TVR a ramas, si dupa 20 de ani, tot tonomatul FSN. Spectacol jalnic si lipsa de echidistanta pe postul national de televiziune. Victimele mineriadei eliminate de inculpatii in procesul mineriadei: CTP, Petre Roman si Razvan Theodorescu. CNA?

O “Editie speciala” a TVR, in care urma sa se discute despre evenimentele din 13 – 15 iunie 1990, in format “fata in fata”, fostii studenti si fosta putere, a adus in platou doar autorii diversiunilor si manipularilor din acele zile, de la propagandistul FSN si apologet al violentei minerilor in ziarul Adevarul, scremutul “procuror al natiunii” Cristian Tudor Popescu, la presedintele TVR de atunci, cunoscutul idolatru al lui Iliescu-KGB Razvan Theodorescu, si responsabilul numarul doi de crimele fortelor de ordine si ale minerilor, fostul prim-ministru Petre Roman, cu totii inculpati in Dosarul Mineriadei. De partea cealalta, a victimelor mineriadei, cel mai probabil la presiunile “mogulului PSD” Sasha Sassu si ale celor trei figuri numite, invitatul special George Roncea, organizator al manifestatie maraton din Piata Universitatii, agresat, arestat si incarcerat ilegal de fortele mineresti si de securitate ale Guvernului FSN Iliescu-Roman, a fost rugat de realizatorul emisiunii, Mihai Voicu, sa nu mai participe. In locul lui a fost adus Emil Constantinescu, cel care, timp de patru ani cat a fost presedinte, nu a facut nimic pentru pedepsirea vinovatilor in Dosarul 13-15 iunie. O aparitie jalnica, chiar penibila, daca mai notam si ca l-am prins cu ciocul vopsit, parca pentru a completa costumul fistichiu al insuratelului de manelista Petre Roman.

Este mai mult decat jenant ca, la 20 de ani de cand, chiar in Piata Universitatii, s-a militat pentru o Televiziune libera si independenta, un realizator profesionist sa fie silit sa elimine in ultimul moment un invitat, martor principal al macelului mineresc, in favoarea raspandirii in masa a acelorasi minciuni si intoxicari spuse timp de 20 de ani, pe banda, chiar de catre cei responsabili in mare parte de inscenarea “loviturii de stat” din 13 iunie si a violentelor si crimelor care au urmat in zilele de 14 si 15 iunie 1990. Nici macar o interventie nu a fost in contradictoriu, pentru a se afla macar o farama de adevar, pe tot parcursul emisiunii. De ce nu au fost invitati si Viorel Ene, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, inginerul Ioan Manucu, cel care a intrerupt trenurile cu mineri la Craiova, Dumitru Iuga, liderul sindicatului TVRL, si altii si altii??? Lipsa de echidistanta a emisiunii – in care “ei” se sustineau intre “ei” – a fost frapanta. Iar Marian Voicu a ajuns sa intretina (pentru ce?), intr-o discutie anosta si chinuita, niste personaje, care, intr-un adevarat stat de drept, ar fi trebuit pana acum sa raspunda in fata legii pentru actelor lor. De la adevar pana la minciuna e un lat de palma. TVR nu a reusit sa-l treaca, nici dupa 20 de ani. Pacat de meserie, pacat de terfelirea in noroi a adevarului, inca imbibat de sange nestins.

Noroc cu Vox News, ca exista… 🙂

Vezi si: George Roncea: 14 iunie – ziua cand n-am murit… Urmariti Vox News de la ora 16.00 si TVR 1 de la ora 19.00. In premiera la TVR, dupa 20 de ani: Roncea fata in fata cu inculpatii mineriadei CTP, Petre Roman si Razvan Theodorescu

Victor Roncea: Cum mi-a salvat viata pe 14 iunie 1990 un ofiter SRI, caruia ii multumesc azi. Ion Iliescu: “Avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste”. Petre Roman: “A fost o actiune de tip legionar”. 20 DE ANI / MARTURII / VIDEO

Cum ne-am petrecut ziua de 14 iunie 1990. Victor si George Roncea arestati de mineri in Arhitectura si incarcerati ilegal la UM Magurele, cu alti 1200 de bucuresteni. Marturii VIDEO / AUDIO / DOC

Ion Cristoiu, un alt editorial antologic, din 1990: “Un model european: Piaţa Universităţii”. Cortul pe care l-am instalat in fata Teatrului National, pozat in celebrul Zig Zag Magazin

Andrei Plesu, chipul schimonosit al intelectualitatii. Ministrul FSN condamna Piata Universitatii in “Adevarul” lui Iliescu – KGB din 14 iunie 1990. FOTO-DOCUMENT bun de pus in rama de pupincuristii GDS

Cum mi-am petrecut ziua de 13 iunie 1990. Piata Universitatii, ce-a fost si ce-a ajuns. FOTO-DOCUMENTE

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “TVR a ramas, si dupa 20 de ani, tot tonomatul FSN. Spectacol jalnic si lipsa de echidistanta pe postul national de televiziune. Victimele mineriadei eliminate de inculpatii in procesul mineriadei: CTP, Petre Roman si Razvan Theodorescu. CNA?”

 1. Octavian Mihaescu says:

  Am urmarit si io minciunile presei, blogerilor privitor la acele evenimente din Iunie 90, sunt si io unul destul de implicat din primele zile, când, studentimea inca nici nu gândea a s-e implica, sunt si io victima obligata exila ptr as salva viata, am si io multe de spus la acest capitol, motiv ptr care nu am înteles; de unde si pâna unde este dl Geroge Roncea initiatorul si organizatorul principal? Am mai auzit pe unul ce isi aroga merite pe care nu le are… dar deh.. lucreaza la SRI, a lucrat in presa, adunat material si acu vinde in occident gogosele sereist-bolsevice. Eu nu contest rolul studentilor, insa contest minciunile ce se vântura, cronologia, iar io detin si documente in cele mai sus afirmate, ma refer la declansarea manifestatiei si multe alte daravele.

  Constat; pe de-o parte mint de ingheta apele bolsevici lui Iliescu, Roman, CTP, cheliosul, tzapu si alte oratani , iar pe de alta parte fosti camarazi ce se tot calca uni pe alti, isi aroga merite pe care nu le-au avut, de unde si dezbinarea noastra. Pe acest fond un impostor ca Maries profita din plin, asa cum profita si bolsevici.

  Pe de alta parte, amintesc totusi ca Roman si Iliescu ani al rândul au suduit-nominalizat grupul nostru vinovat (acuzat a fi fascisto-legionarism), de toate belelele ce le-a cazut pe dovelace… Ce s-a întâmplat in P-ta dupa 20 Mai 90 este o alta poveste , povestea tovarasilor (bolsevicilor), diversiune bolsevica.

  Sper sa fiu corect înteles, nu contest rolul jucat si de dvs, frati Roncea, dar strict in grupul dvs studentesc si, sa fi dorit dvs nu puteati organiza, tine sub control piata. daca am fi corecti, asa Dinca cu toate belele facute, a jucat un rol mult mai mare decât multi si, trebuie asigura, Dinca a fost cu noi in organizare din primele clipe, el a preluat stafeta de la noi. Mai stie cineva cine a vopsit zidurile cu vopesea rosie, scris lozincile, de ce nu amintiti de aceia, ptr ca veti fi obligati ajunge la grupul nostru huiduit-nominalizat de Iliescu si Roman, si asta inainte a se altura studentimea. Nu studentimea a dat coerenta, directie de lupta manifestatiei ci Timisoara, respectiv George Serban, studentimea era cu cenaclu flacara… acestiea datoram esecul electoral din 90-92 in mare parte, dar si pacsotea de tzap ep capul nostru, a câcitei si altor jeguri.

  Sper sa nu fie oprit mesajul meu si sa nu va sictireasca, dar daca tot sunteti atât de luptatori ptr adevar, hai domne sa-l dam pe piata, sa nu ne mai victimizam ptr ca totii am avut de suferit, totii cei implicati, de câstigat au câstigat tot bolsevici.

 2. VR says:

  Stimate Dle Mihaescu,
  Nu a spus nimeni ca George Roncea a fost “organizator principal” ci “organizator”, dupa cum scrie si el in textul sau “Ziua cand n-am murit…”.
  El este “martor principal” in Dosarul Mineriadei, pentru tragicul fapt ca i-a murit un om in brate.
  Va astept cu orice alte comentarii, cu mare placere si deosebita stima.
  VR

 3. Octavian Mihaescu says:

  OK, dle Roncea, va multumesc ptr clarificare, am acumulat deja o boala când aud de întaietate… cunoasteti boala asta ce a facut si face ravagi iar când am vazut acel sereist, fost jurnalist ca isi aroga merite pe care nu le-a avut niciodata,si prin occident, m-am scârbit peste masura.

  Nu voi contesta niciodata meritele , importanta pe care au jucato totii cei implicati, imi aduc aminte ce bucurie am avut când s-au altaurat elevi, intelctualitatea, studentimea, fara de care nu faceam nimic.

  Azi am dat pe TVRi special ptr a urmari emisiunea, desi il apreciez pe Marian Voicu, si Dendiu, singuri ptr care am respect in TVR, in general nu urmaresc nici TVR-ul, insa azi mi-am calcat pe inima dat fiind si anuntul dvs, as fi injurat (lipsa dvs din studio) ca la usa cortului daca nu ma amuza tapul ce si-a vopsit ciocul… a inebunit si asta, de-a binelea…

  Cu aceiasi stima

  O.M.

 4. VR says:

  Ceva de groaza! Unul canit, altul pestrit, unul span, altul tamp. Dar Tapul nu e singurul prins cu cioara vopsita! Uitati-l si pe prim-ministrul lui, turnatorul-poet Mischiu : RADU VASILE vopsit penibil la Realitatea TV si comentand la fel despre “ziua asumarii”. FOTO (*)
  PS: Cine e jurnalistul sereist de care vorbiti?

 5. radu says:

  Partea cea mai buna a emisiunii fost montajul de la inceput in care Munteanu il contra pe Iliescu. Ce a urmat dupa acea a fost de-a dreptul gretos. CTP nu reusea sub niciun chip sa-si ascunda frustrarea de copil prins cu degetul in borcanul cu dulceata. Argumentele lui – atatea cate erau – puteau fi demontate de cineva care ar fi citit cu 5 minute inainte prefata unui manual de psihologie. A mizat pe lipsa de contradictoriu si pe tonul nervos. A urmat Theodorescu care si-a intrat in rolul de voce a moralitatii si a culturii romane. Mi s-a parut interesat de urmarit cat de bine se pricepe sa ia o tema importanta de discutie si sa o duca cu buna stiinta intr-o vagauna, sa traga de timp si sa lase spectatorul in ceata. Pe Roman l-am vazut cu adevarat preocupat. Dupa ce a facut greseala de a se lasa descoperit in unele emisiuni pe la Nasul, nu pierde ocazia sa contracareze pe la tv, vocile tot mai puternice care il condamna, pe el si pe Iliescu. Zambetul si linistea aparenta a lui Roman semnaleaza o nesiguranta crescanda. In fine, Constantinescu a facut figura celui care nu vede padurea de copaci. Usor de dus de nas, s-a urcat in barca presedintilor din care se vede obligat sa il apere totusi pe “colegul” Iliescu pentru…ratiuni de stat. Dupa 20 de ani, sa continui cu teoria inamicului invizibil tine deja de problemele specifice varstei…

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova