MINISTERUL CULTURII sarbatoreste kitchul, blasfemia si infatuarea unei obsedate sexual cu aere de regizor. Ce il atrage pe Paleologu la inversionism?!

Interviu in Cotidianul:

“Compania “Teatrul D’AYA” a împlinit 10 ani de existenţă şi a fost sărbătorită la Ministerul Culturii, lucru nemaiîntâlnit în lumea trupelor underground. Am întrebat-o şi noi pe regizoarea Chris Simion cum a fost posibilă petrecerea şi cum au fost posibili atâţia ani de teatru în Lăptărie.

Chris, cum ai ajuns din underground la Ministerul Culturii?

Pe 16 octombrie 1999 a fost primul spectacol marca D’AYA, “Copilul divin” după Pascal Bruckner, la Teatrul de Comedie. După 10 ani suntem tot cu cortul. Scopul pentru care am jucat pe 16 octombrie 2009 la MCC a fost de a deschide oficial stagiunea manifest: “10 ani de… D’AYA” şi de a cere instituţiei abilitate, pentru prima dată, un spaţiu propriu pe care considerăm că îl merităm. Există un raport de activitate care ne susţine cauza, ba, mai mult, ne dă dreptul să devenim fundaţie de interes public.”

Printre “creatiile” personajului si ale D’aya:

Chris Simion – “In fiecare zi Dumnezeu se roaga la Mine”

Editura Amaltea

Mircea Ghitulescu – scriitor:
“Dumnezeu se roaga la Chris Simion nu invers nu numai pentru ca e ingerul Lui nedisciplinat, nu pentru ca e creatia Lui care se revolta, ci si pentru ca o roaga sa nu vrea altceva decat pe El. Daca mai suntem capabili sa primim surprize, fragila Chris Simion va fi una dintre ele nu doar in teatru ci si in literatura.”
Catalina Buzoianu – regizor:
“O scriitoare cu un talent extraordinar si un artist cu o propunere regizorala originala, profunda, neobisnuita. Un om conectat la univers, un om al unei Ere care ar putea incepe!”

HELL
de Lolita Pille

Adaptarea si regia: Chris SIMION

PREMIERA OFICIALA IN PREZENTA AUTOAREI A AVUT LOC PE 21 NOIEMBRIE 2008 IN LAPTARIA ENACHE.

PREMIUL DE EXCELENTA oferit de Agentia Nationala ANTIDROG in GALA Partenerilor Antidrog, 2 decembrie 2006, Ateneul Roman.

Povestea pe scurt

HELL
nu este un drog,
nu se baga in vena,
nu se trage la liniuta.
HELL este un spectacol de teatru
care spune povestea celor ce o fac.

Pe scena, patru tineri, copii de bani gata, îsi schimba existenta profitând din plin de droguri, sex si viata de noapte în cluburi de fite. Pentru scurt timp, doi dintre ei, Hell (Antoaneta Cojocaru) si Andrea (Cristi Iacob) se îndragostesc. Viata lor capata un sens, le da euforia pe care „prafurile“ nu le-au dat-o niciodata. De frica însa, se despart si revin la vechile vicii. „Liniutele“ prizate acum nu mai au nicio putere. Scena dupa scena, „Hell“ zbârleste pielea audientei. Mama lui Hell (Adriana Trandafir), tatal (Orodel Olaru), prietenele Chloe (Gabriela Iacob) si Sibylle (Ela Ionescu), Gabriel Fatu in rolul de peste te asteapta sa ii cunosti. Oricand destinul lor, poate fi al tau!

“Buna.
Sunt o japita.
Sunt tanara, extrem de bogata,frumoasa si foarte rafinata.
In agenda am 500 de numere de telefon la care nu sun niciodata.
In loc de creier…am un card de credit.
In loc de nas… am un aspirator.
In loc de inima…n-am nimic.”

Concept regizoral

• un spectacol de teatru modern
• mijloace scenice: cuvant, arta video, coregrafie, muzica
• scopul acestui spectacol nu este sa-ti placa. Ci sa te miste!
• durata: 1h 30 min
• locatia: Laptaria Enache

Proiect initiat de Compania de Teatru “D’AYA” si Cotidianul si sustinut de Grupul de Presa CATAVENCU.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova