EXCLUSIV. Directorul Muzeului Taranului Roman, Vintila Mihailescu, si-a dat demisia, nu inainte de a desfiinta expozitia “Crucea”. “Prietenii lui Horia Bernea” acuza distrugerea mostenirii reintemeietorului Muzeului

“Un Muzeu in primejdie!“, asa se intitula o actiune de forta a intelectualilor lui  Dinu Patriciu, Ion Iliescu si Sorin Ovidiu Vintu, respectiv Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici. Se petrecea in 2004 si pretextul era salvarea salilor “Ferestre” si “Timp”, realizate de regretata Irina Nicolau, ca parti ale ansamblului “Crucea peste tot”, una dintre ultimele amprente culturale lasate posteritatii de refondatorul Muzeului Taranului Roman, pictorul Horia Bernea, acum dus la cele sfinte. Respectatul etnolog era fiul filosofului Ernest Bernea, unul dintre marii sociologi si etnografi romani ai perioadei interbelice, alaturi de Dimitrie Gusti si Traian Herseni sau geopoliticianul Simion Mehedinti. In afara cunoscatorilor, lumii dependente de mijloace de intoxicare media nu i s-a parut ciudat ca Fundatia “Anonimul”, a lui Dinu Patriciu si personaje ca cele de mai sus, din troika cea vestita a intregului Apus, basca Neagu Djuvara si Vintila Mihailescu, se  impreuneaza ideatic pe pajistea din fata Muzeului, “pentru Cruce”, sub coordonarea lui… Dragos Bucurenci. Si el, acolo, un “copil teribil” al euro-comunismului si ateismului ecologico-stiintific, pompat de masinile de propaganda ale mogulilor filorusi mai ceva ca Mandruta sau Turcescu (tot creatii ale “scolii” Dilema Veche). Miza li s-a descoperit celor mai atenti la scurt timp: fortarea demisiei lui Dinu C Giurescu si inlocuirea lui cu un fidel al gastii, Vintila Mihailescu.

Dupa sase ani, cand acelasi Vintila Mihailescu a anuntat ca va pune la naftalina ansamblul lui Horia Bernea, al taranului roman crestin-ortodox, distinsii militanti la comanda n-au zis nici pas. Nici un protest, nici o reactie. Mai mult: Mihailescu preda acum stafeta masoneriei.

Sa dam putin filmul inapoi: pe 5 februarie, Mihailescu organiza o dezbatere de forma, la care anunta, printre altele, ca expozitia “Crucea” va fi desfiintata. Inregistrarea conferintei poate fi ascultata la MUZEUL TARANULUI ROMAN elimina… taranul roman!. Participantii au povestit ulterior cum au asistat consternati la un proces marxist-leninist-trotkist deghizat in “dragoste crestina”: “Am audiat cu oroare discursul Ancai Oroveanu… Din spusele dumneaei reiesea ca a milita pentru caracterul intangibil al expunerii Crucea ar fi echivalent cu a-l iubi in chip idolatru pe creatorul Muzeului, Horia Bernea” . Anca Oroveanu este membra de vaza a GDS si, in paranteza fie spus, fiica odiosului Leonte Rautu.

Slabele reactii de protest – doar din mediul online – fata de acest afront la adresa reintemeietorului Muzeului Taranului Roman si a insusi sensului existentei acestui Muzeu au fost taxate rapid prin ridiculizare de oamenii sistemului de propaganda anti-crestina: Simonca in “Observatorul cultural” al doamnei Musat (!), Rogoz pe Vax Publica lui Vintu si alte loaze ale lui SOV in Catavencu – KGB. Evident, conform kulturnicilor de serviciu, cu voie de la Iliescu, tot “legionarii” sunt de vina ca se mai protesteaza fata de astfel de abuzuri incalificabile. Unde sunt “intelectualii” de-altadata (vezi foto), ca sa-si dea foc astazi, la botezul Petrusului lui Roman, pe pontonul lui Patriciu de la Snagov, alaturi de Plesu si Bucurenciu, “frère”-rul lui Liicheanu, pentru ca se sterge memoria lui Horia Bernea si a taranului roman?!

Situatia Muzeului Taranului Roman s-a imbacsit rapid odata cu preluarea institutiei de gasca emanata de Colegiul Noua Europa si Fundatia Anonimul. Nu m-ar mira ca in curand, daca ma uit mai bine pe manifestarile pe care le gazduieste, numele muzeului sa devina, ca la PCdR, Muzeul Taranului din Romania sau, poate, chiar din Europa, ca sa mai terminam odata cu nationalismele-astea.

Marile realizari ale SNSPA-istului Mihailescu au fost generarea de conferinte la asa-zisul “Club al taranului” unde Andrei Oisteanu – alt GDS-ist dar doar nepot de-al lui Leonte Rautu – se pronunta cu diversi despre religia romanilor pentru a parea ca un Institut de apartament are activitate, se face omagiul ungurismelor pe urmele tovarasei K. Verdery , se produc elucubratii para-stiintifice despre “intelesurile manelelor” sau se fac expozitii cu “Eva bilblica din carnati de Plescoi”. Plus patronarea unei carciuma in incinta Muzeului, unde betivii si drogatii se arunca la lasarea serii printre cruci si troite de patrimoniu, in pridvorul intinat al bisericutei de lemn. Si, ca un cumul al afacerilor sale culturale, lansarea “Noului Cinematograf Roman”, devenit la moda printre satanisti dupa prezentarea, in premiera, a controversatului film “Antichrist.

In acelasi timp, in interior si pe portalul online al Muzeului s-a trecut la proslavirea criminalilor bolsevici, ca Roza Luxemburg, alaturi de icoane cu Maica Domnului (vezi foto). Asa, in numele “Taranului Roman”… si fara nici un protest din partea unor fosti membri ai Ligii Studentilor si Miscarii Pentru Romania, aflati pe langa conducerea Muzeului, cum ar fi Mihai Gheorghiu, fostul secretar de stat la DRRP.

Acum insa, sub presiunea noilor evenimente, care implica renovarea muzeului cu niste sume mari de bani obtinute de la Banca Europeană de Dezvoltare si Guvernul Romaniei, Vintilescu nu a mai asteptat sa i se termine mandatul si… si-a dat demisia. Pe sest, fara sa anunte public. Practic, Muzeul Taranului Roman nu mai are director de aproape o luna de zile.

Evident, jocurile sunt deja facute pentru succesorul lui Mihailescu. Conform unui documentar care mi-a fost pus la dispozitie de Asociatia Prietenii lui Horia Bernea, acesta ar fi Virgil Nitulescu, fost secretar de stat la Cultura si actual “prim-mare supraveghetor” în cadrul “Marii Loje Nationale a Romaniei”, considerat o veriga din “Lantul masonic prahovean”.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “EXCLUSIV. Directorul Muzeului Taranului Roman, Vintila Mihailescu, si-a dat demisia, nu inainte de a desfiinta expozitia “Crucea”. “Prietenii lui Horia Bernea” acuza distrugerea mostenirii reintemeietorului Muzeului”

 1. jan dinu says:

  Cita imbarligatura de vedete !
  Acestia trebuie cu totzi – desconspirati …
  shi invitati – >> Caramba din Carpati <<!!
  Aceste sunt informatii indispensabile care
  ne mai trage voalul de pe ochi -,chioritzi de
  —- Infailibilii —- oculti shi conspiratori !

  JD

 2. omar mollah sahib says:

  Masonul de grad 33 Nitzulescu e prieten la catarama cu Kelemen Hunor, asa ca mie-n suta ca va fi numit director general al MTZR.
  La asa-zisa dezbatere de pe 5 februarie 2010, Nitzulescu a afirmat ca in Occident orice expunere muzeala nu dureaza mai mult de 7-12 ani. Expunerea Bernea are mai mult de 15!
  Ce e si mai misto, e ca canalia de V. Mihailescu il balacareste in particular pe Nitzulescu, dar intr-un public mai mult sau mai putin restrans il recomanda. L-a recomandat inclusiv pe la boierii mintii, cum ca ar fi bun de director generalism. Numai ca acestia au strambat din nas! E mult prea unsuros si din cale afara de acultural!
  Pentru Mihailescu va fi bine: il va avea ca partener de afaceri pe shortzoforul Nitzulescu.

 3. adam kadmon says:

  Costitza Rogozeanu e specialist in datul cu parerea despre orice. Din rogoz, rogoz rasare, chiar daca e altoit cu Derrida.

  Bucurenci danseaza penru tine, danseaza pentru mine, danseaza pentru oricine. Un individ suferind de fuga de idei si de identitate. Aflat in mare foame de vizibilitate.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova