NÉPSZABADSÁG il acuza pe Basescu de inventarea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei pentru a scoate UDMR de la Guvernare. Ce idee buna!

NÉPSZABADSÁG (Ungaria), 25 februarie 2010 – Deputaţii şi senatorii care pãrãsesc în grup partidele de opoziţie din România, plãnuiesc constituirea unei noi formaţiuni. Ei activeazã deocamdatã ca independenţi în legislativul de la Bucureşti, dar s-a aflat cã scopul lor este sã formeze un partid şi sã se consolideze, scoţând Uniunea Democratã Maghiarã din România din actuala coaliţie guvernamentalã. Potrivit observatorilor vieţii politice din Bucureşti acest proces este dirijat din culise de Traian Bãsescu şi de Partidul Democrat-Liberal, apropiat lui, care guverneazã în coaliţie cu UDMR. Dupã ce Bãsescu a cãştigat cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din decembrie, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal a fost pãrãsit de mai mulţi parlamentari, care s-au declarat deputaţi şi senatori independenţi, iar fracţiunea lor sprijinã cabinetul condus de liderul PD-L Emil Boc.

La congresul PSD de la sfãrşitul sãptãmãnii, aripa dirijatã din culise de cãtre fostul premier social democrat Adrian Nãstase a reuşit sã obţinã alegerea lui Victor Ponta, de 37 de ani, în funcţia de preşedinte al partidului. Acest lucru a determinat o serie de politicieni sã pãrãseascã partidul, între aceştia fiind şi fostul vicepreşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, care a candidat deasemenea la şefia partidului, dar care – potrivit unor surse, în urma unui şantaj – s-a retras din cursã în ultimul moment în favoarea fostului preşedinte Mircea Geoanã. S-a aflat cã în perioada de dinainte de congres Diaconescu a fost monitorizat, probabil la comanda unor colegi de partid. Ca urmare, politicianul a anunţat miercuri cã pãrãseşte partidul şi va continua sã facã politicã în parlament în calitate de independent. Numai cã în foarte scurt timp s-a aflat şi faptul cã fostul sãu coleg de partid, Gabriel Oprea, care a devenit cu ceva timp în urmã independent şi a stabilit relaţii foarte strânse cu PD-L, munceşte la formarea unui nou partid sub numele de Uniunea/Alianţa Pentru Progres, în care, se pare, cã lui Diaconescu i se va oferi o poziţie de conducere. Potrivit surselor citate de presa românã, obiectivul principal al grupului lui Oprea este ca noua formaţiune sã devinã mai puternicã decât UDMR şi s-o scoatã pe aceasta din poziţia ei foarte puternicã din cadrul coaliţiei.

Dupã alegerile parlamentare din 2008 UDMR dispune în parlamentul României de 9 senatori şi 22 deputaţi. Grupul independenţilor are în prezent 10 senatori şi 17 deputaţi, dar, potrivit semnalelor, aderãrile vor continua. Sursele amintite aratã cã PD-L este din ce în ce mai nemulţumit de UDMR, considerând exagerate revendicãrile acesteia referitoare la autonomia culturalã, modificarea constituţiei, respectiv redesenarea regiunilor de dezvoltare, şi i-ar exclude cu plãcere pe maghiari din executiv. Grupul lui Oprea sperã cã gruparea formatã din senatori şi deputaţi dezertori va numãra în final peste 40 de membri şi atunci vor putea iniţia rediscutarea acordului coaliţiei, adicã ar putea lua locul ocupat de UDMR în coaliţie. Veridicitatea acestui scenariu a fost confirmatã de senatorul independent Liviu Câmpanu. (Tibori Szabó Zoltán)

Traducerea: Mihai Kaszali

Sursa, cu multumiri: Rador.ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “NÉPSZABADSÁG il acuza pe Basescu de inventarea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei pentru a scoate UDMR de la Guvernare. Ce idee buna!”

  1. Dan Tanasa says:

    Chiar ca ce idee buna…:) Poate ma ajuta sa imi schimb parerea despre el!

  2. Razvan says:

    Au incercat si altii mai abili figuri de astea si nu le-au iesit. Se spune ca Mossad-ul a inventat Hamas-ul. La ce le-a folosit pe termen lung? Au obtinut o chestie mai agresiva decat PLO.

  3. recent, Laszlo Borbely a asmutit Garda de Mediu impotriva lui Dorin Florea primarul PDL al Targu Muresului care l-a invins in alegerile locale!

  4. mihailt says:

    Doamne miluieste sa scapam de UDMR de la guvernare!
    Iata aci o poezie profetica a lui Mihail Eminescu:
    “De la Nistru pân la Tisa
    Tot Românul plânsu-mi-sa
    Că nu mai poate străbate
    De-atâta străinătate.
    Din Hotin şi pân la Mare
    Vin Muscalii de-a călare,
    De la Mare la Hotin
    Mereu calea ne-o aţin;
    Din Boian la Vatra-Dornei
    Au umplut omida cornii
    Şi străinul te tot paşte
    De nu te mai poţi cunoaşte;
    Sus la munte, jos pe vale
    Şi-au făcut duşmanii cale,
    Din Sătmar pân în Săcele
    Numai vaduri ca acele.
    Vai de biet Român săracul,
    Îndărăt tot dă ca racul,
    Nici îi merge, nici se ndeamnă,
    Nici îi este toamna toamnă,
    Nici e vară vara lui
    Şi-i străin în ţara lui.
    (suna cumva cunoscut cu vremurile actuale?ia vedeti cine e ministrul Mediului in Romania?Sau vedeti cum producatorii romani sarmani crestini ortodocsi nu prea mai au access in pietele din Bucuresti sa vanda produse sanatoase.In schimb ne-au invadat tot felul de straini inselati de duhuri rele cu super-marketuri,hiper-marketuri si malluri unde se vinde mancare nesanatoasa pentru poporul roman crestin ortodox!)
    De la Turnu n Dorohoi
    Curg duşmanii în puhoiu
    Şi şaşează pe la noi;
    Şi cum vin cu drum de fier
    Toate cânturile pier,
    Sboară paserile toate
    De neagra străinătate,
    Numai umbra spinului
    La uşa creştinului.
    Îşi dezbracă ţara sinul,
    Codrul frate cu Românul
    De săcure se tot pleacă
    Şi isvoarele îi seacă
    Sărac în ţară săracă!

    (si ministrul mediului inselat de duhuri rele nu tolereaza aceste abuzuri asupra naturii Romaniei?Mai tineti minte scrisoarea lui IPS Pimen catre dl Basescu referitoare la defrisarile irationale inspirate de duhurile rele asupra padurilor neamului romanesc?
    Cine-au îndrăgit străinii
    Mânca-i-ar inima câinii,
    Mânca-i-ar casa pustia
    Şi neamul nemernicia!
    Ştefane, Măria Ta,
    Tu la Putna nu mai sta,
    Las Arhimandrutului
    Toată grija schitului,
    Lasă grija Sfinţilor
    În sama părinţilor,
    Clopotele să le tragă
    Zioa ntreagă, noaptea ntreagă,
    Doar sandura Dumnezeu
    Ca să-ţi mântui neamul tău!
    Tu te nalţă din mormânt
    Să te-aud din corn sunând
    Şi Moldova adunând.
    De-i suna din corn odată,
    Ai s-aduni Moldova toată,
    De-i suna de două ori
    Îţi vin codri n ajutor;
    De-i suna a treia oară
    Toţi duşmanii or să piară
    Din hotară în hotară
    Îndrăgi-i-ar ciorile
    Şi spânzurătorile!”

    Apropos de piete:
    Mai frate Roncea eu am vazut piata Veteranilor si piata Gorjului din Militari ca cica “s-au modernizat” acu mai nou adica romanii sarmani crestinii ortodocsi cu frica de Dumnezeu si dragoste de aproapele nu prea mai au loc sa isi vanda produsele naturale pe care i-a binecuvantat preabunul Dumnezeu sa le aiba muncind si ei pentru acestea.

    Mai venea cate un batran sau batrana sarmana sa vanda si ei cate o galeata doua de rosii sau niste flori sau niste mere care abiau avea ce manca da acum nu mai pot sa intre!Si le dadeau la preturi mici mai aveau si ei niste bani sa nu moara de foame!
    Au fost scoase din tarabe a fost interzis pentru cei care nu aveau bani sa isi ia taraba amaratii pomeniti mai sus majoritatea sa isi vanda marfa (acesti sarmani isi expuneau marfa pe jos) si prospera in schimba hyper-marketurile si super-marketurile de aci din zona!Care niciunul nu este a romanilor!
    Piata la noi la romani e ceva traditional.

  5. admin says:

    Asta se si urmareste. Mai intai tiganii au indepartat taranii. Acum o face statul pe mana multinationalelor, imbolnavind si populatia pe de-asupra. Nu ne ramane decat sa ne luam in mainile noastre soarta. La propriu!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova