Valeriu Stoica, “ideologul” GDS, ii cere demisia Elenei Udrea si arunca “avertismente” de tip masonic la adresa lui Basescu

Cititi cu atentie relatarea Ziare.com:

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica considera ca un ministru care sustine depunerea mandatului Guvernului din care face parte ar trebui sa isi prezinte, la randul sau, propria demisie, prin urmare, Elena Udrea ar trebui sa se gandeasca serios la aceasta posibilitate.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a recunoscut public ca atat la intalnirea de miercuri cu parlamentarii PD-L cat si la sedinta Colegiului Director de joi a votat pentru depunerea mandatului intregului Cabinet Boc, considerand ca aceasta este solutia optima. Elena Udrea nu a dat prea multe explicatii in acest sens, spunand doar ca a votat “in calitate de membru de partid, nu de ministru”.

Cand ceri plecarea Guvernului, trebuie, in consecinta, sa pleci si tu. Nu exclud demisia Elenei Udrea, dar e o decizie personala a domniei sale”, a comentat Valeriu Stoica aceasta situatie inedita, joi seara, la B1TV, precizand ca in acest caz se imbina “principiile cu conduita personala”.

S-a mers pe ideea sa reparam o masina uzata

Pe de alta parte, Valeriu Stoica a dezvaluit ca si el a votat tot pentru schimbarea totala a Guvernului si a si argumentat, spre deosebire de ceilalti colegi de partid care au votat la fel.

In opinia sa, varianta ideala era formarea unui nou guvern, dar pentru aceasta trebuiau sa fie indeplinite trei conditii: sa se stabileasca in partid cine sa fie noul premier, sa se poarte in acest sens negocieri in interiorul coalitiei de guvernant si sa existe consultari cu presedintele pe aceasta tema.

“In absenta acestora, solutia ideala nu a putut fi adoptata. Atunci cand se uzeaza o masina, una noua e mai buna decat una uzata, dar s-a mers pe ideea sa reparam cat se poate aceasta masina”, a declarat Valeriu Stoica.

Vicepresedintele PD-L a dezvaluit ca la sedinta Colegiului Director de joi, timp de 4 ore dezbaterea s-a axat doar pe alegerea raspunsului corect intre remaniere si propunerea unui nou guvern.

Majoritatea a decis ca remanierea este solutia, iar nominalizarile au fost facute direct de premierul Emil Boc, motiv pentru care, in opinia lui Valeriu Stoica, “raspunderea integrala pentru acestea revine primului ministru”.

Cunoscut ca unul dintre ideologii PD-L, Valeriu Stoica a tinut sa sublinieze ca partidul trebuie in perioada urmatoare sa se recreeze din punct de vedere institutional, mai ales din punct de vedere al resurselor umane si al comunicarii.

“Avem un congres in primavara cand va fi inevitabila o dezbatere privind situatia PD-L ca institutie”, a atras atentia el.

Decuplarea dintre PD-L si Traian Basescu, contraproductiva pentru ambii jucatori politici

In plus, Valeriu Stoica a repetat in mai multe randuri in cadrul emisiunii ca ideea “decuplarii” intre PD-L si Traian Basescu este “contraproductiva pentru ambii jucatori politici”.

El a explicat ca, pe de o parte, pentru a-si indeplini programul PD-L are nevoie de sprijinul presedintelui prin intermediul atributiilor pe care acesta le are, pe de alta parte, performanta politica a lui Traian Basescu in actualul mandat depinde in mare masura si de PD-L, partid aflat la guvernare.

Valeriu Stoica a subliniat ca, in aceste conditii, PD-L nu trebuie sa gandeasca ca presedintele a devenit total independent doar pentru ca este la ultimul mandat, confirmand indirect faptul ca exista o aripa in partid care promoveaza desprinderea totala de Traian Basescu.

Ziare.com

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Valeriu Stoica, “ideologul” GDS, ii cere demisia Elenei Udrea si arunca “avertismente” de tip masonic la adresa lui Basescu”

 1. mihu says:

  un om puternic de dreapta. restul nu conteaza, cand inca ne balacim in ideologii socialiste

 2. VR says:

  Sigur ca da. De “stramba-dreapta” :). Vedeti in postarea urmatoare cat de bine isi folosea dreapta 🙂

 3. George says:

  Dna Udrea este o persoana care a adus un plus guvernarii.

 4. Agarici says:

  Un om puternic care a făcut afaceri profitabile cu copiii din orfelinate,cum acest tovarăș recunoștea la un post TV ca s-a ocupat după Revoluție împreună cu soția prin firma de avocatura cu adopți de copiii intermediind adopțiile de copiii la bucata s-au în grup.
  Fost comunist fără scrupule asa a făcut avere.

 5. calin says:

  Ciudat cum ati descoperit toate aceste lucruri despre Stoica exact cand pare sa fie in conflict cu Udrea.
  Cand a devenit vicepresedinte PDL, nu stia nimeni de chestiile cu adoptiile?Nu stia nimeni ca a fost comunist?

 6. VR says:

  Ciudat ca pare ca stiti sa folositi internetul dar n-ati auzit inca de motoarele de cautare. Inainte de a vorbi, documentati-va. E atat de simplu!

 7. rusu says:

  Dintre toti aflati la guvernare inainte de remaniere pot spune ca Udrea e singura care a dat semn ca vrea sa faca ceva.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova