ADEVARATELE REZULTATE ale alegerilor Europarlamentare: 73 % dintre romani au scuipat pe toti politicienii si au demis, practic, intreaga clasa politica. PSD-ul lui Iliescu are in jur de 10% iar PMP-ul lui Basescu sub 2%

Alegerile Europarlamentare 2014 RomaniaPornind de la o remarca pe Facebook si o postare a autorului blogului Politica ta, m-am gandit ca este corect sa se ofere romanilor cifrele reale ale acestor alegeri, nu mizeriile cu procente grase bune de intoxicat “fraierii” de romani care se mai uita, inca, la televizor.

Asadar, Traian Mitrica aka Mos Califar dixit: ” #artimeticapentrublonde: 7% din 30% participare fac exact 2% din total electorat.” Si observatia sa: “nereprezentativitatea datorata absenteismului . 40% din 30 % prezenti fac exact 12% din electorat. Ieftin, tare ieftin si e valabil pentru toate partidele.”

Asadar, ne-am lamurit cu vreo doua: conform rezultatelor aproape finale, PMP lui Traian Basescu si Elena Udrea are, de fapt, sub 2%! Iar PSD-ul plus Partidul-in-civil si Partidul-televizor putin peste 10% din electorat!

De “Forta” prezidentiabilului lui Traian Basescu si Andrei Plesu, Razvanel Ungureanu, ce sa mai vorbim? Are un procent zdrobitor, cam de la piciorul broastei in jos, undeva intre 0,6 – 0,7 % din electoratul roman. Daca nu a candidat in Ungaria, ca colegul lui Tokes (de care, apropo, nu am scapat!)…

Cred ca s-a cam spus totul, la aceste alegeri, despre reprezentativitatea clasei politice din Romania. Aceasta este de-a dreptul nula!

Asadar, conform Biroului Electoral Central, din totalul de alegători înscrişi în listele electorale, respectiv 18.219.749 s-au prezentat la urne 5.911.232, reprezentând 32,44%.

S-au înregistrat 5.566.005 de voturi valabil exprimate (94,15%), iar 344.980 (5,83%) au fost declarate nule – dintre care cele mai multe sunt ale celor care au protestat anulandu-si votul. Daca adaugam aceste procente la cele ale romanilor care nu au votat, respectiv 67,56 %, ajungem la un procent de aproximativ 73%, care reprezinta romanii anti-politica, condusi de niste tupeisti care se umfla in pene desi, la un loc, de abia trec cu putin peste un sfert din electoratul roman.

Este adevarat, la alegerile “europene”, procentul de participare este intotdeauna mai scazut. Dar aceasta inseamna ca poate ar fi cazul sa ne regandim prezenta in UE, daca peste 70% dintre romani nu sunt interesati de ea. Pe de alta parte si aceste alegeri sunt reprezentative la nivel national, dupa cum se vede in Franta, unde partidul castigator, Frontul National, al fiicei lui Le Pen, cere, dupa rezultatele la europarlamentare, dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate. Ce este de notat: din Romania lipseste un partid anti-european, “eurofob”, asa cum exista in majoritatea “tarilor civilizate”, desi pentru un sistem sanatos ar fi necesar. Acum, sper sa nu infiinteze SRI unul peste noapte…

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,60 % din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15 %, PDL cu 12,23 %, independentul Mircea Diaconu cu 6,81 %, UDMR cu 6,30 % şi PMP cu 6,21 %, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni după-amiază, de Biroul Electoral Central.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE

BEC, Ora 17, luni, 26 mai 2014, via Mediafax, dupa centralizarea rezultatelor scrutinului din 18.721 secţii de votare (99,99 la sută).

Rezultate parţiale BEC: PSD-UNPR-PC – 37,60%, PNL – 15%, PDL -12,23%

Potrivit rezultatelor parţiale, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 2.093.032 de voturi, PNL – 835.453 voturi şi PDL – 680.759 de voturi.

Candidatul independent Mircea Diaconu a fost votat de 379.528 de alegători, UDMR a primit 350.659 de voturi, iar PMP – partidul lui Traian Basescu si Elena Udrea – a obţinut 345.908 de voturi, mai putine decat Mircea Diaconu, dupa cum se observa. (Acum, ma gandesc serios ca acest esec triumfalist se datoreaza exclusiv faptului ca de pe afisul PMP a lipsit celebru Bikey Papahagi! 🙂 )

Restul competitorilor nu au trecut pragul electoral.

Partidul Poporului Dan Diaconescu a obţinut 204.289 voturi (3,67%), Partidul România Mare a primit 150.468 voturi (2,70%), Forţa Civică a prezidentiabilului lui Traian Basescu & Andrei Plesu, Mihai Razvan Ungureanu, cu el cu tot in cap de lista – 145.184 de voturi (2,60%), Partidul Ecologist Român – 64.230 (1,15%), Alianţa Naţională a Agricultorilor – 53.264 (0,95%), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat – 49.978 (0,89%), Partidul Verde – 19.125 (0,34%), Partidul Noua Republică al tutarului Monicai Macovei, ciumpalacul lui Andrei Plesu, Mihaita “Horia” Neamtu – 15.419 (0,27%), Partidul Dreptăţii Sociale – 13.536 (0,24%) şi Partidul Alternativa Socialistă – 9.802 (0,17%).

Voturile obţinute de candidaţii independenţi sunt: Iulian Capsali Pericle – 49.609 (0,89%), Peter Costea – 41.271 (0,74%), Georgiana Corina Ungureanu – 27.320 (0,49%), Paul Purea – 11.317 (0,20%), Dănuţ Liga – 10.648 (0,19%), Valentin Eugen Dăeanu – 8.748 (0,15%) şi Constantin-Titian Filip – 6.458 (0,11%).

Aceste rezultate au fost comunicate după centralizarea proceselor verbale din 96,18% din secţiile de votare, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

No (more) comment.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “ADEVARATELE REZULTATE ale alegerilor Europarlamentare: 73 % dintre romani au scuipat pe toti politicienii si au demis, practic, intreaga clasa politica. PSD-ul lui Iliescu are in jur de 10% iar PMP-ul lui Basescu sub 2%”

  1. Donkeypapuas says:

    Există, însă, o eroare. Una care provine din dezinformarea continuă şi criminală prin care se încearcă acoperirea genocidului la care au fost supuşi românii de 24 de ani încoace. Cei peste 18 milioane de alegători sunt o ficţiune. Din România şi-au luat lumea în cap peste 4 milioane de cetăţeni iar demografia este la pământ. Chiar dacă şi-ar fi recăpătat cetăţenia română toţi cei din Republica Moldova şi tot nu s-ar ajunge la ştacheta de 100% ridicată de autorităţi. Mai curând putem vorbi de 15 milioane de posibil votanţi, dacă nu chiar mai puţin.

  2. VR says:

    Corect. Va dau dreptate. Dar etalonul pentru mine este Referendumul! Cred in cifrele Referendumului asa cum cred in cifrele tirajele apocaliptice ale lui Plesu, Liiceanu si Patapievici! :)))
    Oricum ar fi, rezultatele tot la fel de jenante sunt…

  3. Little angel says:

    PSD-ul lui Iliescu??????? Nu e cam fortata exprimarea???? Iliescu nu a mai iesit decit foarte rar in public. E ca si cind ai spune PNL-ul lui Quintus….

  4. Cristina says:

    Despre diaspora care schimba situatia si care da peste cap rezultatele 😉 ce stiti? multumire!

  5. cristinel says:

    deh!…banuiesc ca totul face parte dintr-un plan alcatuit cu ani in urma cu scopul de a jecmani tara si poporul de tot! Romania nu mai are nimic…cu exceptiile unora platiti bine, restul tarii traieste in mizerie..cum adica, astia conduc de 25 de ani, au adus tara intr-o halucinanta saracie, datoare pana peste poate, si nu-i ia n imeni la rost?…cat ne mai arata si ne amagesc prezentand siliconate, divortate, lautari…pana unde o sa decada poporul care se uita la asa ceva?..unde sunt exemplele?..unde sunt barbatii tarii?…cat mai tolerati minciuna?…
    ce mai este bun in tara?…de ce acceptam incompetenta, hotia, tradarea?…ROMANIA, TREZESTE-TE!!!

  6. VR says:

    @ Micutul
    Ha, ha, ha! Te pomenesti ca-i al lui Ponta?! Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha…

  7. VR says:

    @ Cristina
    Nu mai schimba nimeni nimic…

  8. Sunt convins ca pe langa cele cca 6 % anulate mai sunt cam tot pe atatea procente de voturi fraudate in diverse forme. Ar mai fi investigat.
    Astfel numarul voturilor exprimate corect daca ajung la 20 % din electorat.

  9. VR says:

    Foarte posibila!

  10. Daniel says:

    Defapt au invins tot politicienii corupti. Inca nu ati inteles ca la o prezenta redus la vot, ei pot sa cumpere mai usor o majoritate. A fost absenteismul o actiune coordonata? abureli… de ce nu facem o petitie si sa introducem o casuta pe buletinul de vot in care sa scrie “cu nici unul” sau “vot anulat”? poate pentru ca stim ca adevarul este altul, romanii nu au iesit la vot pentru ca sunt ignoranti, comozi si dezinteresati. Daca au o problema financiara nu ies in strada ci merg la cules de capsuni in Spania (adica prefera sa se umileasca in strainatate decat sa lupte pentru drepturie lor). Cred ca romanii sunt tinuti jos prin ignoranta si manipulare. O manipulare este oarecum si acest articol care ii face pe toti comozii sa se simta parte a unei “revolutii”. NIMIC MAI FALS. Dovada? ce ar rezolva un asemenea ipotetic boicot? s-au rusinat politicienii si au refuzat rezultatul votului? sau au sarbatorit rezultatul si merg mai departe? Pe viitor credeti ca o vor face? NU. Se bucura ca sunt atat de multi “destepti” care nu fac nimic concret. As inchide zicand ca o prezenta la vot de 100% ar fi cea mai mare lovitura care s-ar putea da politicienilor. De ce? pentru ca majoritatea nu ar mai putea fi mituita (prea multi bani), toate categoriile sociale ar fi privite cu mare interes pentru ca oricui ii este frica de furia asa multor oameni si ce ma intereseaza cel mai mult, daca azi ar merge la vot tinerii, maine partidele ar trebui sa lase in fata si tineri cu idei noi si ar trebui sa vina cu proiecte concrete pentru ei. Pana acum cei mai importanti pentru parlamentari sunt pensionarii pentru ca ei merg la vot.

  11. VR says:

    Va dau dreptate pe fond si va contrazic la obiect: nu este o manipulare intrucat articolul este publicat post-factum. Este doar o constatare. In articolele de dinainte de alegeri am indemnat oamenii sa iasa la vot. Problema este cu “marea presa”, care face tot posibilul in a tine oamenii departe de vot. Va doresc numai bine si sa mai reveniti cu astfel de analize.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova