DIALOGURI NESECRETE. S-a nascut Comitetul National Roman Anticriza

Maizilele trecute,  ma pomenesc cu untelefon din partea amicului “X”,  infocatactivist pentru o Miscare a  Fostilor MinistriNecorupti – un O.N.G. in durerile facerii, din lipsa de membri – , casa ma instiinteze ca ma invita sa fac parte dintr-un Comitet National Roman Anticriza, care ar urma sa… 
Prudent, sa nufiu provocat de vreun serviciu strain ostil tarii mele si conducatorilor ei, ilintrerup nepoliticos, spunandu-i ca asemenea subiecte , daca le devoaleza printelefon, cu siguranta nu sunt pentru urechile mele, ci pentru AutoritateaNationala de Interceptare a Comunicatiilor si-i cer sa schimbesubiectul, fiindca nu vreau ca in dimineata urmatoare vreun director de politiesecreta sa-mi sublinieze numele cu markerul, fara sa stiu cu ce culoare. Amiculse scuza dar, in replica, ma acuza ca sufar de “spionita” si ca  vad realitatea numai in scenarii. 
Amicul nu s-a linistit si, dupa lasareaintunericului, ma abordeaza in timp ce vegheam sa nu–mi pierd patrupedul derasa, care inota prin nameti, atent. in acelasi timp, sa nu ma surprinda gardacivila fara ustensilele de recuperat dejectiile canine eliminate pe proprietatea publica.  
De aceasta data, amicul imi strecoaraconspirativ o gazeta in care imi da de inteles ca voi gasi un plic.

– Nu inteleg, ce plic?! Mi-amexprimat nedumerirea si am facut gestul de a refuza gazeta
– Documentele …
– Ce documente?!
– Initiativa “ComitetuluiAnticriza”. Vrem parerea ta. Tu ai experienta, ai fost in structurile specialede la Ceausescu pana la Basescu. Ii stii foarte bine  pe toti. Ai avut si cooperari cu organisme occidenalein chestiuni de traficari financiare ilicite, cu care ati estimat siidentificat conturile din strainatate ale marilor corupti si pradatori aiavutiei nationale si ne-ai putea fi de folos… Stii, noi vrem sa venim in intampinareasolutiilor serioase de rezolvare a problemelor economice extrem de grave cu care se confrunta tara, in caresens sa sugeram o cale sigura pentru o redresare nationala ampla, de prufunzimesi pe termen lung.
–  Sunabine, daca nu e vreo viziune  utopica.Spune-mi, concret,  la ce v-ati gandit ?
–  La trezirea la realitate, la determinarea unor inalte exemple de moralitatesi civism, la formarea adevaratei clase economice roamanesti, la renastereavocatiei pentru munca, a traditiilor de buni constructori a specialistilorautohtoni care au ocupat impotante segmente ale pietei internationale…  Vor fi investitii, se vor crea locuri demunca… Cred ca Presedintele Romaniei va lansa cat de curand o noua abordare acrizei si a politicilor economice, asa cum a facut, zilele din urma, cand, laintalnirea anuala cu ambasadorii Romaniei, a retrasat liniile directoare alepoliticii externe. Documentul acestei intalniri mi se pare unul remarcabil.
– Nu vezi ca  Guvernul are in  plan cu totul altceva? Guvernul nu  ofera mediului de afaceri conditii de relansare.Dimpotriva. Sporeste fiscalitatea, sperie lumea si indeamna la gasirea unor noi tertipuri prin care sa fie ascunsaevaziunea. Guvernul nu este interesat de o politica serioasa a veniturilor,fiindca acestea nu sunt “comisionabile”. Guvernul vrea sa  cheltuie, sa cheltuie nesabuit, sa indatorezepana si pe urmasii urmasilor nostri… Caci “Romania nu-i a noastra, ci aurmasilor, urmasilor nostri”, daca o vor putea scoate din datorii!
– Ar fi posibil si sugeram un larg consens national asupra unei strategiide  relansare economica durabila. Saincercam, cu aceptul – chiar impus –  alclasei politice profitoare o renationalizare “sui generis” a tot ceea ce si-ainsusit prin frauda, prin subminarea economica a statului. Chiar sa li sestinga cauzele penale celor care restituie prejudiciile create …
– Solutia Putin ?
– Nu, este remediul universal  pentru momente cand tara si poporul nu vor mai putea suporta. Dar nu trebuie sacadem in prapastie…
– Inteleg si realizez, dar sunt sceptic ca se va putea; Anglia, Franta,Germania, Italia si alte tari au experiente interesante  in etatizari si reprivatizari… Chiar si  SUA, in ceea ce priveste interventionismulstatatal. Nu mai vorbim de tarile scandinave, de Japonia, Coreea de Sud… Intoate acele tari exista atunci o puternica constiita economica nationala.Marile companii private erau considerate  simboluri nationale.
– Trebuie sa invatam sa aplicam asemenea exemple.
– Noi nu suntem ei. Nu vreau sa cred in utopii pe termen lung, ci insolutii pragmatice pe termen  scurt simediu. Daca v-ati gandit la ceea ce am sa spun, foarte bine. Daca nu, luati caipoteza de lucru , cu riscul de a fi acuzati de orice, faptul ca in Romaniaexista, deja, o pleiada numeroasa de bussinesmani realizati exclusiv pe seamapoliticii si a demnitatilor publice, ceea ce este impotriva firii lucrurilor.Nu te imbogatesti facand politica, ci intri politica dupa ce esti suficient debogat, ca sa te poti dedica exclusiv de propasirea economica si spirituala apoporului, fara a avea grija propriei chiverniseli. 
Politicienii romani debuteaza saraci,incepand prin a-si cumpara, pe datorie, locul eligibil in colegiu,  pentru ca unul sau mai multe mandate sarestitue multiplu de cat li se pretinde, dar sa si puna deoparte. Demnitatileministeriale se cumpara pe bani grei. Banii se dau cash, dar tot din “subventiisi donatii”. Alte obligatii. Liderii de partide se imbogatesc cu milioane deeuro dupa fiecare campanie electorala.  Inacest fel, in Romania s-a creat o clasa a marionetelor politice. Amorala,insidioasa, periculoasa si in fratietate cu inalta criminalitate politica si cumafia transnationala.  Consecinta  nefasta este aceea ca noi nu avem  un Parlament al natiunii, ci o jucariepolitica in mana catorva clanuri de spoliatori.
Cum aceste clanuri dicteaza inparlament, sunt reprezentate in guvern si controleaza coruptia autoritatilor, razboiulimpotriva lor nu mai poate fi dus cu legea in mana, ci cu forta.
Numai mana forte, a PresedinteluiRomaniei, sustinut de partea incoruptibila a comunitatii nationale aserviciilor secrete,  finantelor,justitiei si politiei ar putea pune in aplicare ceea ce cred ca ganditi. Dacapresedintele nu o va face, atunci sa confere prerogative speciale deactiune  responsabililor executivi aisecuritatii nationale.
– Cred ca devine interesant. Dar parteapractica ?
– Implicarea unor membri aituturor guvernelor, sefi de agentii guvernamentale, presedinti de consiliijudetene, primari ai marilor orase, parlamentari si a altor inalte persoanepublice in acte de mare coruptie in complicitate cu imbogatitii peste noaptedin privatizari frauduloase, afacerile cu statul ori din oferirea directa decontracte in conditii inrobitoare, de nesuportat a devenit de ani buni un faptde notorietate internationala.
Justitia nu va finaliza nimic, fiindca ininteligenta lor diabolica, sforarii marionetelor parlamentare  si ai guvernului au avut grija sa creeze unlabirint al faradelegii, de pe urma caruia aparut o casta  a avocatilor “detop” , care au foarte putine sau nimic in comun cu adevarul si dreptatea.Justitia nu va recupera prejudiciile de ordinul sutelor de miliarde de euro,care s-au trasnferat,   printr-unsimulacru de legalitate, ori prin jaf si talharie fatise, in conturi personale.
Aceste conturi sunt cunoscute si toateoperatiile asupra lor sunt monitorizate electronic de reteaua informaticaintegrata a comunitatii internationale a serviciilor speciale participante lacombaterea criminalitatii financiare. Aceste conturi pot fi oricand blocate,dupa ultimele reglementari internationale, la cererea oricarei autoritatinationale competente. Exista insa un impediment. Cata vreme nu se combateprezumtia caracterului licit al dobandirii averii- mobile sau imobile- aceastaeste intangibila. Daca este blocata ori asigurata sub sechestru, nu producenimic si nu foloseste nimanui. 
Si care este solutia ? 
Avem cateva mari cupluri de viitoriredutabili investitori strategici autohtoni, care si-au demonstrat irefutabilultalent si desavarsita lor arta de  a facemiliarde pentru ei, fie ca au condus guvernul sau niste ministere, fie ca aufost sponsori ori clienti politici ai puterii.
De exemplu, la social-democratii aparatori ai maselor largi, acum aflatiin oprimata opozitie: talentatul fost prim ministru, Adrian Nastase si al sauministru al tranporturilor, Miron Mitrea, secondati de tandemurile Necolaiciuc& Burci,  Petrache & Bitner,Hrebenciuc & Mihailescu si lista poate continua… Aaa! Foarte multa lume arvrea sa stie cum si-a acoperit Virgil Magureanu & comp.  imensaavere agonisita in anii de aur airegimului Iliescu. Din partea liberalilor, Patriciu & Tariceanu, Rusanu& Fenechiu, plus cei retrasi, dar activi sub acoperirea generoasa a unormultinationale. Din tabara actualei puteri, sa auzim numai de  bine de Berceanu & Videanu, Oprea & Vladescu si cei ce vor urma in episoadele urmatoare.
Toti ce mentionati pot fi grupati in loturide investitori specializati  inautostrazi, infrastructura feroviara si material rulant, reabilitarea retelelormedicale si a industriei farmaceutice, a irigatiilor, transporturilor aeriene,a retelei de scoli, asigurand intoarcearea banilor de unde au plecat sidezvoltand oportunitati de afaceri profitabile lor si societatii. 
– Cu ceresurse?! 
– Domnulmeu, conturile lor sunt garantii foarte solide pentru a obtine credite pe caresa le investeasca. Statul le concesioneaza afacerea pe 49 sau 99 de ani, inraport cu valoarea investitiei si termenul de realizare.  Ei vor castiga din exploatarea concesiunii,banca are garantii si toata lumea va fi multumita. Dupa un astfel de exemplu,toti cei  au aduc, in acest mod, serviciitarii lor, nu vor putea fi decat cei mai onorabili cetateni si mari patrioti,cu loc de drept in Senatul Natiunii. 
– Sidaca nu vor accepta? 
– Nu vorprefera alternativa ! 
– Adica? 
– Pentruacum ajunge. Restul alta data…
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “DIALOGURI NESECRETE. S-a nascut Comitetul National Roman Anticriza”

  1. Antiignorantu says:

    foarte bine………

  2. Anonymous says:

    pe cand continuarea?????

  3. Anonymous says:

    Articol exceptional din prestigioasa publicatie americana Atlantic Monthly care denunta manipularea "gripa porcina":

    https://www.theatlantic.com/doc/200911/brownlee-h1n1

  4. Un om care iubește dreptatea says:

    Lipsește Vântu. L-au uitat pe Vântu.

  5. ronin says:

    Si pozitia dvs care este ?! Din felul cum ati prezentat acel dialog, inclin sa cred ca nu va "bagati" ?
    Cred ca poate fi o solutie numai sa nu fie un joc intre ei si pentru ei… Stiu ca de regula, daca o asemenea initiativa exista, inainte sa apara cea veritabila, apare o contrafacere. Nu stiu, poate ma insel…
    Ce parere aveti ?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova