“Liderita” cu buricul gol a revoltei “pro-Romania” din Republika Moldova habar nu are romaneste, nici dupa un an de figuratie revolutionara. Natasha Morari, zisa si Natalia, presteaza acum pentru Сорин Овидиу Ветер la Pu(b)lika TV :)

Gura pacatosului adevar graieste. Stiu din proprie experienta :). Asa si Oleg Cristal, fostul editorialist de la Moldova Suverana, acum angajat pe la Publika Tv, proiectul media de rerusificare a Basarabiei, lansat recent de mustaciosului de Delta, Сорин Овидиу Ветер, alias Sorin Ovidiu Vintulica. In urma cu an, dupa ciudata “revolutie a orfanilor” de la Chisinau, semnalam cum ar fi cazul SA RADEM CU FSB sau cu MOSSAD la filmuletul “Timpuri Noi”, editia de Chisinau. Natalia Morari, jurnalista de ocazie de pe centura Moscovei si nu numai, spuneam atunci, abia daca o gavareste in moldo-rusa (vezi si Video mai jos de la proteste). Situatia nu s-a schimbat nici azi cand, ghiciti, “ziarista” unui singur articol, Natalia Morari, alintata de sotior Natasha, a fost angajata de Vintu la cererea patronilor lor. Lipsa de bun simt a ruso-moldo-etc a facut-o ca nici pana azi sa nu buchiseasca literele latine, ceea ce da probleme mari in studioul Pu(b)lika Tv, mai ales ca pe prompterul adus de la Bucuresti frazele curg de la stanga la dreapta si nu invers.  Asta inseamna ca dieduska sta cam prost cu instructia. Alio, tavarisi, mai puneti-o si cu burta pe carte nu numai pe altceva. Toata tarasenia este povestita de “insider”-ul fara voie Oleg Cristal pe blogul lui personal (sper sa nu i-l cenzureze astia pana maine). Reproduc aici ce-mi pare mai interesant. Ii dau cuvantul:

Moldova, ai televiziune ! Serios ?

Televiziunile cu cele mai tari show-ri din lume sunt cele din Rusia. Cu toate acestea, nu putem vorbi despre un spaţiu public dezvoltat în Federaţia Rusă, pentru că ştirile sunt cenzurate. Unicul post TV care are ştiri critice la adresa Kremlinului (nu din alea permise de cenzură) este RTVI, dar care difuzează din…Israel şi lipseşte din eterul rusesc, fiind prezent doar în puţine reţele prin cablu.

Moldova, ai televiziune ! Cu acest slogan mai mult decât pretenţios s-a lansat, pe 7 aprilie, Publika TV. Unii au spus că este arogant mesajul. Cei care luni de zile au fost în traning pentru a fi pregătiţi să lucreze la acest post TV de ştiri nu sunt la fel de categorici, deoarece cunosc bucătăria internă. După lucru aproape non-stop şi experienţa preluată de la numeroasa echipă de profesionişti de la Realitatea TV ne-am dat seama care este calitatea jurnalismului şi a televiziunii moldoveneşti. Nu vrem să ofensăm pe nimeni. Dimpotrivă, vrem să contribuim la dezvoltarea mass media din ţara noastră. Acum putem să vorbim că Moldova are televiziune de ştiri, de altfel, chiar două.

Opiniile referitoare la calitatea produsului Publika TV sunt diferite. Multe critici le împărtăşim şi noi. Mai este loc pentru perfecţiune. Totuşi, suntem doar în a 10-a zi de emisie. Cele mai multe critici vizează numărul mare al spoturilor promo. Nici mie nu îmi place publicitatea la TV, în special atunci când întrerupe un film în cel mai interesant moment. Dar acestea sunt reguli de marketing la orice televiziune privată. Iar promo-urile sunt elemente NECESARE la posturile noi. De doar câteva zile Publika TV a apărut şi în câteva reţelele de cablu din CHişinău (Satelit TV; Alfa TV; Alternativ TV, Domino TV; Elechservice Grup; Dic TV, Larom TV, Avanti TV), aşa că au apărut telespectatori noi, care nu cunosc prea multe despre produsul noii televiziuni.

Alte critici numeroase se referă la prezenţa emisiunilor în limba rusă. Eu continui să susţin că aceste emisiuni sunt binevenite, iar argumente sunt foarte multe şi au motivaţie diferită. Moderatoarea emisiunii Fabrica, Natalia Morari este ţinta multor critici. Ea este vorbitoare de limbă rusă, un jurnalist, de altfel, foarte bun. Se simte accentul rusesc şi, deoarece mai gândeşte în rusă, îi este greu să reacţioneze la timp pentru a dinamiza emisiunea. Însă, ea face lecţii de română câte patru ore în fiecare zi. A progresat mult (dacă aţi fi auzit-o cum vorbea româna cu două luni în urmă, aţi observa diferenţa)…

Integral la https://oleg-cristal.blogspot.com/

Sa gavarim cu “revolutionarele” “pro-Romania”:

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova