BOMBA: Dan Puric, micul securist: informator la 17 ani! Actorul bun la toate a semnat un angajament cu Securitatea inca din clasa a XI-a de liceu, in 1976. Ce-o fi turnat pana in 1989? Dar dupa? UPDATE: Baietii “e” activi. La CNSAS se stie

Intr-un interviu care se dorea a fi de periere a maretei personalitati a micului Puric, actorul bun la toate se scapa asupra unei informatii-bomba (pentru ticalosii de pe bloguri 🙂 ). Chiar daca a ramas neobservata de intervievatoarea de la Q Magazine care, probabil, statea tremurand cu carnetelul pe genunchi in fata “maestrului”, aceasta a facut deja valuri printre fostii detinuti politici vrajiti de farmecele actorului, din cauza gravitatii ei. Si anume: ca marele “anti-comunist” Dan Puric a semnat un angajament cu Securitatea inca de pe bancile scolii, pe cand era elev in clasa a XI-a, la Liceul de Arte Plastice Nicolae N. Tonitza (din pacate pentru ce scriu, acelasi liceu pe care l-am urmat si eu din clasa a V-a). Bun-bun, nu-i problema. Oameni suntem… Baietelul Puric, moralistul in pilde de azi, avea doar 17 anisori, varsta la care Labis era deja faimos. Unii stiau ce fac la varsta asta, mai ales cand erau activi prin UTC. Altii, la acelasi liceu, refuzasera sa intre in UTC, pentru a fi pusi la index de secretarul de partid al scolii. Chestiune de optiuni. Dar chiar si la 17 anisori, UTC-istii auzisera, cred eu, de Securitate… Stiau sa citeasca, stiau, poate, sa si toarne… Dupa cum spuneam, nu-i problema. Oportunist sa fii, noroc sa ai. Dar de ce a tacut pana acum? 20 de ani!?

Si ar mai fi ceva de spus: de la data semnarii angajamentului cu Securitatea, respectiv anul 1976, pana la caderea regimului, in 1989, au trecut 13 ani. Ce s-a intamplat in toata aceasta perioada? Dar dupa?

Poate de aia il tot invita ziaristul bun la toti mogulii, Robert Turcescu, sa faca show-biz “crestin” pe unde-apuca. Poate de-aia pildosul Puric este membru de seama intr-o organizatie para-masonica alaturi de un Serghei Celac sau de un altul care se viseaza prim-ministru… Poate de-asta ma tot injura pe mine, cel care a lansat campania “Voci curate” in presa si “societatea civila”, lasata cu ceva deconspirati mai mult sau mai putin expirati (de unde mi se si trag toate 🙂 ) si care mai si stie ce si cum chiar de la surse, cum ii sta bine oricarui ziarist profesionist. 🙂

In fine. Fie iertat! Iata pseudo-confesiunea ortho-show-man-ului, scapata printre randuri, dupa 20 de ani, si observata de ochiul ager al vulturilor de la NapocaNews (Sa traiti bine! 🙂 ). Chiar daca “scurgerea” a fost aranjata de experta in obtinerea si prelucrarea informatiilor Floriana Jucan, directoarea Q Magazine, e de pomina.

UPDATE: Aflu de la cineva care are stomacul mai tare si s-a uitat ieri seara pana la capat la “noua” emisiune a lui Turcescu cu “noul” Puric, “confesatorul”, ca s-a tratat din fuga, prin aruncare in derizoriu, si aceasta tema. Acum e absolut clar: s-a ajuns la Dosarul sau de la CNSAS. Iar “baietii destepti” si-au dat seama ca singura scapare este plasarea subiectului in presa chiar de catre el, prin agenti prestabiliti, pentru a se putea controla nivelul “scurgerii”. Clasic, ca sa zic asa. Ceea ce inseamna ca baietii “e” activi. 🙂 Nu m-ar mira ca Dosarul sa fie ultra-periat…

NapocaNews: În cadrul unui interviu acordat de Dan Puric publicaţiei QMagazine şi publicat în 1 octombrie 2010, artistul mărturiseşte că la doar 17 a semnat un angajament cu Securitatea:

Eveline Păuna: Vorbiţi în pilde. Deşi aveţi doar – da, doar – 51 de ani. Cum este Dan Puric… nu la 50, ci la aceşti 50 şi unu de ani?

Dan Puric: Timpul meu este un timp al unei vârste prelungite. Max Reinhardt a avut o expresie extraordinară: „artistul îşi ia rucsacul copilăriei în spate şi porneşte la drum”. Diferenţa dintre mine şi colegul meu de la Royal Shakespeare Company este una ontologică. În sensul că el n-a fost utecist, n-a fost membru de partid şi nu i s-a propus să fie informator. Eu când eram prin liceu a venit unul la mine, a zis să semnez o hârtie din aia cum că ajut statul. Nu ştiam ce presupune şi am semnat-o. Pesemne că pe la CNSAS, pe la securiştii ăştia, există şi asta – că Dan Puric a fost securist

Pam-pam.

Dan Puric turnator la Securitate: URMARITI CUM ISI FREACA MAINILE SI RICTUSUL (RAS CRISPAT) SI AGITATIA IN URMA INTREBARII P– USE !

Aceasta este Eveline de la Q Magazine, intrebareata care i-a descalcit limba lui Puric pentru ca apoi sa lase sa-i scape informatia printre genunchi:

Frumoasa, nimic de zis! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

27 Responses to “BOMBA: Dan Puric, micul securist: informator la 17 ani! Actorul bun la toate a semnat un angajament cu Securitatea inca din clasa a XI-a de liceu, in 1976. Ce-o fi turnat pana in 1989? Dar dupa? UPDATE: Baietii “e” activi. La CNSAS se stie”

 1. tarziu says:

  ai uitat poza cu ziarista
  pac, pac!!!

 2. VR says:

  Rezolvat, pui de maestru ce esti! 🙂

 3. tarziu says:

  multam…
  chiar nu ma suparasem deloc ca te-ai luat de maestrul meu, dar nu vroiam sa ratez fotografia reporteritei

 4. miha says:

  eu nu inteleg cum poti fi informator la 17 ani. Cum l-au gasit? cum de au ajuns la el? si ce sa informeze? pe cine sa toarne? colegii de clasa? In ce medii se invartea el si familia lui de a fost racolat? Eu sunt stupefiata. Nu am cuvinte…

 5. Yety says:

  PURICELE este o insecta ce parazitează comunitatea în care trăiește atât omul cât și câteva zeci de specii de animale.
  Un nenorocit de purece ce a stat ascuns timp de douăzeci de ani!
  Turnător ordinar fără de rușine acest Puric nenorocit!

 6. KRISTIJAN IVANCIC ZAGREB HR says:

  PURIC = UN GUNOJ SCOLIT DE MULT PT A PRELUA ROMANIA SI A O ARUNCA IN BRATELE ECUMENISMULUJ. ECUMENISMUL = DISTRUGEREA ROMANISMULUJ.

 7. Unul says:

  Miha, Securitatea a recrutat elevi pentru ca sa-si toarne colegii si pe profesori. Ultima, mare, a fost la inceputul lui 1989, cand regimul era pe drojdie.

  Despre dl Puric, nu stiu ce sa spun. Dar daca as spune: macar domnia sa vorbeste mereu despre Romania. Tov.colonel M.Musca nu o numea.

  Unul cu care Securitatea n-a avut niciun spor

 8. Ileana says:

  Doamne, cum vă place să intoxicaţi lumea,numai de dragul banului obţinut din ştiri mincinoase.Care elev de 17 ani a fost racolat ca informator, să-mi spună. Eu, care sunt fiică de deţinut polititic, care ştiu ce am pătimit de pe urma tatălui, nu cred o iotă din cele scrise de domnul Roncea, chiar dacă uneori îl apreciez.Adevărul e că de multe ori sare calul.Şi, asta pentru a avea mai mulţi cititori”naivi”.Ţineţi minte , nu tot ce zboară se manâncă!De unde să ştiu că nu tocmai dumnealui, Roncea, nu a fost în ipostaze asemănătoare, dar veridice,pentru că prea uşor vântură cuvântul şi ideea de informator.

 9. VR says:

  Stimata doamna, sunteti naiva. Chiar el a declarat ca a semnat la 17 ani. Mai cititi o data. Nu va grabiti.
  Toate cele bune!

 10. Ileana says:

  Ce a semnat? La 17 ani poţi semna orice.Nu ştiu ce vârstă aveţi , dar la anii aceeia tot ce ţi se spunea era credibil.Nu am fost nici pionier, chiar dacă am plâns pentru cravata de pionier, că am fost cea mai bună din clasă şi din şcoală. Nu am fost nici utecistă, invidiind pe alţi colegi.Sunt psiholog, întrebaţi şi pe alţii,poate vă dumiriţi. Doamne, ajută!

 11. Iustina says:

  Hai ca ne minte Puric de ne plictiseste. Ce tot o tine ca nu a fost securist. Ca doar a semnat si nu cred ca se luase lumina si n-a vazut!!?? Pozeaza in rolul de naiv. Daca ar fi barbat ar recunoaste. Dar el e clovn nu BARBAT. Ha, ha!

 12. VR says:

  Felicitari! Dvs ati putut sa-i refuzati pe comunisti si securisti. El, insa, nu. Dimpotriva.

 13. leontina says:

  Domnul sa va ierte si sa va binecuvanteze ca slabi mai sunteti cu duhul. Imi faceti intr-adevar mila! Domnul Dan Puric este un adevarat frate crestin, respecta chipul lui Dumnezeu si face foarte mult pentru asemanarea cu El, care trebuie sa fie si scopul vietii noastre! Dar voi ce faceti pentru mantuirea voastra?

 14. VR says:

  Intrebarea aceasta trebuie sa v-o puneti si Dvs. Antihrist vine cu chip de Hrist. Dumnezeu sa va ajute sa gasiti poarta cea ingusta!

 15. Tapus Constantin says:

  Ma numesc Tapus Constantin si personal am vazut in dosarul de urmarit al Domnului ZANFIR CONSTANTIN din jud. Olt fost cadru didactic note informative date securitatii si semnate cu nume de cod de elevii din clasele a 9-a si a 10-a si din continutul acestora rezulta ca fostul lor profesor critica regimul comunist in timpul predarii orelor de clasa .

  Tapus Constantin Luptator in rezistenta anticomunista

 16. VR says:

  Va rog sa imi trimiteti aceste date pe e-mail, la adresa [email protected]
  Multumesc!
  Doamne ajuta!

 17. CNP says:

  Acum in anul 2011, Biserica a ajuns sa negocieze relatia intre hotii-politicieni-securisti si popor. Au gasit si cureaua de transmisie potrivita care sa “infecteze” si sa interfereze: Dan Puric. De aceea se plimba prin tara de aceea spune ca “cea mai mare infectie a sec. al XX-lea a fost comunismul”; va veni vremea cand va spune ca infectia este defapt capitalismul, se adapteaza. Insa sa stie un lucru si el si popii care citesc aceste randuri: DE INALTA JUDECATA NU VETI SCAPA !

 18. eu says:

  Nu conteaza,Eveline este o fata superba.

 19. Iordache Stefan Alexandru says:

  Pacat ce mai putem spune, tare pacat…
  Dar cu atat mai mult prin cererea adresata CNSAS in luna aprilie 2013 as fi dorit si eu sa aflu daca numitii Borza Remus Adrian si Vulpescu Remus au colaborat si ei cu Securitatea dar ce sa vezi fatalitate desi conduc cea mai mare societate comerciala cu capital majoritar de stat Hidroelectrica nu se incadreaza in lista verificabililor.
  Oricum le-am dat de lucru celor din Colegiu fiindca lista directorilor care m-au calomniat in cadrul cercetarii disciplinare inscenata de Borza, e lunga.
  Al tau coleg,
  Stefan

 20. ROLAND SZEKELY says:

  pai din cauza unui quidam de asta am fost chemat eu la secu in clasa a IX a pe motiv ca inregistram muzica de la europa libera ca sa avem ce asculta la reuniunile tovarasesti de la liceu;mi s a facut aceeasi propunere de colaborare;am zis niet fiindca stiam ce inseamna.imi iubeam prea mult colegii.rezultatul acelei “intrevederi”cu securistul anca s a transformat in piesa la dosarul de mai tarziu cand am fost “umflat”pe motive de doina cornea.
  individul asta mi a repugnat de la inceput,de cand s a prelins pentru prima data pe ecranele televizoarelor.a devenit un soi de michael jackson cu accente de delir mistic si manipulare culturala obsoleta.

 21. VR says:

  Felicitari pentru atitudine!

 22. george says:

  Daca a fost ,asa cum insistati in re-re-re-reluare,va propun asa cum o spune insusi actorul Dan Puric sa dati cartile pe fata,fata in fata ACUZATOR si ACUZAT SA SE INCRIMINEZE si sa se DISCULPE,numai asa telespectatorul va intelege amplitudinea dar si posibilele urmari ale acestui caz.Sau cel acuzat sa aduca probe si martori ca in anii de liceu dar si de facultate,daca a turnat, pe cine ,cati, de ce SI CINE L-A PUS ? . cine i-a cerut-o ? Dar cum din ambele parti aceasta “bomba” a fasait,nu se vrea cunoscut adevarul

 23. VR says:

  Buna observatia!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova