Ora de Religie, schimbată ILEGAL. Curtea Constituţională a dat o decizie care încalcă Legea Educaţiei. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ protestează

Nota mea, VR: Constituţia României: “Nimeni nu este mai presus de Lege”. Nici chiar Curtea Constituţională! BOR ar trebui sa gaseasca modalitatea de a contesta aberaţia Curţii Constituţionale, o instituţie formată din oameni, unii cu bube-n cap, alţii la dosar…

FSLI: Decizia Curții Constituționale privind ora de religie în școli produce repercusiuni asupra elevilor și profesorilor

Decizia Curții Constituționale privind ora de religie în școli, publicată în Monitorul Oficial în data de 23 ianuarie, produce repercusiuni atât asupra elevilor, cât și asupra profesorilor care predau această disciplină, consideră Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.


Foto: (c) Sorin LUPȘA / Arhiva AGERPRES

‘Modificările care au loc în timpul anului școlar dau peste cap sistemul de învățământ. Elevii care nu vor opta pentru frecventarea orei de religie pot rămâne nesupravegheați, iar unii profesori își pierd locul de muncă la jumătatea anului școlar. Nu întâmplător a fost introdus în Legea Educației Naționale un articol, conform căruia orice modificare intră în vigoare la începutul anului școlar, respectiv universitar următor celui în care a fost adoptată prin lege’, a declarat președintele FSLI, Simion Hăncescu.

Potrivit acestuia, parlamentarii din cele două comisii de învățământ din Senat și Camera Deputaților, împreună cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării Științifice, trebuie să găsească o soluție la această problemă, aplicabilă până la finalul acestui an școlar, și o altă soluție care să reglementeze statutul orei de religie începând cu anul școlar 2015-2016.

“Este important și ce se va întâmpla cu elevii care nu optează pentru ora de religie, în timp ce colegii lor participă la curs. Acest lucru trebuie reglementat tot de legiuitor”, se mai spune în comunicat.

Conform subsecretarului de stat în Ministerul Educației, Liliana Preoteasa, ministerul a solicitat inspectoratelor școlare să informeze părinții că, pentru participarea copiilor la ora de religie, trebuie depusă o cerere până la data de 6 martie.

Autor: Magdalena Tănăsescu/ Editor: Oana Tilică

Sursa: AGERPRES via Roncea.Ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ora de Religie, schimbată ILEGAL. Curtea Constituţională a dat o decizie care încalcă Legea Educaţiei. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ protestează”

  1. ion arsenie says:

    Vede oricine ca fara o educatie sanatoasa intri urat in viata. Ora aceea, una cata era, insemna ceva, era un pas pe drumul bun. Cand spui ‘oameni fara Dumnezeu’ te gandesti la ce e mai rau, nu are legatura cu o credinta anume.

  2. ion arsenie says:

    Mizeriile acestea ar trebui sa inceteze odata pentru totdeauna. E nevoie ca mintile cele mai luminate din tara asta sa faca un singur manual de istorie, un singur manual de literatura, cel putin atat. Daca manualele ajung sa fie facute de d-alde zoie sau nikolas, la vederea caruia G Calinescu s-a luat cu mainile de cap…e clar.

  3. […] Victor Roncea semnalează un material Agerpres care dezvăluie ilegalitatea în care este adus Ministerul “Educaţiei” prin deciziile aberante ale lui Pricopie. […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova