarea Bisericii si a Familiei Ortodoxe. Iata de ce voi vota pentru independentul Iulian Capsali, Pozitia 20 pe Buletinele de Vot la Alegerile Europarlamentare 2014. UPDATE”

 1. gabi says:

  Totusi biserica e una singura, la noi i se spune Ortodoxie … crezul ortodox, este universal valabil. Aceasta e important, hai sa venim la adevarul bisericii primare, care biserica il are ca teorie, dar practica … o omoara.
  Sa dam dovada de crestini, sprijind Romania, sprijind adevaratii slujitori ai Bisericii Ortodoxe!
  Votam Capsali, singura optiune valabila!

 2. Ortodoxa says:

  Domnule Roncea, ii reprosez domnului Capsali discursul mult prea “politic corect” din toata campania dumnealui. Niciodata, aproape, n-a spus ca este “ortodox”, insa a inghiti ortodoxia in expresia globalista sablon” valorile crestine europene”. N-a mentionat o singura data despre sfintii inchisorilor, si ceea ce m-a dezgistat deja, a fost faptul ca deja si-a scris in dreptul paginii “politician”, desi putea sa se defineasca in continuare ca ” familist traditional” sau “roman”…ma rog, nu-i cadeau galoanele! Eu de politicieni mi se face greata instantaneu, iar semnatura pentru a putea participa la alegeri am dat-o pentru familistul Capsali si nu pentru snobul politician! Va multumesc!

 3. VR says:

  Dumnezeu cu mila!

 4. MS says:

  Cand vezi asemenea reprosuri…
  Chiar ca Dumnezeu cu Mila!

 5. Ortodoxa says:

  M.S.@ Dumnezeu cu mila, da! Am omis sa spun ca eu i-am dat votul d-lui Capsali,si am convins inca o persoana sa mearga la vot special pt dumnealui, daca asta va era grija!Ca intre toti papitoii propusi, el era cel mai normal, da!Insa, cand vezi un candidat ortodox, ai asteptari mari, iti doresti sa fie aproape neprihanit!Repet, dl Capsali nu si-a pierdut votul de la mine!Ere vorba mai mult de o dezamagire, pe fondul unei campanii foarte cuminti pe care a dus-o!

 6. Gazu' de sist says:

  Trebuie subliniata si pozitia dansului fata si de alte aspecte, de exemplu gazele de sist ( este impotriva exploatarii de la Pungesti, dar a celorlalte locuri de exploatare ? ). Ce parere are despre independenta energetica a Romaniei ? Despre razboiul energetic purtat de Rusia ?
  In Parlamentul European nu se voteaza doar despre familie.

 7. VR says:

  Da, bune intrebari.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova