Valeriu Pasat, fostul sef al SIS si consilier al lui Anatoli Ciubais, se pregateste sa preia presedintia Moldovei cu sprijinul Mitropolitului moscovit, colonelul Vladimir Cantarean

De câteva zile, Chişinăul a fost împânzit cu panouri electorale de mari dimensiuni plătite de gruparea politică Pasat-Cantarean. Panourile, cu suprafaţa de 12 metri pătraţi fiecare, îi reprezintă, în imagine color, pe Valeriu Pasat, fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, stând, cu gura deschisă a vorbire, la tribuna Mitropoliei Chişinăului şi a „întregii Moldove”, ornată cu însemnele mitropolitane, şi pe colonelul mitropolit Vladimir Cantarean, personaj aflat în ultimele două decenii în strânse legături cu fostul şef al Securităţii din Moldova. Cei doi s-au aflat recent in vizita la separatistul Igor Smirnov. Inscripţiile de pe panourile respective, instalate în toate sectoarele capitalei, sunt: „stimă, tradiţie, ţara” şi „semnează pentru ţara ta ortodoxă”.

Se constată că această campanie propagandistică a grupării Pasat-Cantarean este cea mai agresivă campanie publică din ultimii 20 de ani şi depăşeşte cu mult orice campanie desfăşurată de partidele politice antrenate în alegeri.

Specialiştii în domeniu sunt de părere că panourile propagandistice ale grupării politice Pasat-Cantarean au costat sume uriaşe, de ordinul sutelor de mii, scrie jurnalistul de la Chisinau Sergiu Praproscic, in articolul Sute de mii pentru propaganda grupării politice Pasat-Cantarean.
Tot jurnalistul de la Flux observa cum vuvuzeaua Kremlinului, ziarul „Kommersant”, relatează despre planurile lui Pasat de a se lansa în lupta politică de la Chişinău şi despre sprijinul pe care i l-a făgăduit Moscova.

„Potrivit informaţiilor „Kommersant”, iniţiativa domnului Pasat, care pe parcursul anilor de aflare în Federaţia Rusă şi-a făcut relaţii bune (în cercurile puterii de la Moscova – n.n.), a fost lansată cu sprijinul Moscovei. Este adevărat că această susţinere deja vine nu doar de la fostul său protector Anatoli Ciubais, actualul şef al „Rosnano”. Cel puţin, tovarăşii de partid ai lui Ciubais de la „Pravoe Delo” susţin că ei nu au nici o legătură cu cariera politică a lui Pasat: „La acea vreme noi i-am acordat sprijin. Atunci el stătea în puşcărie. Ciubais a spus clar: pe ai noştri nu-i trădăm. Şi noi am reuşit să-l eliberăm. Eu însumi am zburat după Pasat la Chişinău – a declarat pentru „Kommersant” preşedintele Partidului „Pravoie Delo” Leonid Gozman. – dar să-i acordăm sprijin în lupta pentru putere într-un alt stat, noi nu putem. Deşi, bineînţeles, îi dorim succes. Eu cred că el ar fi un bun preşedinte”, a mai declarat Gozman pentru „Kommersant”.

Integral la Moscova are patru favoriţi la postul de preşedinte al Republicii Moldova: Pasat, Lupu, Filat, Voronin

Detalii despre campania ticaloasa in care este amestecata religia la Vlad Cubreacov

Foto: Eugen Luchianiuc

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova