MAFIA PSD – EX-SPP. Cătălin Voicu – legătura cu ceea ce este groaznic în spatele politicienilor

Pesediştii fac zid în jurul „onorabilului“ cu „maşină senatorială“

Zileleacestea, aproape toată presa s-a concentrat asupra lui Cătălin Voicu,„Naşul“ clanului Vanghelie, cel care era cât p’aci să ajungă ministrude Interne (doar vreo patru voturi ale colegilor pesedişti i-aulipsit). Realitatea TV i-a oferit o tribună de expresie, în cadrulemisiunii lui Stelică Tănase, în care „onorabilul“ inculpat s-aîntrebuinţat intens pentru a arunca acuze în toate direcţiile,pretinzându-se victima oribilului aparat de represiune al preşedinteluiBăsescu. Arie reluată până la epuizare şi de principalii săi comilitoni- Mitică Iliescu, Ion Iliescu, Vanghelie, Hrebenciuc, dar şi CozminGuşă etc, care au sărit ca arşi în apărarea şi căinarea „onorabilului“cu alură porcină.
IonIliescu a afirmat „stupefiat“ că reţinerea lui Cătălin Voicu este o„acţiune inacceptabilă pentru mersul societăţii, expresia manifestăriiunui stat poliţienesc“. Iliescu a mai adăugat plin de nervi: „Mi separe un lucru revoltător şi încălcarea oricăror principii aledemocraţiei şi ale statului de drept. Chiar în halul acesta! Asta esteexpresia unei ranchiune. Asta este ceea ce promite domnul Băsescupentru ţară? Să intrăm într-o fază a unui stat poliţienesc?“ Vanghelie,la rândul său, a preluat melodia de la Iliescu: „E un stat poliţienesc,o dictatură. Vor să ne sperie pe toţi (cred că a vrut să spună să nesperie pe hoţi nu pe toţi – n.n.). Viorel Hrebenciuc s-a exprimat şi elindignat la culme: „Nu poţi să salţi de pe stradă un senator alRomâniei ca şi cum este ultimul borfaş“.
Cozmin Guşă, consilierulpreşedintelui PSD, Mircea Geoană, a susţinut că măsura DNA este „ungest de instituire a unui stat autoritar“ băgând la înaintare şi vecheasa marotă, SRI-ul, despre care a sugerat că ar fi implicat oareşcumva,făcându-se că uită că serviciul de informaţii este condus de unpesedist, George Maior, cel care s-a grăbit amabil să-l anunţe peGeoană că este câştigător în seara alegerilor.
Mitică Iliescu,fostul şef al lui Voicu la SPP şi partener de afaceri cu acesta, apretins că aducerea lui Cătălin Voicu la DNA reprezintă „un semnal datmembrilor Curţii Constituţionale“ (?).
Grupul senatorial alPartidului Social-Democrat a cerut explicaţii de la ministrul interimaral Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru reţinerea lui Cătălin Voicu,senatorii pesedişti acuzând DNA de „comportament abuziv“.

Candidat la zece ani de puşcărie

Acuzaţiade trafic de influenţă, formulată împotriva lui de procuroriianticorupţie, i-ar putea aduce lui Cătălin Voicu o pedeapsă cuprinsăîntre 2 şi 10 ani de închisoare. Deoarece se bucură de imunitate încalitate de senator şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare dinSenat – Voicu nu poate fi reţinut, percheziţionat sau arestat decât cuacordul Senatului şi numai după ce este audiat de către colegi. TotConstituţia prevede că acesta nu poate fi judecat decât de magistraţiiCurţii Supreme şi nu poate fi urmărit penal şi trimis în judecată decâtde către Parchetul General, din care face parte Direcţia NaţionalăAnticorupţie.
Deocamdată, procurorii anticorupţie au dispus faţăde Cătălin Voicu obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadăde 30 de zile, iar acesta a mai afirmat public că i s-a cerut să nu ialegătura cu Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu şi Vanghelie.
Oficial,Direcţia Naţională Anticorupţie a adus la cunoştinţa publicului căVoicu a fost pus sub acuzare pentru că în cursul acestui an ar fi„pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentrusoluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale, aflate pe rolulorganelor judiciare“.
Neoficial, pe surse de presă, s-a făcutlegătura între Voicu şi celebra casetă cu Geoană, în care ar fi fostvorba de o şpagă de 400.000 de euro pentru obţinerea funcţiei deministru de Interne. Potrivit Agenţiei de Investigaţii Media,înregistrarea ar fi ajuns la fiul lui Sorin Roşca Stănescu, MirceaStănescu, fost pesedist la rândul său, care ar fi urmat să o publice înziarul pe care n-a mai apucat să-l tipărească deoarece a fost găsitsinucis. Pe data de 5 ianuarie 2009, Stănescu a fost descoperit mortprin împuşcare în apartamentul său. Mircea Stănescu fusese acuzat, pedata de 27 decembrie 2008, că a lovit cu maşina un om pe trecerea depietoni, dar iubita acestuia şi-a asumat vina, declarând că ea s-ar fiaflat la volan. Este greu de crezut că această situaţie ar fi generatun gest suicidar, iar după găsirea sa, împuşcat cu propriul pistol,găsit în mâna dreaptă deşi acesta era stângaci, au apărut numeroasecomentarii în mediul de presă, care au fost blocate prompt laintervenţia misterioasă a cuiva care a reuşit să oprească ieşirea pepiaţă a mai multor date despre tenebroasa dispariţie a lui MirceaStănescu. Abia acum se face legătura public între acel tragic evenimentşi mita care ar fi fost oferită de „apropiatul lui Vanghelie“ luiMircea Geoană.

Şpaga pentru Geoană şi „apropiatul lui Vanghelie“

Citămdin AIM: „Un reporter al Agenţiei a luat legătura cu un apropiat de allui Mircea Stănescu, răposatul director al publicaţiei «În atenţiaDNA». Află că Stănescu intrase la începutul lui ianuarie 2009 înposesia unei filmări care-l reprezenta pe Mircea Geoană luând şpagă.Cånd reporterul nostru a întrebat de la cine?, răspunsul a sosit: «Dela un apropiat de al lui Vanghelie, pentru un post de ministru sausecretar de stat»“.
Trebuie menţionat că primul om pe care l-a sunat Voicu, apropiatul lui Vanghelie, după aducerea la DNA a fost Mircea Geoană.
ReporteriiAgenţiei mai relatează: „Dan Diaconescu a povestit un episod dinianuarie 2009, când Mircea Stănescu, cel care realiza o emisiune «Înatenţia DNA» a venit la el în birou şi i-a pus o filmare pe un laptop:«Uite, Dane, ce am eu aici despre Geoană, uite ce fac ăştia.»Diaconescu mărturiseşte în direct că nu era vorba de casetă cu sexuloral, ci de altceva, despre Geoană şi despre o dare de mită. Scenăpetrecută într-un birou. Diaconescu spune că după două zile l-aîntrebat pe Stănescu: «Cum mai e? Dai filmarea?», la care răspunsul luiStănescu a fost: «N-o mai dau, s-a rezolvat altfel!» În acelaşi timp,Stănescu pregătea ca în următorul număr al revistei «În atenţia DNA» sădevoaleze afacerea sub titlul: «Un film senzaţional. Cine a dat şpaga?»În timpul emisiunii lui Dan Diaconescu, Silviu Alupei, un colaboratoral lui Mircea Stănescu a adus şi a prezentat la cameră macheta aceleiprime pagini din «În atenţia DNA», cu titlul respectiv, revista caren-a mai apărut pe piaţă, căci la două zile Mircea Stănescu s-a sinucisîn mod suspect“.
Se ridică o întrebare legitimă astăzi. Ar fi pututfi „eliminat“ Mircea Stănescu de un om ca Voicu, cunoscut pentrulegăturile sale cu lumea interlopă, cu clanurile ţigăneşti, protejatullui Mitică Iliescu, şeful informativului PSD?

Voicu – un om cu „o carieră plină de fapte abominabile“

Osursă de presă informată despre Cătălin Voicu, Sorina Matei(www.sorinamatei.blogspot.com), afirmă despre acesta: „Trăieşte dinşantaj, trafic de influenţă, manevrare de dosare şi informaţiiimportante, clasificate şi secrete despre oameni foarte importanţi,legături cu lumea interlopă, cu crima organizată şi cu serviciispeciale extrem de ciudate, interesante, dar şi periculoase“… un omcu „o carieră plină de fapte abominabile“.
Sorina Matei încheiesibilinic povestea sa despre inculpatul zilei: „Voicu este «legătura».Legătura dintre unele personaje politice şi tot ce e mai groaznic. Acelgroaznic ce stă în spatele lor“.
La bază Voicu a fosttransmisionist, apoi de la Armată s-a deplasat uşurel spre altetraiectorii mai interesante, cuplat la manşă cu Mitică Iliescu, unutecist militar devenit bodyguardul lui Ion Iliescu în timpul aşa-ziseirevoluţii. Adus de Mitică în garda lui Iliescu, fosta Unitate Specialăde Pază şi Protocol (USPP), Voicu este decorat şi înaintat în grad deTătuca Iliescu, apoi părăseşte serviciul odată cu schimbarea de regimşi alături de Mitică înfiinţează în 1998 firma SC Agenţia Natională dePază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL. În 1999 şi 2001, Voicu afost consilier la Camera Deputaţilor, iar din 2001 a fost reactivat încadrul SPP ca ofiţer activ, fiind ridicat în 2003 la rangul de generalSPP, la vârsta de 38 de ani, sub semnătura lui Ion Iliescu şi lapropunerea lui Mitică Vinicius Iliescu. Voicu ajunge apoi consilier desecuritate al lui Iliescu, în mandatul 2000-2004, reprezentant în CSATal SPP-ului, apoi ajunge deputat, pe listele PSD Bacău, condus deViorel Hrebenciuc, în perioada 2004-2008, iar acum este vicepreşedinteal Comisiei de Apărare a Senatului României. Cinste cui l-a ales…

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova