AM VORBIT cu "cretinul si mincinosul" de la Gandul, ziaristul Bogdan Cristea. Paleologu Jr sa-si prezinte scuzele si demisia

“Cretin, rau intentionat si mincinos” – injuriile adresate ziaristului Bogdan Cristea de catre ministrul Culturii Theodor Paleologu pentru ca acesta a indraznit sa reproduca de pe banda o declaratie confirmata si de Mediafax, vizavi de “pleasca Basescu” pentru ICR, GDS si PDL si anume: „Eu nu cred că Ionel Brătianu, dacă ar apărea acum, ar câştiga în alegeri”.

Astfel am aflat, in chiar ziua “libertatii presei” ca junele Theodor Paleologu, plasat pe orbita de protectorul sau din umbra, Andrei Plesu, ca ministru de paie la Cultura si Culte, stie si limbajul mahalalei, contrar aparentelor de silfida, in ambele definitii date de Dex (SILFÍDĂ, silfide, s.f. 1. (În mitologia popoarelor germanice) Duh aerian feminin, foarte uşor şi agil, care, împreună cu silful, întruchipa elementul aerului. ♦ Fig. Femeie tânără, suplă, graţioasă. 2. (La pl.) Familie de insecte coleoptere cu mirosul foarte dezvoltat, ale căror larve se hrănesc cu cadavre şi care provoacă pagube în culturi (Silphidae); (şi la sg.) insectă care face parte din această familie. – Din fr. sylphide. ). Pagube in culturi, mai ales in cea romana.

Candidul ministru de mucava s-a deplasat de 1 mai muncitoresc “in teritoriu”, la Brasov, pentru a-si sustine o conferinta despre “Republica si laicitate”. Deplasarea s-a efectuat insotit de un intreg card de jurnalisti, pe banii nostri, pe alocuri deschizandu-i-se drumul “coloanei ministeriale” de catre o masina de Politie, cu sirena si girofar, in pofida legii. Au urmat chiolhanurile de “pe teren”, in ciuda declaratiei sale amicale, ca intotdeauna, la adresa Bisericii, gen: “Eu, ca ministru, nu pot să dau mesele, dineurile şi prânzurile pe care le dau episcopii noştri, nu am bani, nu am voie să dau“. E, uite c-a dat. Si chiar vreo doua. Basca transportul si “excursia” . Iar la conferinta a dat si cu “pleasca”-n fasole, la adresa unui tanar jurnalist care si-a facut meseria reproducand doar una dintre prostiile sale, debitate la o alta adunare tip GDS, de la ICR-ul lui Patapievici.

Am asteptat azi cu infrigurare ca vajnicii aparatori ai presei – cand e vorba de fonduri guvernamentale si europene, sau cand il (mai) pacalesc pe Soros sau pe vreun functionar nestiutor de la Ambasada SUA – sa iasa “pe sticla”, sa sara-n sus, sa se agite. Sa apere “demnitatea de jurnalist”, asa cum au facut-o si cand Basescu s-a luat de bietul nostru gaozar, O. Zara, sau cand plastograful Ciuvica a fost terfelit de fratele presedintelui. De la locotenentul-major Mirciulica Toma la tovarasul sau de stea rosie-n in frunte, guralivul Cristian Tudor Popescu, de la MMA la CRP, tacere totala. “Deontologii” de serviciu la fel: silentio stampa, silentio sticla. “Secta intelectualilor” le-a supt, pe nevazute, toata potenta. “Mucles”, cum ar zice Paleologu. La fel dupa cum au deformat adevarul in asa-zisul “Raport despre libertatea presei in Romania” al AMP-MT, prezentat denaturat si, pe alocuri, ticalos de-a dreptul (voi reveni, negresit): prin omisiune. Conform “monitorizatorilor”, astazi nu s-a intamplat nimic in Romania. Nici ieri, nici de 1 mai. Doar la Summitul NATO “a suferit libertatea de expresie”, ca sa citez din “Raportul” Agentiei lui Toma.

Asa ca am pus mana pe telefon sa vad singur care este starea ziaristului insultat ministerial si apoi lipsit de minima solidaritate de breasla.

“Dumneavoastra sunteti cretinul si mincinosul?”, l-am luat tare, ca la ministerul Culturii.

“Da, se pare ca da”, a recunoscut cu o jumatate de glas, la inceputul discutiei, jurnalistul de la Gandul. Bogdan Cristea s-a aratat total surprins de afirmatiile denigratoare ale lui Theodor Paleologu. Intrebat ce si-a propus sa intreprinda, ziaristul a afirmat: “Nici n-am apucat sa ma gandesc! Nu stiu daca sa-l dau in judecata…”. Bogdan Cristea mi-a mai spus ca nu a prea inteles de ce s-a enervat ministrul, “dat fiind ca relatarea a fost exacta”. Dupa ce a vorbit de “pleasca Basescu” Paleologu a spus ca “nici Ionel Bratianu, daca s-ar naste acum a doua oara, n-ar putea sa invinga in alegeri”. “Acum incearca sa-si retracteze afirmatia, ceea ce este penibil”, mai spune Crsitea, mai ales ca, se pare, jurnalistul n-a fost singurul lui ascultator din sala. Agentia Mediafax l-a confirmat. “Admitand ca el nu a considerat formularea corecta, putea oricand sa trimita un drept la replica”, ceea ce nu a facut, afirma redactorul de la Gandul. “Nu stiu cum de-si permite sa ma insulte in felul acesta”, se revolta, treptat, Bogdan Cristea, care acum a intrat definitiv pe lista “animalelor”, “gaozarilor” si, mai nou, a “cretinilor” de ziaristi romani. “Este o exprimare incalificabila, mai ales pentru un ministru al Culturii”, a mai spus Cristea, adaugand ca s-ar fi asteptat mai curand la un asemenea limbaj poate de la alte personaje din politica, gen Vadim Tudor sau Gigi Becali. “Imi pare foarte rau pentru Paleologu dar Gigi Becali s-a comportat mult mai civilizat si politicos cu mine la un interviu. Oameni de la care te-ai astepta la ‘vorbe grele’ nu mi-au adresat asemenea expresii…”

In ceea ce priveste solidaritatea de breasla, Bogdan Cristea a spus ca si-ar fi dorit ca macar una dintre multele organizatii de protectia a drepturilor jurnalistilor si libertatii presei sa-i solicite ministrului sa-si prezinte scuzele de rigoare.

“In orice caz, pe mine nu ma afecteaz aprea mult… Oricum, am de gand sa stau de vorba cu el personal”, a conchis jurnalistul, cu fermitate.

Este asteptat ca astazi sa fie emisa o Scrisoare Deschisa pe adresa ministrului Culturii si a sefului sau, primul ministru Emil Boc, din partea unor sindicate de presa si asociatii de media, in care sa se ceara scuzele ministeriale oficiale si repararea gestului mizer.

Evident, daca ar exista onoare ar aparea si o demisie de onoare…

Vezi si
CINE A PLATIT CHIOLHANURILE DATE DE PALEOLOGU JURNALISTILOR DE 1 MAI? ANTEMEGATOR CU GIROFAR, FOLOSIT ILEGAL DE MINISTRUL INJURIILOR
Paleologu in ADEVARUL de azi: „Nu pot să dau mese ca episcopii“
ADEVARUL: Paleologu, ministrul papă-lapte
PALEOLOGU: “Sunt un Iliescu de dreapta”! Cum să-ţi petreci 1 Mai în cel mai comunist mod cu putinţă?
PLEASCA LUI PALEOLOGU: „Eu nu cred că dacă Ionel Brătianu ar apărea acuma, ar câştiga alegerile cu Băsescu“
DE CE nesimtitul Paleologu trebuie sa zboare: un jurnalist e “cretin si mincinos”. Un ministru dezonorant pentru Cultura, Religia si Guvernul Romaniei
MINISTRUL PLEASCA. Funcţia de ministru al Culturii e o pleaşcă prea mare pentru fiul lui Alexandru Paleologu
MEDIASIND a previzionat injuriile lui Paleologu la adresa unor jurnalisti, chiar de Ziua Presei: “Câinele de pază al democrației, un biet catel”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova