Mantuitorul la Athos şi la Voroneţ

Mantuitorul Athos Protaton - Manuil Panselinos si la VoronetMantuitorul la Athos, Biserica Protaton, de Manuel Panselinos si la Voronet (perioade diferite), de un pictor roman, ramas anonim (dupa cum se vede Mantuitorul este infatisat pe o lavita taraneasca).

Din pacate, fresca de la Athos este reprodusa in icoane pe tot cuprinsul lumii in timp ce ce in Moldova Voronetului predomina icoane chicioase ucrainene de tip chinezesc.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Mantuitorul la Athos şi la Voroneţ”

  1. Laura Ma says:

    Buna ziua Domnule Roncea ! este unul care se da monah ortodox pe facebook, Seraphim Paltanea, un lup in blana de oaie, sectar pana in maduva oaselor ! Este extraordinar de perfid din moment ce pentru a-si atrage adepti se da drept monah ortodox si parinte pe deasupra. Nu stiu unde sa il reclam pe impostor, nu stiu daca e cazul sa il las in plata Domnului. Deocamdata vin sa ma plang aici, ati fost primul meu impuls… Daca aveti vreun cuvant, va rog sa imi spuneti. Va las aici o mostra din sectarismul “parintelui”:

    insa daca ii cercetati fb-ul veti descoperi multe alte dracovenii mai mari.

  2. VR says:

    Sunt foarte multe astfel de elemente. Am scris si eu despre unii “ortodocsi” a caror principala activitate este ura. Din pacate se mai gasesc si printre purtatorii si purtatoarele de rasa asemenea personaje. Asta este rolul diavolului: sa insele. Devoalati-l si dvs! Si rugati-va pentru el sa scape de chinurile iadului. N-am pastrat mosta de sectarism.
    Doamne ajuta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova