Artistii romani au ajuns “sclavi evrei” pentru Guvernul Boc, PDL-UDMR. Protestul angajatilor Operei din Constanta dupa desfiintarea ei. Lacrimi si revolta: “Am ajuns niste gunoaie”. VIDEO


Corul Sclavilor Evrei – protestul Operei din Constanta
Încarcat de VictoRoncea. – Up-to-the minute news videos.
Aşa cum au anunţat, foştii angajaţi ai Operei din Constanţa, proaspăt disponibilizaţi la un loc cu funcţionarii publici, au organizat un miting, care a fost civilizat şi paşnic. Ieri, începând cu ora 10.00, aproape 100 de foşti angajaţi ai Operei din Constanţa au început să se strângă în faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unde au oferit, pentru ultima dată, un moment de cultură. Din biroul său, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost singurul spectator căruia îi era cântată o arie din opera Nabucco, Corul Sclavilor Evrei, sugestivă, dealtfel, pentru situaţia în care aceştia se află. Mica reprezentaţie artistică a făcut parte din mitingul de protest al artiştilor Operei, instituţie care nu mai există în viaţa culturală a Constanţei, graţie unei hotărâri de Consiliu Judeţean. Protestul a fost paşnic, nu s-a aruncat nici cu ouă, nici cu roşii, iar disciplina s-a regăsit din plin, artiştii stând cuminţi în ţarcul pe care l-au rezervat jandarmii aflaţi la faţa locului.

Pe banner-ul care îi înconjura stătea scris cu roşu doar „Nu distrugeţi ceea ce au construit generaţii întregi”, sau „Daca distrugeti cultura ne transformati intr-un popr de analfabeti!”. Pe la ora 11.00, o echipă de negocieri, formată din Vasile Oţelea, preşedintele filialei Constanţa a Blocului Naţional Sindical, şi Daniela Vlădescu, fostul director al Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, au participat la discuţii cu cei doi vicepreşedinţi ai CJC, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie. Rezultatul a fost nul, cei doi vicepreşedinţi explicând că, dacă ar fi acţionat echitabil în ceea ce priveşte disponibilizările, atunci ar fi trebuit să reducă aproximativ 40% din fiecare instituţie de cultură, iar cu o astfel de reducere, nicio instituţie ar fi funcţionat performant. Drept urmare, au ras Opera, a cărei contribuţie financiară la bugetul judeţean depăşea cu mult celelalte departamente care au rămas, filarmonica şi baletul. La sfarsitul protestului mai multe foste angajate ale Operei au izbucnit in plans: “Nu se poate asa ceva… Am ajuns niste gunoaie!”

Video integral si mai multe foto la Ziua de Constanta

Pe de alta parte Cotidianul.ro anunta ca ordonanta a fost contestata de Consiului Judetean Constanta

Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a introdus acţiune în contencios administrativ împotriva Guvernului şi Ministerului de Finanţe referitor la OUG 63/2010, ce prevede un număr maxim de posturi în administraţia publică, şi a sesizat şi Curtea Constituţională în legătură cu acest act normativ.

Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa, mai precis preşedintele Nicuşor Constantinescu (PSD), susţine, într-un comunicat de presă, că această ordonanţă de urgenţă aduce “grave perturbări provocate vieţii economice, sociale, culturale şi administrative a judeţului Constanţa”.

CJ solicită instanţelor “să constate şi să sancţioneze măsurile ilegale şi aberante pe care guvernul PDL, Emil Boc al IV-lea, încearcă să le impună prin încălcarea flagrantă a Constituţiei pentru asigurarea de fonduri pentru clientela sa politică”, se mai arată în comunicat.

“Acest guvern a reuşit, în scurt timp, să creeze discriminări între diversele categorii de bugetari, împărţindu-i în funcţionari publici guvernamentali (intangibili în faţa restructurărilor) şi bugetari de mâna a doua (funcţionari ai primăriilor şi consiliilor judeţene, angajaţi în învăţământ, cultură şi sănătate), carnea de tun a restructurărilor şi reducerilor salariale”, se mai afirmă în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Moldovanu.

Reprezentanţii CJ Constanţa mai susţin că guvernul Boc ignoră un principiu fundamental al democraţiei, cel al separaţiei puterilor în stat. “Drept urmare, actualul guvern se erijează în putere legislativă, emiţând ordonanţe de urgenţă în loc să solicite convocarea de urgenţă a Parlamentului, inventând derogări de la legi organice, încercând să consfinţească astfel limitarea unor drepturi fundamentale ale cetăţeanului”, se mai spune în document.

Ca urmare a OUG 63/2010, CJ Constanţa trebuie să îşi reducă aparatul propriu cu 180 de angajaţi. În plus, instituţia a luat decizia de desfiinţare a Operei Constanţa şi de comasare a mai multor instituţii de cultură.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Artistii romani au ajuns “sclavi evrei” pentru Guvernul Boc, PDL-UDMR. Protestul angajatilor Operei din Constanta dupa desfiintarea ei. Lacrimi si revolta: “Am ajuns niste gunoaie”. VIDEO”

  1. unul din cei multi says:

    deci, CJC Constanta primeste dispozitie sa elibereze din functie 180 de oameni, ei ii aleg pe astia neimportanti lor cum ar fi cei 100 de artisti.. neatingandu-se binenteles de sleahta lor si a lu Mazare, si tot iei pozeaza in victime sub mesajul “guvernu va da afara nu noi”. Ipocrizie marca PSD

  2. VR says:

    Exact!

  3. marbal says:

    Pacat ca acesti artisti talentati au ajuns in aceasta situatie in tara lor si ne mai miram de ce ne pierdem valorile, ca nu avem modele. Pe zi ce trece imi intaresc convingerea ca cei care muncesc corect si cinstit ajung sclavi in Romania. Exista totusi speranta pe care nu trebuie sa ne-o pierdem niciodata: puterea divina!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova