Cat castiga si cat pierd pensionarii familiei Basescu. Mama are pensie de militar de 750 de lei iar socrul, veteran de razboi, e suparat dar realist: “Mă aştept să văd la ştiri protestele ce-o să apară ca urmare a micşorării lefurilor”

Prezent, recent, la emisiunea Naşul, realizată de Radu Moraru şi difuzată de postul B1, preşedintele României a precizat că pensiile militarilor ieşiţi din câmpul muncii înainte de 1989 sunt mici. Traian Băsescu a mărturisit că nu este foarte încântat de posibilitatea ca pensiile militarilor să fie micşorate. El a dezvăluit faptul că mama sa, Elena, este beneficiara unei pensii militare în valoare de 750 de lei.

“Vă rog să mă credeţi, că vă spune un fiu de colonel în rezervă – Dumnezeu să-l ierte -, a cărui mamă a optat pentru pensia militară. Este 750 de lei pensia unui colonel care a activat înainte de 1989. Sper să nu scadă, vedem când vine legea la promulgare”, a spus şeful statului.

Potrivit acestuia, ofiţerii care au activat doar înainte de 1989 nu beneficiază de un venit mare, pensiile ridicate fiind ale celor care au trecut în rezervă recent, la care s-au calculat anumite sporuri.

Gheorghe şi Aurora Andruşcă, părinţii Mariei Băsescu, vor primi pensii mai mici

Ieri, vestea că pensionarilor li se micşorează indemnizaţiile i-a lovit ca un trăsnet şi pe socrii preşedintelui Traian Băsescu, care locuiesc în Suceava. Gheorghe Andruşcă (91 de ani) e supărat că va primi mai puţini bani şi spune că speră să mai trăiască să prindă momentul în care România va ieşi din criză.

Gheorghe Andruşcă (91 de ani), din Suceava, socrul preşedintelui Băsescu, suferă după ce a aflat că toţi pensionarii din România vor avea indemnizaţiile tăiate. “Nu mă aşteptam la aşa ceva, dar asta e, tre’ să strângem cureaua, o facem pentru binele şi pentru stabilitatea ţării! Oricum, cei din Guvern să analizeze această reducere, în sensul că ar trebui să se facă diferenţa între pensiile mari şi cele mici. Tot e bine că la noi nu e război, că, după cum văd eu la televizor, şi alte state au probleme”, a precizat tatăl Mariei Băsescu.

Chiar dacă are o vârstă înaintată, Andruşcă e o persoană lucidă, tranşantă şi hotărâtă. El consideră că, pentru a trece criza, românii ar trebui să-şi chivernisească banii, să-şi facă planuri de lungă durată fără a aştepta din partea statului ajutoare şi subvenţii.

«Eu nu am aşteptat bani de la stat»

“Când eram eu tânăr, nu exista să li se dea bani unor tineri ca formă de protecţie socială şi ei să stea prin baruri şi prin crâşme. Pe vremea mea, munca era pe primul plan. Statul să încurajeze munca, nu statul degeaba, lenevia, petrecerile … Eu am muncit mult, am fost şi în război, am ajuns până la Odessa, dar nu am aşteptat ca statul să mă recompenseze, ci am considerat că este de datoria mea, de om şi apoi de român, să îmi apăr şi să îmi slujesc ţara. Oricum, munca nu se face de unul singur, ci se face în echipă. Un om singur, chiar dacă este şeful statului, nu poate schimba radical faţa României, ci trebuie o muncă de echipă. Or, la români, nu primează aşa ceva, ci interesul personal. Sper să mai trăiesc ca să văd România scoasă din criză. Mă aştept să văd la ştiri protestele ce-o să apară ca urmare a micşorării lefurilor”, a spus cu amărăciune Gheorghe Andruşcă.

Părinţii Mariei Băsescu au împreună pensie de 2.200 de lei

Tatăl Mariei Băsescu are o pensie de 1.400 lei, în timp ce soţia lui, Aurora (81 de ani), de 800 lei, adică primesc împreună 2.200 de lei.

O altă parte din rudele şefului statului vor fi afectate de noile măsuri de economisire a banilor de la bugetul de stat, întrucât acestea sunt bugetare.

Astfel, sora Mariei Băsescu, Stela, este bibliotecară la liceul din cartierul sucevean Burdujeni, iar fiica acesteia, Alina Derla, este angajată la Primăria Suceava.

Radu Nistor si Cristina Scortariu

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Cat castiga si cat pierd pensionarii familiei Basescu. Mama are pensie de militar de 750 de lei iar socrul, veteran de razboi, e suparat dar realist: “Mă aştept să văd la ştiri protestele ce-o să apară ca urmare a micşorării lefurilor””

  1. JP says:

    Pe vremea tatalui Mariei Basescu, oamenii aveau unde sa munceasca, in timp ce azi, sa vrei sa muncesti si nu ai unde! Sunt 40 de someri pe 1 loc de munca. In conditiile astea, in care nu gasesti loc de munca, sa nu primesti nici macar un somaj amarat de la Stat, inseamna pur si simplu sa mori la propriu. Somajul a aparut ca necesitate de a asigura un venit minim celor ce nu isi pot gasi un loc de munca, din cauza lipsei de locuri de munca.

  2. Simona Movila says:

    Nu pentru socri lui Base ne facem griji…cu 1870 de lei se poate trai in doi, dupa reducerea cu 15%, nici pentru mama sa, nu cred ca-i cazul sa ne facem griji, o sa o ajute fii…la altii vor fi probleme reale…poate vor gasi o solutie de bun simt…imi pare rau, i-am sustinut…pe PD-L si pe Base, dar nu prea le iese mare lucru…zic ca-i de vina CRIZA…dar ne-am cam saturat…la noi doar mai rau se poate? si inainte de CRIZA…tot rau era… si demagogii aia de la PSD si PNL, care au fost si ei la putere si inafara de autoimbogatire…nu au facut nimic…sunt plini de “idei si de mila si de intelegere” pentru cei afectati de aceste reduceri…si cam atat.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova