Mănăstirea Petru Vodă începe demersurile pentru canonizarea Părintelui Gheorghe Calciu. Marturisitorii: Unul din cei mai mari Sfinţi ai închisorilor: Toader Popescu (+28 Iunie 2006)

Parintele-Gheorghe-Calciu-Rezistenta-Civic-Media-Brasov-1987-Blog-Roncea1“Noi, Mănăstirea Petru Vodă, mărturisim, împreună cu Prea Cucernicul Părinte Gheorghe Calciu, următoarele:

(…)

Din aceste considerente, împreună cu mulţimea de credincioşi din ţară şi de peste hotare, încă din clipa mutării sale la Domnul l-am cinstit, săvârşind în fiecare zi parastase şi rugăciuni la mormântul său şi în sfânta biserică, cu tămâieri, cântări şi închinare ortodoxă, ca unui sfânt părinte, cu înţelegerea mărturisită mai sus: „cinstim pe sfinţi prin viu grai, prin scris, în gândire, în jertfe duhovniceşti, în biserică, în sfintele icoane(Sinodiconul Ortodoxiei).

Oricine doreşte să participe cu mărturisirea sa la întocmirea unui dosar de canonizare este rugat să trimită materialul său pe adresa Mănăstirii Petru Vodă[1].”

Comunicatul integral la Manastirea Petru Voda

Cititi si Marturisitorii: Unul din cei mai mari Sfinţi ai închisorilor: Toader Popescu (+28 Iunie 2006). Din amintirile soţiei sale, Maica Varvara, şi ale Părinţilor Justin Pârvu, Bejan şi Grebenea

Toader-Popescu-1920-2006 Marturisitorii Petru Voda

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova